Chevrolet Camaro 2024: prijzen en kenmerken

De Chevrolet Camaro uit 2024 is een ponyauto die indruk maakt. Geboren in 1966 om Mustangs te eten, heeft de Camaro zes generaties lang geflirt met F-Body-, Zeta- en Alpha-platforms. Tot grote ergernis van die-hard Transformers-fans (waaronder ikzelf), werd hij zelfs een filmster toen hij Bumblebee transformeerde van een iconische Kever in een Camaro.

Chevrolet Camaro 2024: prijzen en kenmerken

Met zijn wendbare rijgedrag en krachtige motoren kon de moderne Camaro Mustangs, Chargers en Challengers in zijn zak steken. Bovendien is de Camaro 2023 de beste iteratie in zijn soort, die sportief rijden combineert met comfort.

Chevrolet Camaro 2024: de toon is gezet

Slecht zicht en een verouderd interieur maakten de Camaro echter tot een achterblijver in het segment van de muscle cars. Chevrolet verkocht meer dan 72.000 exemplaren van de zesde generatie Camaro toen deze in 2016 werd uitgebracht. De verkoop daalde echter met 28 procent in 2018 en een alarmerende 98,7 procent in 2022, wat Chevrolet ertoe bracht de Camaro begin 2024 uit te faseren.

“Terwijl we ons voorbereiden om afscheid te nemen van de huidige generatie Camaro, kunnen we onze dankbaarheid aan elke Camaro-klant, productiemedewerker en racefan niet genoeg benadrukken”, aldus Scott Bell, vice-president van Global Chevrolet.

✓ U kunt ook controleren:

Chevy Camaro 2024 Collector’s Edition

Chevrolet zal een gelimiteerd Collector’s Edition-pakket uitbrengen voor de Camaro RS, SS en enkele Camaro ZL1 om te vieren dat de laatste Camaro in januari 2024 de fabriek in Lansing Grand River, Michigan verlaat. Helaas hebben we op het moment van schrijven geen idee wat we kunnen verwachten van de Chevrolet Camaro uit 2024 en zijn Collector’s Edition-bundel, behalve dat Chevrolet belooft tegen de zomer van 2023 meer informatie bekend te maken.

Wat we echter wel weten, is dat magnetische bediening van de ophanging standaarduitrusting is op het Camaro SS- en 1LE-pakket, waardoor het rijgedrag en de suprematie van de Camaro worden versterkt. Anders moeten we tot de zomer wachten op de officiële Camaro Collector’s Edition-feiten.

Vaarwel productie, hallo motorsport

Wees niet verbaasd als je de Chevrolet Camaro ziet racen in NASCAR, IMSA, NHRA of SRO, zelfs nadat hij in 2024 met pensioen is gegaan. Chevrolet zal in de nabije toekomst met de Camaro blijven racen, mogelijk als voorbereiding op de introductie van een volledig elektrische Camaro-afgeleide. “Hoewel we vandaag geen onmiddellijke opvolger aankondigen, kunt u er zeker van zijn dat dit niet het einde van het Camaro-verhaal is”, zei Bell.

In tegenstelling tot Dodge met zijn Last Call SRT Demon 170, stak Chevrolet geen vuurwerk af met zijn nieuwste Camaro. De Camaro heeft misschien een sprookjesachtig leven geleid, maar hij heeft altijd de tweede viool gespeeld voor GM’s ultieme supercar, de Corvette en nu de Corvette E-Ray. Toch is de Chevy Camaro uit 2024 misschien niet de laatste van de Mustang-verslindende ponyauto. We kruisen onze vingers voor een EV Camaro wanneer het tijdperk van de muscle car overgaat van gas naar elektrisch.

Foto’s en bron: Chevrolet.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos