Cadillac XT4 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwe Cadillac XT4 2022 gaat zijn vierde modeljaar in zonder grote veranderingen. Het aankomende model behoudt zijn premium-look als voorheen, maar biedt een comfortabelere cabine en betere technologie voor een instapmodel. Deze kleine cross-over is een van de zeldzaamste die is uitgerust met een semi-autonoom Super Cruise-rijsysteem en geavanceerde rijhulpfuncties.

De nieuwste Cadillac XT4 wordt aangedreven door de overgedragen 2.0-liter viercilinder turbomotor die 237 paarden en 258 lb-ft koppel produceert. Net als de vorige versie heeft de nieuwe dezelfde negentraps automatische transmissie en voorwielaandrijving. Vierwielaandrijving blijft echter optioneel in alle uitrustingsvarianten.

Cadillac XT4 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Cadillac XT4 2022 exterieur upgrades

De kleinste en meest compacte premium crossover in Cadillac’s line-up is absoluut het nieuwe XT4-model. Deze SUV ziet er aantrekkelijk uit en is veel gemakkelijker te besturen dan zijn grotere broer, de XT5.

Bovendien was de rijkwaliteit van de nieuwe Cadillac XT4 2022 betoverd dankzij de uitstekende vering. Bovendien krijgen kopers bij het kiezen van de Sport-uitrustingsvariant een actief sportonderstel dat de wegomstandigheden continu bewaakt. Qua design ziet de XT4 er nog steeds stijlvol en district uit, met dezelfde massieve grille en kenmerkende koplamp. De instapversie maakt gebruik van 18-inch lichtmetalen velgen, terwijl de bovenste stroomlijnkappen massievere 20-inch lichtmetalen velgen hebben.

✓ U kunt ook controleren:

Meer premium interieur

Ondanks uiterlijke veranderingen zal de komende Cadillac XT4 2022 van binnen van hogere kwaliteit zijn dan ooit. Over het algemeen is dit model Cadillac’s goedkoopste crossover, dus verwacht geen features die een grotere XT5 heeft. Het nieuwste model heeft een ruime cabine die plaats biedt aan vijf passagiers op twee rijen. Interessant is dat hij ook tot 48,9 kubieke voet laadruimte biedt, wat ongeveer hetzelfde is als veel hatchbacks.

Deze kleine crossover wordt geleverd met een 8-inch high-definition touchscreen, vier USB-poorten, elektrisch bedienbare stoelen voor, starten op afstand en Apple CarPlay en Android Auto. Premium Luxury-bekleding voegt een met leer en hout bekleed interieur toe, een handsfree elektrisch bedienbare achterklep en nog veel meer hoogwaardige details. Bovendien kan de XT4 dankzij het semi-autonome rijsysteem Super Cruise een vooraf bepaalde route afleggen zonder input van de bestuurder voor sturen, remmen of accelereren. Bovendien bevat de basis XT4 ook een voorwaartse botsingswaarschuwing, automatisch noodremmen, voetgangersdetectie en parkeersensoren achter.

Cadillac XT4 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Cadillac XT4 2022 motorspecificaties

De Cadillac XT4 2022 zal verkrijgbaar zijn met dezelfde motor als het vorige model. Veel geruchten wijzen echter op meer output dan voorheen.

Zijn 2,0-liter viercilindermotor ontwikkelt 237 pk en 258 lb-ft koppel. Zoals eerder vermeld, is de motor gekoppeld aan een negentrapsautomaat en voorwielaandrijving. Vierwielaandrijving is nog steeds optioneel voor alle uitrustingsvarianten.

Cadillac XT4 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Releasedatum en prijs

De aanstaande Cadillac XT4 2022 gaat zonder grote veranderingen de vierde generatie in. Volgens Cadillac zal deze kleine cross-over in de nazomer op de markt komen met een aantrekkelijke styling en een cabine van hogere kwaliteit. We gaan ervan uit dat de prijzen waarschijnlijk rond het huidige niveau zullen blijven.

Het huidige instapmodel begint bij 36.790 euro en kan met wat opties oplopen tot 40.990 euro.