Chevrolet Camaro 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Een van de meest populaire sportwagens van Chevrolet Camaro is klaar voor verdere updates. Na zoveel speculatie over de stopzetting ervan, wordt in 2022 de nieuwe Chevrolet Camaro aangekondigd.

Volgens het laatste nieuws krijgt het aankomende model een nieuwe kleur, kleine wijzigingen in de uitrustingsstructuur en enkele aandrijflijnverbeteringen voor SS- en ZL1-modellen. Zoals je waarschijnlijk weet, is dit model verkrijgbaar in twee smaken. Er zijn tweedeurs coupés en tweedeurs cabriolets met softtops. Beide versies zien er aantrekkelijk uit en beide komen volgend jaar op de markt als 2022-modellen.

Chevrolet Camaro 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Zal Chevy de Camaro stopzetten?

Van wat we hebben gehoord, zal de komende Camaro het laatste modeljaar zijn. Dit is zeer droevig nieuws voor liefhebbers van ponyauto’s. Net als de vorige generatie zal de nieuwe Camaro echter blijven draaien op het Alpha-platform van GM. Als je het nog niet wist, wordt dit platform ook gedeeld met voertuigen zoals de Cadillac ATS, Cadillac CTS, Cadillac CT4 en Cadillac CT5. De Camaro van vorig jaar kreeg een mid-cycle refresh die een funky look biedt.

Dit model wordt geleverd met de nieuwe bumpers, opgefriste voor- en achterkant, evenals de ledkoplampen van de coupé. Zoals we de opnieuw ontworpen koplampen op het Blazer-model zagen, zal de nieuwe Camaro nog dunnere koplampen hebben. Hierdoor ziet het er agressiever uit dan voorheen. Zoals eerder vermeld is ook het tweedeurs cabrioletmodel met softtop in hetzelfde design verkrijgbaar.

Chevrolet Camaro 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Indoor geruchten

De aanstaande Chevrolet Camaro 2022 krijgt een modern en sportief interieur. De indeling blijft hetzelfde als bij de voorganger. Kortom, het nieuwe model biedt plaats aan vier inzittenden. Over het algemeen is het interieur traditioneel en een mix van oud en nieuw. Chevy voegde talloze chromen randen toe aan verschillende bedieningselementen. Het gestroomlijnde exterieurdesign van de Camaro zorgde echter voor enkele ergonomische problemen in het interieur. Het kleine raam heeft nog steeds een claustrofobisch gevoel en Chevy gebruikte binnenin goedkoop zwart plastic.

✓ U kunt ook controleren:

Het basismodel Chevy Camaro 2022 1LS is echter goed uitgerust. De standaarduitrusting omvat cruisecontrol, een 8-voudig verstelbare bestuurdersstoel, een 7-inch touchscreen-audiosysteem met Apple CarPlay en Android Auto en nog veel meer.

Chevrolet Camaro 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Technische gegevens voor de 2022 Chevrolet Camaro-aandrijflijn

Voor de Chevrolet Camaro 2022 zijn vier motoren leverbaar. Het eerste basismodel bestaat uit een 2,0 liter turbo 4 cilinder met 275 pk en 295 lb-ft koppel. Optioneel kunt u upgraden en een krachtigere 3,6-liter V6 krijgen. Dit apparaat biedt 335 pk meer vermogen dan het basisapparaat.

Camaro SS is ook verkrijgbaar en wordt aangedreven door een 6,2 liter V8 met 455 pk. Deze motor is ook terug te vinden onder de Corvette. De krachtigste motor drijft het ZL1-model aan. Deze motor heeft een vermogen van 650 paarden dankzij een 6,2 liter V8 supercharged motor. Afhankelijk van het model biedt de fabrikant transmissies met 6, 8 en zelfs 10 versnellingen.

Chevrolet Camaro 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Chevrolet Camaro releasedatum en prijs

De vernieuwde 2022 Chevrolet Camaro komt eraan en hij zal er agressiever uitzien dan voorheen. GM kondigt aan dat het model van de volgende generatie beschikbaar zal zijn in het derde kwartaal van kalenderjaar 2021. Qua prijs gaan we er vanuit dat het nieuwe model beduidend meer gaat kosten dan zijn voorganger. Het huidige model van de LS Coupé begint bij ongeveer 26.000 euro, inclusief richtprijzen. De LT kost echter 26.500 euro, terwijl de LT1 met handgeschakelde versnellingsbak net geen 35.000 euro kost.

Voor de SS-bekledingen moeten kopers 38.000 euro betalen. Het best uitgeruste model, ZL1, kan bijna 62.500 euro bereiken, terwijl het racebaangeoriënteerde ZL1 1LE-model 71.000 euro bereikt. Als je interesse hebt in cabrio’s, dan kan je die krijgen voor 33.000 euro, dat is 7.000 euro meer dan de instapcoupé.