Cadillac XT7 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Cadillac betrad het snel verkopende SUV-segment laat met het compacte XT5-model, maar het merk breidde onlangs het aanbod uit met de kleinere XT4 en de grotere middelgrote XT6. Voor het modeljaar 2021 zal ook een zwaar opnieuw ontworpen full-size Cadillac Escapade worden aangeboden met een ruimere derde rij, een grotere laadcapaciteit en de nieuwste technologische functies, waaronder maximaal vijf schermen in de ultrarijke cabine. De luxedivisie van General Motors zou echter binnenkort zijn SUV-portfolio kunnen uitbreiden als speculaties over een nieuw Cadillac XT7 2021- model correct blijken te zijn.

De rapporten suggereren dat een nieuw XT7-model de eerste crossover-SUV in coupestijl van het merk zou kunnen zijn, afgeleid van de onlangs gloednieuwe Cadillac XT6. Het model moest veel componenten en uitrusting delen met het nieuwste SUV-model van het merk, dat op smaak is gebracht met een meer verleidelijke coupé-achtige daklijn.

Cadillac heeft echter geen commentaar gegeven op de geruchten over de nieuwe cross-over SUV in coupestijl. De prototypeversie werd ook niet erkend om claims van zijn komst te ondersteunen.

Cadillac XT7 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Cadillac XT7 2021: ontwerp

Een nog niet bevestigde Cadillac XT7 2021 in coupestijl zou niet ver van het daadwerkelijke ontwerpboek van het merk moeten zijn, zoals de rapporten suggereren. Het model moet dezelfde basis- en ontwerptaal hebben als de XT6. Twee modellen zouden ook een vergelijkbare footprint moeten hebben.

Net als de eerste SUV van het merk, de XT5 en de onlangs gloednieuwe XT6, zou een sportievere XT7 het C1XX-platform van het merk moeten overnemen. Deze cross-overversie van het E2XX-platform verving de Theta- en Lambda-platforms en ondersteunde kleine middelgrote tot grote GM-SUV’s zoals GMC Acadia, Chevy Blazer, Chevy Traverse en Buick Enclave.

Visueel gezien zou de onbevestigde XT7 soortgelijke stijlelementen moeten aannemen als het frisse XT6-model. Het is de nieuwe stijltaal van het merk die wordt gekenmerkt door het elegante Escala-conceptmodel. Het voorste deel van het model moest de slanke, schildvormige grille van het merk overnemen, geflankeerd door de slanke koplampen en versierd met de typische verticale LED-verlichting. De voorkant moet ook een scherpere voorbumper krijgen.

De nieuwe XT7 2021 moet met een sportiever profiel staan ​​dankzij de daklijn in coupestijl. Het model maakt ook gebruik van bepaalde fietsstijlen.

De achterkant van het model zou vergelijkbare verticale achterlichten moeten hebben in combinatie met een sportievere achterbumper in vergelijking met het XT6-model.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur, uitrusting:

De cabine van de Cadillac XT7 2021 zou ook een soortgelijk recept moeten gebruiken als het XT6-model, behalve dat hij wat hoofdruimte inruilt voor een sportievere uitstraling.

Het model moet hetzelfde dashboardontwerp hebben als het comfortabel ontworpen XT6-model en vergelijkbare materiaalmonsters. Het XT6-model zou verschillende extra sportieve details moeten hebben, waaronder een sportievere zitoptie. Het model zal zachte lederen afwerkingen gebruiken, gemengd met koolstofvezel en houtaccenten in de hogere klassen wanneer het model op de markt komt, zoals de rapporten suggereren. 

De XT7 2021 ontvangt bij aankomst ook de nieuwste technologie en veiligheidsuitrusting. Elke versie van het model heeft minimaal een 8-inch touchscreen met smartphone-compatibiliteit. De standaard veiligheidskit omvat systemen zoals automatisch noodremmen, parkeersensoren, dodehoekbewaking en rijstrookwaarschuwing.

Cadillac XT7 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Cadillac XT7 2021: prestaties

De Cadillac XT7 2021 moet dezelfde basis hebben als het XT6-model, maar worden uitgerust met een sportieve vering en een verbeterd remsysteem.

Wat betreft de motoropties, de XT7 zou een 3,6 liter V6-eenheid kunnen gebruiken die onder de motorkap van de XT6 zit. De motor levert 310 pk en 271 lb-ft koppel onder de motorkap van de conventioneel ontworpen middelgrote Cadillac SUV. Een 2,0-liter viercilindermotor met turbocompressor, geüpgraded om meer pk’s te leveren dan de XT5, kon ook worden gebruikt. Cadillac zou ook de prestaties van het model kunnen verbeteren met de hybride setup. Het model kon ook gebruik maken van een 2,7 liter turbo 4-motor met een vermogen van meer dan 300 pk. Welke motor er ook wordt gebruikt, de negentraps automatische transmissie zit in de mix.

Cadillac XT7 2021: release, prijs

De Cadillac XT7 uit 2021 zou ergens in 2021 kunnen worden uitgebracht, zoals het rapport suggereert. Wanneer het model op de markt komt, moet de prijs iets meer dan 50.000 euro bedragen.

Cadillac moet nog reageren op de mogelijkheid om een ​​nieuwe SUV in coupestijl te lanceren. Nu er nog geen prototype op straat is gespot, lijkt een introductie voor het modeljaar 2021 onwerkelijk.