Cadillac Lyriq 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De Cadillac Lyriq 2022 is de eerste volledig elektrische SUV van het merk. Het is een uniek model dat zoveel te bieden heeft. De verkoop start in het eerste kwartaal van 2022. De fabrikant heeft veel geld geïnvesteerd in zijn toekomstige elektrische voertuigen. Daarnaast werkt GM ook aan autonome technologie. Lyriq wordt een indrukwekkend model.

Het zal een grote batterij bieden die meer dan 300 mijl bereik biedt op een enkele lading. Bovendien zal Lyriq een DC-snellaadsysteem hebben en veel interessante en unieke functies. Sommige dingen zijn nog een mysterie, maar we weten bijna alles over dit model. Hier is alles wat we weten over de 2022 Lyriq.

Cadillac Lyriq 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Lyriq 2022-ontwerp

De komende Cadillac Lyriq 2022 zal het nieuwe DNA van het merk dragen. Dit betekent dat Lyriq met een nieuwe designtaal komt die er erg futuristisch en uniek uitziet. De SUV wordt geleverd met verschillende spannende grafische elementen en de styling is echt geweldig. Dit omvat een tweekleurig glazen dak en een schuine daklijn.

Het voorste gedeelte wordt gedomineerd door een opvallend radiatorrooster en een exclusief verlichtingssysteem. Aan de zijkanten ziet Lyriq er geweldig uit met mooie scherpe lijnen en grote 23 inch wielen. Vergeleken met de Escalade SUV biedt Lyriq Juniper getinte matte velgen die worden gecombineerd met het exterieurkleurenpalet.

Cadillac Lyriq 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur biedt enorm touchscreen

Het interieur van de Cadillac Lyriq 2022 is zeer ruim en modern. In tegenstelling tot de modellen van sommige andere merken, biedt Lyriq slechts vier zitplaatsen. Aan de andere kant is het comfort geweldig en kunnen alle passagiers genieten van voldoende been- en hoofdruimte. Net als de nieuwe Escalade biedt Lyriq ook een nieuw interieurontwerp en een nieuw kleurenschema voor het interieur. Het dashboard herbergt een enorm gebogen scherm van 33 inch.

✓ U kunt ook controleren:

Het infotainmentsysteem is nieuw en zogenaamd het beste systeem van het merk. Er is nog een head-up display beschikbaar en Lyriq biedt functies als wifi-hotspot, Android Auto en Apple CarPlay. Een 19-inch audiosysteem en de nieuwste rijhulpsystemen zijn ook beschikbaar.

Cadillac Lyriq 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Driving range, winkel

De nieuwe Cadillac Lyriq 2022 is de eerste volledig elektrische SUV van het merk. Volgens Cadillac wordt dit model geleverd met een grote 100 kWh-accu. Hierdoor biedt Lyriq meer dan 300 mijl rijbereik op een enkele lading. Het DC-snellaadsysteem wordt standaard aangeboden, maar we verwachten ook stopcontacten voor thuis. Jaguar I-Pace sprint in 4,2 seconden van 0 naar 100 km/u.

We verwachten bijna dezelfde acceleratie voor de Lyriq, die dicht bij de beste resultaten in zijn klasse ligt. Zoals ik al zei, weten we op dit moment niet alle details. Dit omvat nauwkeurige prestatie-informatie zoals prestaties. Meer details zullen in de komende maanden bekend worden gemaakt.

Cadillac Lyriq 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Cadillac Lyriq 2022 prijs, releasedatum

De prijs voor de gloednieuwe Cadillac Lyriq 2022 zal beginnen bij zo’n 60.000 euro. Het is een volledig elektrische luxe SUV, dus we denken dat het redelijk geprijsd is. De verkoop start in het eerste kwartaal van 2022.