Cadillac Escalade 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Een van de best verkochte SUV’s in de VS, de Cadillac Escalade, krijgt een aantal belangrijke verbeteringen. Het huidige model is dit jaar opnieuw ontworpen, maar enkele updates ontbreken. Houd er echter rekening mee dat de fabrikant heeft besloten om de nieuwe Cadillac Escalade in 2022 uit te brengen en deze te patchen zoals hij verdient.

In principe vinden de meeste updates binnen plaats. De aankomende SUV met drie rijen krijgt zelfs meer kwaliteitsmaterialen en enkele veiligheidsverbeteringen. Bovendien blijft al het andere grotendeels ongewijzigd.

Cadillac Escalade 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Cadillac Escalade 2022 ziet er enorm uit

Het exterieurontwerp van de Cadillac Escalade uit 2022 zal vrijwel hetzelfde blijven. Dit model ziet er enorm uit en we houden van zijn nieuwe look. Over het algemeen heeft de fabrikant het opnieuw ontworpen door een verticaal verlichtingssysteem aan de voorkant, horizontale LED-koplampen en hoge driedimensionale achterlichten toe te voegen.

Daarnaast is er een achterspoiler toegevoegd, die de achterruitwisser verbergt en zorgt voor een betere aerodynamica. Sommige dingen blijven echter bestaan ​​en Cadillac gebruikte 22-inch lichtmetalen velgen die deze SUV een stijlvolle uitstraling geven. Escalade Sport is ook beschikbaar. Dit model is voorzien van een zwart rooster en vele andere zwarte accenten.

Cadillac Escalade 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Cabine verbeteringen

Van wat we hebben gehoord, zal de fabrikant de cabine bijwerken met betere materialen. Volgens verschillende rapporten van eigenaren is de Cadillac Escalade de thuisbasis van goedkoop plastic dat gebarsten is. Met dat in gedachten zal Cadillac een bijgewerkt model uitbrengen. Ten eerste zal de cabine van de nieuwe Cadillac Escalade 2022 beter zijn met materialen van hogere kwaliteit en afbreuk doen aan het uitstekende comfort.

✓ U kunt ook controleren:

Volwassenen achterin kunnen nu ook comfortabel op de derde rij passen, aangezien Cadillac tien centimeter extra beenruimte heeft toegevoegd. De ruimte achter de derde rij is nu 25,5 kubieke voet en kan worden vergroot met 63 kubieke voet laadruimte door de derde rij op te vouwen. Het Cadillac Escalade ESV-model is nog langer en biedt meer ruimte voor passagiers en uitrusting. Base Escalades heeft kunstlederen stoelen, klimaatregeling met 3 zones, een navigatiesysteem en een prachtig nieuw OLED-scherm met haarscherpe resolutie. Het grootste nieuws is het Super Cruise-systeem, dat bijna volledig autonoom is. Dankzij dit systeem kan Escalade zelf sturen, accelereren en vertragen naargelang de weg en de omstandigheden dit vereisen.

Cadillac Escalade 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Twee aandrijflijnopties

Zoals u waarschijnlijk weet, zijn er twee motoren beschikbaar in de huidige Cadillac Escalade. Het basismodel is uitgerust met een bekende 6,2-liter V8-motor met directe injectie van aluminium die 420 pk en 460 lb-ft koppel ontwikkelt. Deze motor heeft een uitstekend brandstofverbruik dankzij de automatische cilinderuitschakeling bij lage belasting. Het heeft een classificatie van 14/20 mpg (2WD), 14/19 mpg (4WD), 14/20 mpg (ESV 2WD) en 14/19 mpg (ESV 4WD) als stad / snelweg.

De volgende optionele motor is een 3,0-liter turbodiesel inline-6, die voor het eerst werd geïntroduceerd in het huidige model. Deze motor levert 277 pk en 460 lb-ft koppel. Het EPA-brandstofverbruik van dit model is nog niet beoordeeld, maar we denken dat het snelwegnummer wel 30 mpg kan bedragen. Beide modellen zullen een nieuwe automatische transmissie met 10 versnellingen gebruiken.

Cadillac Escalade 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Hoeveel kost een Cadillac Escalade 2022?

Verwacht ergens volgend jaar een releasedatum van Cadillac Escalade uit 2022 . Zoals eerder vermeld, krijgt de aankomende SUV enkele grote updates. De prijs zal waarschijnlijk hetzelfde blijven, vanaf 76.195 euro voor het 2WD Luxury-model. De best uitgeruste stroomlijnkappen zijn Premium Luxury Platinum en Sport Platinum. Beiden uitgerust met vierwielaandrijving kunnen een grens van 100.000 euro doorbreken.