Cadillac Escalade ESV 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Luxemerk General Motors onthulde het nieuwe Cadillac Escalade ESV-model 2021 met lange wielbasis, gebaseerd op de populaire Chevrolet Tahoe en GMC Yukon SUV’s. De pre-orders zijn nog maar net begonnen en volgens de fabrikant zouden de leveringen dit jaar moeten beginnen.

Net als de Escalade met korte wielbasis ondersteunt de nieuwe ESV hetzelfde platform als de Chevy Suburban en GMC Yukon XL. Cadillac zei dat het aankomende model veel groter zou zijn, met 18,1% meer binnenruimte dan de vorige generatie. De eerste foto’s van de grote broer van de Escalade zijn vrijgegeven en deze SUV verzamelt alleen maar positieve feedback.

Cadillac Escalade ESV 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Cadillac Escalade 2021 ESV is groter dan de enorme Lincoln Navigator L.

Dus een normale Escalade is gewoon niet groot genoeg voor je? Er is altijd een alternatief, de grotere broer Cadillac Escalade 2021 ESV . Het nieuwe model is groter en gemener. Ten eerste leent ESV de basis van de Chevy Suburban en GMC Yukon XL, wat hem zeer uniek maakt. De gehele architectuur is robuust en biedt plaats aan zeer krachtige motoren.

In tegenstelling tot het reguliere model is de Escalade ESV 15 inch langer (227 inch) en heeft een bijna identiek ontwerp als de kortere versie. Cadillac zegt dat het aankomende ESV-model de beste in zijn klasse is en zelfs groter dan de enorme Lincoln Navigator L.

Cadillac Escalade ESV 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Kijk eerst naar binnen

In tegenstelling tot de Escalade met korte wielbasis zal de nieuwe Cadillac ESV 2021 ruimer van binnen zijn. Beide modellen zullen echter veel stijlelementen gemeen hebben. Net als de Escalade met korte wielbasis die in februari werd onthuld, zal de komende ESV hetzelfde 38-inch gebogen OLED-scherm hebben dat drie elementen bevat. Daarmee bedoelen we dat het een 7,2-inch touchscreen, een 14,2-inch digitaal instrumentenpaneel en een 16,9-inch touchscreen bevat dat alle belangrijke functies bedient. Deze opstelling is ook beschikbaar voor het standaardmodel.

Ook zal het ESV-model comfortabeler zijn, en Cadillac zei dat de ESV 142 kubieke voet laadruimte achter de voorste rij heeft. Als we het vergelijken met de Escalade met korte wielbasis, is dat een stijging van 18,1%.

✓ U kunt ook controleren:

Cadillac Escalade 2021 ESV aandrijflijnspecificaties

De aankomende Cadillac Escalade ESV 2021 is de SUV die dezelfde mechanica gebruikt als het reguliere model. Daarnaast blijven ook de aandrijflijnopties hetzelfde. Een krachtige 6,2-liter V8-motor drijft dit model standaard aan. Deze SUV verplaatst het vermogen naar de achterwielen of alle vier en maakt gebruik van een automatische transmissie met 10 versnellingen. Over het algemeen is er geen verschil tussen de ESV en de reguliere. Beide versies bieden hetzelfde vermogen van 420 pk en een koppel van 460 pond-voet.

De volgende aandrijflijn die een gratis optie is, is de 3,0-liter turbodiesel Inline-6, die 277 pk en een koppel van 460 lb-ft kan leveren. Dit apparaat maakt ook gebruik van dezelfde automatische transmissie met 10 versnellingen. Er zullen tal van aanpassingen zijn en kopers kunnen GM’s Magnetic Ride Control en adaptieve luchtvering vervangen.

Cadillac Escalade ESV 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Cadillac Escalade 2021 ESV releasedatum en prijs

Cadillac lanceert dit najaar het nieuwe ESV-model. Er is zelfs een online shopping configurator als je geïnteresseerd bent. Er is ook een virtuele showroom waar klanten een virtuele tour kunnen maken met 360 graden uitzicht op de SUV.

De prijzen voor de Cadillac Escalade 2021 beginnen bij 77.490 euro voor het reguliere model met korte wielbasis. Kies je echter voor Escalade ESV, een veel bekender alternatief, dan loopt de prijs op tot 80.490 euro.