Chery Tiggo 2 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Op de jaarlijkse autoshow in Peking werd als debutant een nieuwe restyling van de kleine auto-crossover Chery Tiggo 2 2022 gepresenteerd.

Het nieuwe model is bedoeld voor bestuurders van verschillende leeftijden. Beginnende coureurs en oudere generatie amateurs gaven bijna even positieve feedback op de presentatie.

eqdbjfen- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Ondanks de betaalbare prijsklasse kan het nieuwe generatiemodel serieus concurreren met Aziatische en Europese tegenhangers met hogere en meer prestigieuze kenmerken.

Buiten

hzedtyth- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Het uiterlijk van de 2022 Chery Tiggo 2 compacte cross-over laat duidelijk een harmonieuze combinatie zien van lay-outklassiekers van het merk met elementen van een expressieve futuristische stijl. De nieuwe versie demonstreert ook de nieuwste ontwerp- en technologische oplossingen van de afgelopen jaren. De meest representatieve en stijlvol gemoderniseerde crossover-looks in full-face foto’s en video’s. In zicht:

  • zijwanden met reliëf en afgeronde contouren van een korte bumper;
  • decoratieve verchroming van de onderste halve rand en het gevleugelde merklogo van het zeshoekige radiatorrooster;
  • geribbelde contour van het onderste ventilatiekanaal.

In de configuratie van de voorkant zien zilveren sierlijsten en ronde plafondlampen van de DRL van de zijluchtroosters er voordelig uit. De lay-out wordt afgerond door een diagonale bodykit die beschermende en decoratieve functies combineert.

qbqqylre- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

In het ontwerp van de zijwanden voeren sportieve Jugendstil-details de boventoon. De profielprojectie van het nieuwe koetswerk demonstreert het contrast tussen zilverkleurige dakrails en glanzend zwarte raamkozijnen, moderne spiegels en in lengterichting getrapte profielen van het dynamische koetswerkreliëf.

✓ U kunt ook controleren:

Het offroad-potentieel van de Chery Tiggo 2 2022 wordt aangegeven door een hoge bodemvrijheid, korte overhangen, de aanwezigheid van beschermende plastic bekleding aan de onderkant van de carrosserie en hoge wielkasten. De entourage van de zijwanden vormt een organische aanvulling op het bloemenpatroon van de 17-inch wielen.

zccspsho- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Typisch voor cross-overs op instapniveau, omvat het ontwerp van de achterkant van de compact:

  • spoilervizier aangevuld met kunststof steunen;
  • compact formaat van schuine beglazing;
  • druppelvormige plafondlampen verbonden door een decoratieve brug;
  • Kruisreliëfs van de achterklep.

Het onderste segment van de achterzijde oogt sportiever en dynamischer. Op voorraad – een smal uitstekend bumperprofiel, compleet met mistlampen en een massieve bodykit met een beschermende zilverplaat. Afgaande op de beoordelingen, ontving de buitenkant van de cross-over positieve beoordelingen van automobilisten uit verschillende leeftijdsgroepen.

Innerlijk

Een vijfzits interieur met een redelijk hoogwaardig stoffen of lederen interieur valt op met een ergonomische indeling van stoelen, geavanceerde functionaliteit van apparatuur en boordelektronica.

bbihjrfb- Nieuweautos → nieuwe autos 2022
  • Het voorpaneel biedt een interessante ontwerpoptie voor een digitaal instrumentenpaneel, de mogelijkheid om accessoire-opties te activeren via het touch-media-commandodisplay van de centrale blokconsole. In zijn normale samenstelling, een paar deflectors en een vloerconsole met ringen voor het afstellen van de airconditioning aan boord.
  • De budgetstatus van de crossover wordt indirect aangegeven door de minimale configuratie van de tunnel met een compacte versnellingsjoystick, beperkte functionaliteit van de organisatoren en het nominale volume van de put voor kleine bagage onder de armsteun.

De voorstoelen met zijdelingse steunelementen en standaardverstelling zijn goed geprofileerd en redelijk comfortabel. Een driezitsbank op de tweede rij biedt plaats aan drie personen, maar een hoge tunnel kan aanzienlijk ongemak veroorzaken voor de bestuurder op de middelste stoel.

cavotfbb- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Ter compensatie biedt het ontwerp van de bank een opklapbare armleuning en een verstelbare rugleuning. Rationeel gebruik van de inhoud van de 420 liter kofferbak is niet toegestaan ​​door de wielkasten die uitsteken in het interieurvolume. Het nadeel wordt gecompenseerd door een verdrievoudiging van het compartiment als gevolg van het herontwerp van de achterbank.

Technische eigenschappen

Externe behuizingsafmetingen in de verhouding 4200 x 1760 en 1570 mm komen overeen met typische lay-outnormen. Een wielbasislengte van 2555 mm en een bodemvrijheid van 186 mm maken de rijeigenschappen geschikt voor deze klasse.

De ontwerpkenmerken van de cross-over omvatten een platform met voorwielaandrijving met McPherson- en torsieverenassen, een basisset zijstabilisatiesystemen en beveiligingssystemen. De noviteit is uitgerust met een 1.5 liter benzinemotor zonder alternatief met een vermogen van 106 pk / 135 Nm koppel, gekoppeld aan een handgeschakelde 5-versnellingsbak of een 7-bands automaat.

De testrit bevestigde de topsnelheid van 170 km/u en het brandstofverbruik met een hoog octaangehalte van 6 liter per honderd ritten. In de beschikbare informatiebronnen is er geen snelheidsverhogingsdynamiek.

opties en prijzen

In een bijgewerkte versie voor onze markt Chery Tiggo 2 2022 beloofd in twee uitrustingsniveaus voor 9.000 en 10.000 euro. De prijs van een crossover wordt gevormd afhankelijk van het aantal en de functionele kenmerken van de speciale opties.

concurrenten

De nieuwe Chery Tiggo 2 uit 2022 heeft een budgetstatus om te concurreren en heeft alles wat je nodig hebt om te slagen met vergelijkbare producten van Chinese en Koreaanse automerken zoals KIA Seltos , Trumpchi GS3, FAW Junpai D60, Changan CS35, Datsun Cross of JAC S3 om mee te doen.