Buick Encore 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De komende Buick Encore 2022 , een van de beste subcompacte SUV’s die er zijn, is klaar voor meer veranderingen. Als je het je nog niet herinnert, is de Buick Encore vier jaar geleden opnieuw ontworpen en krijgt hij een van de beste optredens in het segment. Toch zal Buick voor tal van verfrissingen voor buiten en binnen zorgen.

Het nieuwe Encore-model zal er zeker een stuk beter uitzien dan zijn vorige generatie. Volgens verschillende bronnen blijft deze kleine crossover een model met vijf zitplaatsen, maar krijgt het interieur meer hightech-features. Over het algemeen klinkt en ziet de Encore er beter uit dan de meeste van zijn concurrenten. Het motorengamma zal niet veranderen, wat een beetje een teleurstelling is.

Buick Encore 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Encore 2022 SUV krijgt een facelift

De Buick Encore 2022 zal geen herontwerp introduceren. In plaats daarvan zal deze subcompacte crossover-SUV halverwege de cyclus updates leveren. Cosmetische upgrades zijn echter niet zo opwindend als verwacht. Het design blijft opvallend en modern. Sommige delen zijn ongelooflijk aantrekkelijk, vooral de voorschort. Buick levert prachtige verticale lamellen op de grille en ronde LED-koplampen.

De motorkap is prominenter aanwezig, terwijl sommige andere delen er verrassend stevig uitzien. Encore zal dezelfde kortere achteroverbouw en chromen accenten blijven vertonen. De achterzijde van het voertuig is voorzien van verticale LED-achterlichten en de wielen blijven intact. Er zullen nieuwe exterieurkleuren worden aangeboden, dus houd ons in de gaten, want de fabrikant zal de komende weken meer details delen.

✓ U kunt ook controleren:

Veranderingen in het interieur

Het interieur van de nieuwe Buick Encore 2022 krijgt meer updates dan het exterieur. Het mooie van het Encore-model is dat deze crossover meer luxe biedt dan de meeste van zijn concurrenten. Desalniettemin zal de fabrikant updates blijven leveren. Als gevolg hiervan wordt de nieuwe Encore geleverd met meer rechtopstaande materialen en meer hightech-functies. Het ontwerp van de cabine blijft echter ongewijzigd. Het dashboard heeft hetzelfde ontwerp met dezelfde indeling.

Het dashboard ziet er al aantrekkelijk en modern uit, dus het voelt duidelijk alsof Buick geen extra upgrades nodig heeft. De middenconsole is relatief nieuw en bestaat uit twee delen. Een 8-inch infotainment-touchscreen is nog steeds standaard. De basisuitrusting is standaard uitgerust met Bluetooth, Android Auto, Apple CarPlay en Wi-Fi-hotspot. Optioneel krijg je keyless entry, premium geluidssysteem, lederen bekleding en nog veel meer.

Buick Encore 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Enkele aandrijflijn optie

Zoals ik al zei, biedt de Buick Encore 2022 geen nieuwe schijfopties. Dit betekent dat het motorbereik een carry-over is. Een 1,4-liter viercilinder benzinemotor met 138 pk blijft de standaardmotor. Deze unit is voorzien van een 6-traps automaat en voorwielaandrijving.

Een opstelling met vierwielaandrijving is optioneel, samen met het start-stopsysteem. Bovendien levert deze motor 150 lb-ft koppel en 30 mpg op de snelweg. Het is duidelijk dat brandstofefficiëntie van het grootste belang is voor Buick. We hopen echter nog steeds op een optionele en krachtigere motor.

Buick Encore 2022: specificaties, prijs, releasedatum
Buick Encore 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Buick Encore 2022 releasedatum, prijs

De aankomende Buick Encore 2022 gaat zo’n 25.000 euro kosten. De subcompacte crossover zal later in 2021 in de winkels verschijnen.