Cadillac Escalade 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Een nieuwe generatie van de Escalade SUV zal later volgend jaar verschijnen. De Cadillac Escalade 2021 zal aanzienlijke veranderingen en upgrades ondergaan. Het model van de volgende generatie werd afgelopen december ontdekt. Onder sterke camouflage liet Escalade ons zijn nieuwe vorm zien. Deze full-size SUV biedt nog plaats aan acht passagiers.

General Motors zal updates geven voor een paar andere modellen, zoals de GMC Yukon, Chevy Tahoe en Suburban. Escalade rijdt op het T1XX body-on-frame platform. De nieuwe generatie krijgt een exclusieve aandrijflijnoptie en de bovenste stroomlijnkappen worden duurder. Daarnaast krijgt de aankomende SUV een enorm touchscreen. De hybride aandrijflijn is ook in de maak.

Cadillac Escalade 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Spion foto’s

De volgende generatie Cadillac Escalade 2021 krijgt een aantal wijzigingen. In het begin krijgt dit model een nieuwe exterieurkleur. Het door General Motors gemaakte T1XX-carrosserieplatform zal deze full-size SUV gebruiken. GM zal echter tal van updates uitrollen voor de volgende generatie Chevy Tahoe / Suburban en GMC Yukon / Yukon XL-modellen. De meeste veranderingen zijn niet zichtbaar op de spionagefoto’s.

De nieuwe Escalade toont echter zijn nieuwe vorm. Anderzijds blijven de afmetingen behouden. Dat betekent dat de SUV op ware grootte nog steeds 222,3 inch lang is. Wij zijn van mening dat de volgende generatie Escalade 2021 de nieuwe vorm van LED-koplampen zal krijgen. Bovendien zullen achterlichten hetzelfde type upgrade ondergaan. Nieuwe SUV ziet er sportiever uit. 20-inch chromen wielen zijn nog steeds standaard op het basismodel. Er is ook een handsfree achterklep verkrijgbaar.

Cadillac Escalade 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Cadillac Escalade 2021 interieur

Net als bij het huidige model is er plaats voor acht passagiers. De full size SUV biedt veel ruimte. Een perfecte gezins-SUV die veel comfort biedt en de perfecte keuze is voor langere reizen. Zelfs het basismodel Cadillac Escalade uit 2021 biedt een goed niveau van comfort. De beenruimte op de derde rij is niet zo groot dat royale en lange mensen hier niet aan te raden zijn. U kunt nog steeds kiezen voor kuipstoelen op de tweede rij. Deze optie brengt het aantal zitplaatsen echter terug tot zeven.

✓ U kunt ook controleren:

Wat de interieuruitrusting betreft, zal GM nieuwe standaarduitrustingen aanbieden. Dat omvat 12-voudig elektrisch verstelbare stoelen, klimaatregeling met drie zones en een Bose-geluidssysteem met 16 luidsprekers.Er is een nieuw head-updisplay beschikbaar, samen met de optionele bekleding van nappaleder. De next-gen Escalade zal een betere veiligheidsclassificatie bieden. Het hoogtepunt van het nieuwe model zal echter een nieuw touchscreen zijn. De huidige 8-inch unit is weg en Cadillac introduceert een 16-inch infotainment-touchscreen.

Cadillac Escalade 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Nieuwe BlackWing twin-turbo V8-motor

De huidige Escalade SUV heeft slechts één motor. Het is een 6,2 liter V8-motor die 420 pk en een koppel van 460 lb-ft ontwikkelt. Hoe dan ook, het is de grootste eenheid in het full-size SUV-segment. Nu krijgen de bovenste stroomlijnkappen een exclusieve motoroptie. De Cadillac Escalade 2021 krijgt een 4,2-liter twin-turbo V8.

Exacte motorspecificaties zijn echter nog niet beschikbaar. Daarnaast is de hybride aandrijving in de maak. Een automatische transmissie met 10 versnellingen blijft de enige transmissieoptie. De laatste rapporten wijzen ook op Cadillac’s Super Cruise-functie.

Volgende generatie Cadillac Escalade prijs en releasedatum

De komende Cadillac Escalade 2021 biedt opnieuw vier uitrustingsniveaus. Het standaardmodel kost zo’n 75.000 euro. Gezien het aantal wijzigingen en updates is dit een kleine prijsverhoging.