Cadillac XT4 2020: specificaties, prijs, releasedatum

De Cadillac XT4 2020 is een compacte cross-over SUV die nog in de eerste generatie zit. Betrouwbare bronnen zeggen dat het model van de nieuwe generatie pas in 2024 zal verschijnen. Om deze reden kunnen we alleen midden in de cyclus een verfrissing verwachten. Een vijfdeurs cross-over wordt geleverd met kleine wijzigingen en updates, waaronder nieuwe koetswerkkleuren. Daarnaast kunnen we een verbetering in de veiligheidscategorie en een lichte reorganisatie van de uitrustingsvarianten verwachten.

De splinternieuwe XT4 blijft rijden op hetzelfde platform en op dezelfde motor. We hadden al de gelegenheid om de XT5 crossover en de CT6 sedan te zien. XT4 is echter een relatief fris model dat een onmiddellijke impact op de markt heeft gehad. De aankomende Cadillac XT4 Crossover 2020 moet nog steeds de top bereiken van gevestigde concurrenten zoals de Audi Q5 en BMW X3.

Cadillac XT4 2020: specificaties, prijs, releasedatum


Cadillac XT4 2020 Luxe en sportieve uitstraling

We kunnen niet zeggen dat de Cadillac XT4 2020 wordt geleverd met het unieke ontwerp. Het is hetzelfde ontwerp als het grotere XT5-model. De overeenkomsten tussen deze twee modellen zijn talrijk. Bovendien biedt de XT4-crossover voor 2020 geen significante wijzigingen en updates. Dit model heeft mooie lijnen en een scherpe uitstraling.


✓ U kunt ook controleren:

De grille oogt slank en de hele voorkant is erg sportief. LED-dagrijverlichting is ook beschikbaar. De zij-inlaten zitten verrassend hoog en de kap is erg stijlvol. Verticale achterlichten achterin zijn intact en de achterspoiler zorgt voor het echte sportieve gevoel. Cadillac zal in 2020 nieuwe koetswerkkleuren aanbieden.


Cadillac XT4 2020: specificaties, prijs, releasedatum

Goed ingericht interieur

Van binnenuit is de Cadillac XT4 2020 een goed uitgeruste crossover met de uiterst moderne cabine. Het gebruik van hoogwaardige materialen en oppervlakken is verbluffend. Het achterste deel is ruim en de bagageruimte is ontworpen met 49,0 kubieke voet met de achterbank neergeklapt. Er is een grote touchscreen-eenheid beschikbaar en de crossover biedt een uitstekende beveiligingsbeoordeling.


De stoelen zijn erg ondersteunend, vooral vooraan. Het basismodel biedt standaard klimaatregeling met twee zones en een 8-inch display. Adaptieve cruisecontrol, parkeerhulp, noodremmen en surroundzichtcamera’s zijn optioneel. Blinde vlekbewaking en een achteruitkijkcamera zijn echter standaard. De 2020 XT4 zal enkele veranderingen in de uitrustingsniveaus ervaren, of we zouden het “herrangschikkingen” moeten noemen.

Cadillac XT4 2020: specificaties, prijs, releasedatum

Cadillac XT4 2020 aandrijflijn

In tegenstelling tot het XT5-model biedt de Cadillac XT4 2020 een kleinere 2,0-liter viercilindermotor. Deze aandrijflijn levert 237 pk en 258 lb-ft koppel. Hij wordt geleverd met het Active Fuel Management System en het brandstofverbruik is meer dan goed.

De turbomotor biedt 30 mpg op de snelweg en 24 mpg in de stad. Een vierwielaandrijving is optioneel en verlaagt het brandstofverbruik, maar niets essentieel. Er is een automatische transmissie met 9 versnellingen beschikbaar en de prestatiegegevens zijn vergelijkbaar met die van de rest van de concurrentie.

Cadillac XT4 2020: specificaties, prijs, releasedatum

Release datum en prijs

De gloednieuwe Cadillac XT4 2020 zal in het laatste kwartaal van 2019 verkrijgbaar zijn bij dealers. De prijs voor de basismodellen begint bij 36.000 euro. Er worden echter middelgrote uitrustingsvarianten aanbevolen. Ze bieden meer standaarduitrusting en meer luxe voor een prijs van 40.000 euro.  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(2 stimmen, im mittleren: 4.5 von 5)