Cadillac XT7 2020: specificaties, prijs, releasedatum

Zoals bijna elke gevestigde autofabrikant ter wereld, breidt Cadillac zijn crossover-assortiment uit. De aankomende Cadillac XT7 2020 zal zo’n model zijn dat eind dit jaar zal worden gelanceerd. Het XT7-model werkt op het Omega-platform van GM. Het nieuwe model zal zeker een interessant model zijn in het coupéachtige crossover-segment op ware grootte.

Er zijn echter nog niet alle details beschikbaar. De XT7 2020 komt als vierdeursmodel. Het biedt een aantrekkelijk design en een zeer modern interieur. We verwachten twee aandrijflijnen onder de motorkap. Waarschijnlijk zes- en achtcilindermotoren.

Cadillac XT7 2020: specificaties, prijs, releasedatum


Cadillac XT7 2020 ontwerp en platformbeoordeling

Het ontwerp van de gloednieuwe Cadillac XT7 2020 zal niet veel verrassingen opleveren. Net als de andere XT-modellen zal XT7 dezelfde ontwerptaal gebruiken. Design is schoon en aantrekkelijk. De full-size coupé-achtige crossover zal rijden op het GM’s Omega-platform. Daarnaast zal de XT7 zeker leverbaar zijn als vierdeursmodel.


De voorkuip is vergelijkbaar met het XT6-model. Daarnaast zijn er enkele biljetten geleend van de XT5 SUV. De XT7-crossover biedt echter een grotere frontgrill en een coupéachtige daklijn. De voorkant wordt gedomineerd door chromen accenten en ledkoplampen zijn standaard.

Cadillac XT7 2020: specificaties, prijs, releasedatum


Interieur biedt comfort en technische cabine

Qua interieur zal de Cadillac XT7 2020 zeer luxe zijn. Daarnaast zal de cabine praktisch en functioneel zijn. We kunnen vertrouwen op de hoogwaardige materialen en de vele soft-touch oppervlakken. Het interieur en de zitgroep zijn nog niet beschikbaar. De XT7 komt echter zeker met drie rijen stoelen.

✓ U kunt ook controleren:


Dat betekent dat er plaats is voor zes, zeven of mogelijk acht passagiers. Sommige rapporten suggereren een zeer aanpasbaar interieur wat betreft het aantal stoelen. Captain’s stoelen bieden hogere configuraties, dus een verminderd aantal stoelen is logisch. De beenruimte zal echter geweldig zijn, vooral aan de voorkant. De ruime laadruimte is een ander ding dat erg veilig is. Het dashboard is compleet nieuw en zeer uniek. Het grote touchscreen zal de dash-afdeling domineren. De XT7 crossover biedt standaard ook tal van rijhulpfuncties.

Cadillac XT7 2020: specificaties, prijs, releasedatum

Prestaties en prestaties van de Cadillac XT7 2020-motor

Het basismodel zal een krachtige 3,6-liter V6-motor aandrijven die 335 pk levert. Cadillac zal zeker minstens één andere motoroptie aanbieden. Optioneel zou er een gespecificeerde 3,0-liter V6 met dubbele turbo moeten komen. Dit apparaat levert ongeveer 400 pk en een koppel van 395 lb-ft.

We kunnen ook een 4,2-liter V8 met dubbele turbo verwachten die ongeveer 500 paarden zal produceren. Voorlopig is dit echter slechts speculatie. Over speculatie gesproken, de versnellingsbak is een ander interessant onderwerp. Hoewel sommige rapporten een transmissie met 10 versnellingen suggereren, lijkt de automatische transmissie met 8 versnellingen van het bedrijf een waarschijnlijk resultaat. Wanneer de Cadillac XT7 2020 arriveert met het Omega-platform, is de achterwielaandrijving standaard.

Cadillac XT7 2020: specificaties, prijs, releasedatum

Prijs en releasedatum

Het is misschien nog te vroeg om de prijs van de gloednieuwe Cadillac XT7 2020 te bespreken. De prijzen zijn nog niet bekend, maar voor het basismodel verwachten we een prijs tussen de 40.000 en 50.000 euro. Deze coupéachtige cross-over kan concurreren met de nieuwste modellen van Audi, BMW en Mercedes. Het XT7-model zal eind 2019 beschikbaar zijn.