Cadillac XT5 2020: specificaties, prijs, releasedatum

Na de presentatie van het XT6-model op de Detroit Auto Show 2019, verschenen de eerste foto’s van zijn nieuwe kleine broertje Cadillac XT5 2020 online. De foto’s bevestigen de eerdere geruchten over de updates en wijzigingen. De crossover komt niet met significante veranderingen, maar sommige van de externe updates zijn zichtbaar. Ook het interieur krijgt wat updates. De grootste upgrade is echter een nieuwe viercilinder turbomotor.

Het hybride model is in het Duits onzeker, althans nog een jaar. XT5 Hybrid bestaat al, maar voorlopig alleen in China. Het Cadillac XT5 2020- model behoudt zijn huidige afmetingen en vormen. Het verfijnde interieur is van binnen gegarandeerd. Een 2-rijige 5-zits indeling blijft behouden. Er zijn talloze uitrustingsopties beschikbaar en de XT5 biedt een zeer aangename en soepele rit.


Het Cadillac XT5 2020 design voor is gebaseerd op het Cadillac Escala concept

De crossover staat bekend om zijn scherpe design en elegante uitstraling. De meeste concurrenten zijn in veel opzichten hetzelfde of vergelijkbaar, maar de Cadillac XT5 2020 real heeft iets heel anders te bieden. Het uiterlijk is luxueus en dit model combineert perfect een duidelijke aanpak met agressiviteit. Enkele leuke details bestaan ​​al jaren, waaronder juwelen koplampen en de premium 18 en 20 inch wielen. Nieuwe spionageopnamen laten echter verdere externe verbeteringen zien.


Deze crossover is gebaseerd op het Cadillac Escala-concept, net als de kleinere XT4 en grotere XT7-modellen. De meeste exterieurkenmerken zijn bewaard gebleven en sommige zijn enigszins herzien en opnieuw vormgegeven. Het resultaat is een moderne crossover die je qua styling nauwelijks kunt bijhouden.


Cadillac XT5 2020 interieurupgrades

Nieuwe interieurdetails zijn nog niet beschikbaar. Betrouwbare bronnen zeggen echter dat de Cadillac meer standaarduitrusting zal leveren voor zijn XT5-model. De Cadillac XT5 2020 biedt een reeks nieuwe rijhulp- en veiligheidshulpmiddelen. Daarnaast zal de autofabrikant zijn nieuwe zelfrijdende systeem presenteren, dat alleen voor snelwegen is ontwikkeld.

✓ U kunt ook controleren:


Hetzelfde systeem zit momenteel in de CT6 sedan, maar Cadillac bevestigde dat de andere modellen van het bedrijf hetzelfde systeem zullen krijgen. Het interieur oogt uiterst modern met een aantal mooie oppervlakken en hoogwaardige materialen. De tweede zitrij biedt veel beenruimte en comfort op hoog niveau. Het infotainmentsysteem Cadillac User Experience is ultramodern en er worden nieuwe kleurenschema’s aangeboden voor het interieur.

Cadillac XT5 2020 aandrijflijn Technische gegevens

De komende Cadillac XT5 2020 behoudt zijn 3,6-liter V6-motor. Deze motor is aangesloten op een nieuwe automatische transmissie met 9 versnellingen en kan 310 paarden en een koppel van 270 lb-ft genereren. Het voorwielaangedreven systeem is standaard en klanten kunnen kiezen voor de optionele vierwielaandrijving.

Bovendien krijgt het aanstaande model eindelijk een optionele motor. Het is een 2,0-liter viercilinder turbocompressor die dezelfde automatische transmissie met 9 versnellingen gebruikt. De startnummers zijn niet beschikbaar, maar experts zeggen dat deze motor tot 270 pk en een koppel van 295 lb-ft levert. Het is nog belangrijker dat de viercilindermotor aankomt met aanzienlijk betere brandstofverbruikscijfers.

Cadillac XT5 2020 prijs en releasedatum

De komende cross-over zal een lichte prijsstijging ondergaan. Omdat de prijzen echter niet significant veranderen, kost het basismodel 42.000 euro. Bovenpanelen kunnen tot € 75.000 kosten. De Cadillac XT5 2020 wordt gelanceerd in de tweede helft van 2019.