Cadillac XT6 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De Cadillac XT6 2023 is de enige Cadillac die je kunt kopen met drie rijen stoelen, tenzij je kiest voor de grote Escalade. Het aantrekkelijke ontwerp omringt een ruime, gezinsvriendelijke cabine die plaats biedt aan maximaal acht personen, waarbij de achterste rij het meest geschikt is voor kinderen. Net als zijn concurrent, de Lincoln Aviator, de XT6 is dankzij zijn middelgrote afmetingen veel wendbaarder dan een Escalade – en ook prettiger om mee te rijden.

Cadillac XT6 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Een viercilinder met turbocompressor is standaard, maar een krachtigere V6 is beschikbaar, net als vierwielaandrijving. Op papier is de XT6 een luxe SUV, maar van binnen zijn de materialen van inferieure kwaliteit die niet overeenkomen met zijn luxe ambities.

Wat is er nieuw voor 2023?

De uitrustingslijnen Premium Luxury en Sport uit de middenklasse worden nu standaard geleverd met een geïntegreerd navigatiesysteem, stoelverwarming achter en stoelverwarming en -ventilatie voor. Alle 2023 XT6’s kunnen nu worden besteld in Radiant Red Tintcoat, Weelderig Blue Metallic of Argent Silver Metallic.

Cadillac XT6 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Onze ervaring is dat de chassis-upgrades van de Sport geen merkbare verbetering opleveren in de rijprestaties of het rijgedrag, dus we houden het bij het middenniveau Premium Luxury-uitrustingsniveau. Daaraan zouden we het Technology Pack toevoegen (8,0-inch digitaal display, head-up display, 360-graden camerasysteem aan de buitenkant en meer) en het Driver Assist Pack (adaptieve cruisecontrol, voetgangersdetectie).

✓ U kunt ook controleren:

motor, transmissie en prestaties

Voor 2023 kunnen XT6-kopers kiezen tussen een 2,0-liter viercilinder met turbocompressor met 237 pk of een V6-motor met 310 pk. Beide zijn gekoppeld aan een automatische transmissie met negen versnellingen en kunnen worden besteld met voor- of vierwielaandrijving. Drie uitrustingsniveaus – Luxury, Premium Luxury en Sport – vormen de XT6-serie, waarbij de eerste twee meer op comfort zijn gericht en de Sport-versie prestatiebevorderende extra’s toevoegt, zoals een koppelverdelend achterdifferentieel en opnieuw afgestelde besturing. Voor de XT6 is een Platinum-pakket beschikbaar, waarin alle extra’s zijn inbegrepen. De XT6 slaat een goed figuur in elk uitrustingsniveau. Twintig-inch wielen zijn standaard, met 21-inch wielen beschikbaar op het Sport-model. De wegligging is behoorlijk sportief voor een cross-over met drie rijen, maar niemand zal hem verwarren met de behendige CT5 V-sedan.

Cadillac XT6 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Brandstofverbruik en MPG in de praktijk

De EPA schat dat de XT6 uit 2023 met de standaard viercilindermotor met turbocompressor tot 21 mpg zal halen in stadsritten en 27 mpg op de snelweg. Modellen met V6-motor hebben een vermogen tot 19 mpg in de stad en 26 mpg op de snelweg. De XT6 met vierwielaandrijving, die we als onderdeel van ons uitgebreide testprogramma met 75 km/u op de Autobahn hebben getest, kwam uit op een minder dan aangename 22 mpg. Ter vergelijking: degene die we op deze route hebben getest Mercedes-Benz GLE450 behaalde 23 mpg.

Cadillac XT6 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur, comfort en belading

Binnenin biedt de Cadillac zowel zeven- als achtzitsindelingen met een paar kapiteinsstoelen of een driezitsbank op de tweede rij. Alle XT6 hebben een derde zitrij voor drie passagiers. Het interieur van de XT6 is niet te vergelijken met dat ene Audi Q7 of BMW X5 houd je goed. Ook de laadruimte is beperkt en biedt slechts ruimte voor drie koffers. Door de twee achterste zitrijen neer te laten, ontstaat er echter ruimte voor 31 koffers. De Q7 biedt plaats aan vier koffers achter de derde zitrij, maar met neergeklapte stoelen slechts 25. De XT6 is dus een betere keuze als er regelmatig grote en volumineuze goederen moeten worden vervoerd.

Cadillac XT6 2023: specificaties, prijs, releasedatum

infotainment en connectiviteit

Alle XT6-modellen worden geleverd met touchscreen infotainment, draadloze Apple CarPlay en Android Auto-integratie, ingebouwde Wi-Fi en draadloos opladen van smartphones. Cadillac’s nieuwste versie van de CUE-software (Cadillac User Experience) wordt haarscherp weergegeven op het 8,0-inch scherm en reageert prompt op opdrachten. Navigatie is optioneel, evenals een entertainmentsysteem voor de achterbank met dvd-speler.

Cadillac XT6 2023: specificaties, prijs, releasedatum
Cadillac XT6 2023: specificaties, prijs, releasedatum

veiligheid en rijhulp

De XT6 wordt standaard geleverd met een reeks rijhulpsystemen (Automatic Emergency Braking, Lane Departure Warning, Blind Spot Assist), met extra systemen (Adaptive Cruise Control, Night Vision System) als optie. Ga voor meer informatie over de resultaten van XT6-crashtests naar de websites van de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) en het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). De belangrijkste beveiligingsfuncties zijn onder meer

  • Standaard automatische noodremfunctie met voetgangerdetectie
  • Lane Departure Warning met standaard Lane Departure Warning
  • Leverbaar met adaptieve cruisecontrol en handsfree bellen

garantie en onderhoud

Alle Cadillac-modellen, inclusief de XT6, worden geleverd met hetzelfde standaard garantiepakket. Het omvat een garantie van vier jaar of 50.000 mijl van bumper tot bumper en een garantie van zes jaar of 70.000 mijl op de aandrijflijn. De meeste Europese concurrenten van de XT6 bieden slechts een pakket van 4 jaar/50.000 mijl voor beide garanties.

  • Beperkte garantie van vier jaar of 50.000 mijl
  • De aandrijflijngarantie is zes jaar of 70.000 mijl geldig
  • Onderhoud is gratis bij het eerste bezoek

De adviesprijs voor de Cadillac XT6 2023 bedraagt ​​65.940 euro.