Cadillac XT6 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwe Cadillac XT6 2022 is de ruime en stijlvolle SUV. Met dit model zul je nooit onopgemerkt blijven. Volgens Cadillac zal de komende XT6 milde verfrissingen hebben aan de buitenkant en meer hoogwaardige materialen aan de binnenkant.

Ook kunnen kopers meer gemak en betere technologie verwachten van het laatste nieuws. De XT6 wordt nog steeds gepresenteerd als een SUV met zeven zitplaatsen en tal van rijhulpfuncties. Bovendien wordt deze SUV aangedreven door twee motoropties die geweldige prestaties bieden. Ondanks zijn prestaties mist de XT6 nog steeds sportieve concurrenten als de Audi Q7 en de BMW X5.

Cadillac XT6 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Cadillac XT6 2022 kenmerken

Het is niet verwonderlijk dat de aankomende 2022 Cadillac XT6 er agressiever uitziet dan zijn voorganger. Mocht je het nog niet weten, deze SUV deelt veel designelementen met de XT4 en XT5 Crossovers. In principe zijn alle modellen uitgerust met een soortgelijke schildvormige grille, horizontale LED-koplampen en verticale LED-dagrijverlichting. Het uiterlijk van de XT6 varieert echter afhankelijk van de uitrustingsvariant.

De sportuitrusting oogt bijvoorbeeld agressiever dan het basismodel en is voorzien van een zwarte grille en donkere zij- en raamstrips. Toch is de topuitrusting Premium Luxury de meest geavanceerde uitrusting. Het wordt geleverd met een heldere grille, gesatineerde wielen en chromen accenten op de ramen.

Cadillac XT6 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Meer luxe van binnen

In tegenstelling tot het huidige model biedt de nieuwe Cadillac XT6 2022 veel meer comfort, betere materialen en geavanceerde technologie. Deze luxe 3-rijige crossover / SUV uit het middensegment beschikt ook over een ruime cabine die plaats biedt aan zeven passagiers. Daarnaast zijn er veel standaard Cadillac-functies beschikbaar via sierstrips. Interessant is dat wanneer je de luxe uitrusting van het instapmodel betreedt, je een 8-inch touchscreen, draadloze Apple CarPlay / Android Auto smartphone-integratie, zes USB-poorten, drie-zone automatische airconditioning en nog veel meer aantreft.

✓ U kunt ook controleren:

In de bovenste panelen zijn er echter andere functies zoals semi-aniline lederen bekleding, geventileerde voorstoelen, cabineluchtionisator, een zelfparkerend systeem, een 360-graden camerasysteem, een gekleurd head-updisplay, een achter- kijkcamera spiegel, een navigatiesysteem en een Bose audiosysteem 14 speakers.

veiligheid

De veiligheid van de Cadillac XT6 wordt elk jaar beter. Dit model is uitgerust met rijhulpmiddelen zoals frontaanrijdingsbeveiliging met voetgangersdetectie, automatische noodremming, afstandsweergave, parkeersensoren voor/achter, Lane Departure Warning/Lane Departure Warning en een achteruitrijcamera met hoge resolutie.

Cadillac XT6 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Motorspecificaties en prestaties

De Cadillac XT6 2022 is de SUV die leverbaar is met twee motoren. De eerste aandrijflijn drijft het basismodel aan en bestaat uit een 2,0-liter turbo-viercilinder met 237 pk. Deze motor is ook te vinden onder de motorkap van het huidige model en het kleinere XT5-model.

Als optie is ook de krachtigere 3,6-liter V6-motor leverbaar. Deze unit produceert 310 pk en 271 lb-ft koppel en is alleen beschikbaar voor de premium luxe- en sportuitrusting. Volgens Cadillac zullen beide modellen dezelfde negentrapsautomaat en voorwiel- of vierwielaandrijving gebruiken. Net als voorheen kan de XT6 met de instapmotor tot 1.000 pond trekken, terwijl de V6 4.000 pond kan trekken.

Hoeveel gaat de Cadillac XT6 2022 kosten?

De opnieuw ontworpen Cadillac XT6 2022 zal een aantrekkelijkere styling en betere interieurmaterialen hebben. Onder de motorkap worden echter dezelfde motoren gebruikt als bij de voorganger. Sommige vroege rapporten suggereren dat de specificaties en voorwielaandrijving van de Cadillac XT6 Luxury beginnen bij $ 47.995.

De sportversie met vierwielaandrijving is een betere optie, maar kost 58.500 euro. Bovendien kunnen volledig geladen premium luxe- en sportuitrustingen oplopen tot 70.000.