Chevrolet Equinox 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De aanstaande Chevrolet Equinox 2022 komt later volgend jaar op de markt. Het is momenteel de bestverkochte SUV van het merk en we blijven goede verkopen verwachten. Chevy zal verschillende verbeteringen introduceren, waaronder een opnieuw ontworpen exterieur en meer comfort in de cabine. Equinox ziet er al goed uit en biedt veel ruimte in het interieur.

Terwijl de Equinox SUV een sportieve uitstraling heeft, is de RS-uitrusting de sportiefste variant die je kunt krijgen. Deze SUV zal blijven concurreren met modellen als de Ford Escape, Toyota RAV4 en Honda CR-V. De prijs zal iets stijgen, al weten we niet of Chevrolet van plan is de prestaties te verbeteren.

Chevrolet Equinox 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Exterieur herontwerp 2022 Equinox22

Het exterieur van de 2022 Chevrolet Equinox wordt opnieuw ontworpen. Volgens de laatste informatie zal Equinox aankomen als een next-gen-model. Dat betekent dat we aanzienlijke cosmetische veranderingen verwachten. De voorschort heeft een bredere grille en oogt agressiever. Als u meer premium materiaal wilt, wordt de Premier-uitrusting geleverd met een nieuwe glanzend zwarte chromen grille, LED-koplampen en logo-projectie op de achterklep.

De basiskuip zal ook LED-achterlichten en nieuwe quad-uitlaatpoorten introduceren. Terwijl de Equinox er tegelijkertijd sportief en stijlvol uitziet, is de RS-uitrusting aanzienlijk sportiever. Deze variant wordt geleverd met een glanzend zwarte grille, 19-inch wielen en gezwarte badges.

Chevrolet Equinox 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur en updates

De geheel nieuwe Chevrolet Equinox 2022 zal opnieuw interieurupdates introduceren. Het is een SUV met twee rijen en ruimte voor vijf passagiers. Het comfort wordt verbeterd terwijl de binnenruimte behouden blijft. De stoelen zijn ondersteunend en Chevrolet biedt een verscheidenheid aan hoogwaardige materialen. Het interieur hoogtepunt is een touchscreen dat zit in het midden van het dashboard. Net als voorheen zullen er vijf uitrustingsvarianten zijn. De instapmodellen zijn standaard voorzien van stoffen bekleding.

✓ U kunt ook controleren:

De bovenpanelen zijn echter voorzien van standaard lederen stoelen. De basisuitrusting “L” is uitgerust met keyless entry, vier USB-poorten, Bluetooth en start met een druk op de knop. De topklasse Equinox Premier zit echter vol met luxe en unieke dingen. De RS-bekleding heeft nieuwe zwarte bekleding met rode stiksels en een speciale RS-pookknop. Equinox biedt immers meer dan een solide laadruimte, 63,9 kubieke voet ruimte om specifieker te zijn.

Chevrolet Equinox 2022: specificaties, prijs, releasedatum
Chevrolet Equinox 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Technische gegevens, versnellingsbak, aanhangerlast

De volgende generatie Chevrolet Equinox 2022 wordt gelanceerd met twee motoropties. De eerste optie is een kleinere 1,5 liter motor met 170 pk. Ook hier is weer een 6-traps automaat leverbaar. Als u meer vermogen wilt, kan de grotere en optionele 2,0-liter turbo-viereenheid 252 paarden leveren. Deze variant introduceert een nieuwe automatische transmissie met 9 versnellingen.

In termen van trekvermogen kan de basisuitrusting tot 1.500 pond trekken. Aan de andere kant geeft het kiezen van een optionele motor u 3.500 pond aan trekvermogen. Op dit moment weten we niet of Chevy van plan is een nieuwe aandrijflijnoptie te leveren of de bestaande reeks motoren te verbeteren.

Chevrolet Equinox 2022: specificaties, prijs, releasedatum
Chevrolet Equinox 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Chevrolet Equinox 2022 releasedatum, prijs

De prijs van de nieuwe Chevrolet Equinox 2022 zal beginnen bij ongeveer 25.500 euro. Dat betekent dat de prijs iets omhoog gaat, maar de topbekleding kost toch ruim 40.000 euro. Chevy zal in de tweede helft van 2021 een nieuwe Equinox SUV lanceren.