Changan CS55 2022: specificaties, prijs, releasedatum

In onze review van de nieuwe Changan CS55 2022 kom je meer te weten over de uitrusting en prijzen van de auto, zijn technische gegevens en vind je ook foto’s en video’s van proefritten met de crossover, maar eerst en vooral een beetje inzicht in het uiterlijk van het model.

De première van de Changan CS55 in zijn geboorteland vond plaats in 2000, maar de eerste voertuigen bereikten pas in het negentiende jaar. Het is opmerkelijk dat tegen die tijd, in het Middenrijk, de auto al een kleine upgrade had ondergaan.

Changan CS55 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Technische specificaties

De tabel toont de belangrijkste parameters: buitenafmetingen, brandstofverbruik (benzine), bodemvrijheid, gewicht, koffer- en tankinhoud, motoren, transmissies, type aandrijving, dynamische prestaties, enz.

Changan CS55 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Lichaam

anatomiekruising
voertuigklasse:compacte crossover
lengte / breedte / hoogte, mm4500 / 1855 / 1690
wielbasis, mm2650
Bodemvrijheid (bodemvrijheid), mm190
laadruimtevolume, l505 / 1415
Leeg gewicht kg1535 — 1565
Inhoud brandstoftank, l58

motor en versnellingen

type motorbenzinebenzine
volume, ik1.51.5
prestaties, HP143143
Koppel, Nm210210
Type versnellingsbakmechanicamachine
aantal versnellingen66
drijfveervoorkantvoorkant
Acceleratie 0-100 km/u, s10.310.3
Topsnelheid, km/u180180
brandstofverbruik, l  
– Stad
– de afstand
– gemengd
brandstoftype9292

Overzicht

Als het land van herkomst verwarrend is, bedek je het embleem gewoon met je handpalm. Zonder de “vogel” op de grille zou de nieuwe Changan CS55 2022 wel eens kunnen worden aangezien voor een SsangYong of zelfs een Kia. Door de helling van de achterstijl lijkt de Changan op een volbloed Discovery Sport. Beschuldigingen van plagiaat zullen je niet opbrengen: onmiskenbare leningen worden met succes ingevoegd in het beeld van de gemiddelde moderne parktuner. Niet het origineel, maar ook geen nep.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

De bouwkwaliteit kan ook worden opgewaardeerd naar een niveau van wereldklasse. Ik kan mijn ogen sluiten voor de opening tussen de deuren en de lichte kanteling van het kofferdeksel. De ongelijke dikte van het parelmoer glazuur op het lichaam van de CS 55 schijnt echter door. Ja, en de ongeverfde binnenranden van de carrosserie zijn een directe indicatie van zuinigheid. Het ontbreken van een premie voor dergelijke “metallics” is een koude troost.

Changan CS55 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Op de nieuwe Changan CS55 bewaakt de enige zijcamera de stuurboordzijde en wordt geactiveerd via een knop naast de versnellingspook. Maar de voorstoelen lijken krap: de bekleding is samengesteld uit verschillende tinten dermatin en op sommige plaatsen verbonden door ongelijke naden. Maar de vulling is dikker, het kussen is langer en het profiel van de rugleuning is beter – het is comfortabel om op te zitten. Het stuur kan naar u toe worden uitgetrokken.

Over het algemeen is de ergonomie van het model lovenswaardig. Tegen de verwachting in verblindt de schuine weergave van het mediasysteem niet in de zon. De besturing van de 2-zone airconditioning is logisch gestructureerd. Helaas is het interieur na een nacht parkeren lang opgewarmd en tijdens het rijden af ​​en toe overkoeld door koude luchtvullingen. Door goed naar de details te kijken, maakte de test duidelijk waarom het interieur van de CS55 slechts anderhalf jaar na zijn thuisdebuut werd bijgewerkt.

✓ U kunt ook controleren:

De turbomotor van de Changan CS 55 levert 21 pk en 30 Nm meer dan de atmosferische motor van de concurrerende Tiggo 4. Dit is zowel bij deellast als bij volgas voelbaar. En de responsieve reacties op extra stuwkracht versterken het gevoel van voordeel. “De automaat verbindt de motor vrij goed met de aandrijfwielen, het schakelen gaat snel en nauwelijks merkbaar. Als u echter tijdens het rijden een kickdown aanvraagt, moet u rekening houden met een vertraging van een paar seconden terwijl de transmissie de versnellingskeuze maakt.

Changan CS55 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De ophanging van de crossover kan zo goed omgaan met kuilen van verschillende afmetingen dat je op een gegeven moment gewoon niet meer op de kwaliteit van het wegdek let. Je moet alleen bijzonder grote kuilen vermijden, en het is beter om van tevoren op dergelijke manoeuvres voorbereid te zijn. De CS55 is niet sterk in snelheidsslalom. Het stuur is niettemin informatief – de diepste rolbewegingen, de obsceen vroege drift en het paniekgestuurde stabilisatiesysteem diskwalificeren volledig het verlangen naar roekeloos rijden.

Prijzen

Hoe hoog zijn de kosten? Volgens de officiële dealerwebsite varieert de prijs van de nieuwe Changan CS 55 2022 van 14.340 euro tot 17.920 euro.