Buick Enclave 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De aankomende Buick Enclave 2022 krijgt een herontwerp. Deze populaire SUV met drie rijen komt later in 2021 op de markt. Op dit moment weten we in wezen alles over dit model en de nieuwste upgrades. Enclave is een luxe SUV met elegantie, moderne uitstraling en geweldige prestaties.

Nieuwe Enclave zou moeten aankomen met tal van cosmetische upgrades en zelfs het interieur zal extra updates krijgen. Het huidige model is modern genoeg en biedt veel uitrusting. De fabrikant wil zijn nieuwe enclave echter duidelijk nog beter en concurrerender maken. De nieuwe motor is op dit moment het enige mysterie, maar het is een mogelijkheid.

Buick Enclave 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Exterieurontwerp van de enclave 2022

De gloednieuwe Buick Enclave 2022 ondergaat een redesign. Op de laatste foto’s is het nieuwe design te zien en wij vinden het nieuwe model er erg aantrekkelijk uitzien. Deze SUV met drie rijen krijgt vooraf de meest opvallende upgrades. De voorschort herbergt nu een herziene grille en opnieuw gevormde koplampen. Het voorste gedeelte heeft ook extra chromen accenten, waardoor het er stijlvoller uitziet.

Aan de andere kant biedt de Enclave Avenir-bekleding een exclusieve frontgrill met een honingraatpatroon. De achterkant van de basis SUV Enclave zal worden uitgerust met nieuwe achterlichten. Dit model komt qua afmetingen overeen met zijn voorganger. Het platform verandert niet, dus Enclave blijft een 204-inch SUV. Ten slotte biedt Buick standaard 18-inch wielen aan.

Buick Enclave 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Veranderingen in het interieur

Ook het interieur van de Buick Enclave 2022 krijgt enkele verbeteringen. Buick gaat meer standaarduitrusting leveren en nog meer gebruik maken van hoogwaardige materialen. Hierdoor biedt de Enclave SUV nog meer comfort. Het interieurontwerp en de lay-out zullen helemaal niet veranderen.

✓ U kunt ook controleren:

Er komt echter een nieuw infotainmentsysteem, samen met de nieuwste veiligheidshulpmiddelen. De grootste upgrade is het gloednieuwe en grotere 10,2-inch touchscreen. We hopen op nieuwe optionele pakketten en nog meer updates. Buick heeft echter nog niet alle details over het interieur en zijn innovaties onthuld.

Buick Enclave 2022: specificaties, prijs, releasedatum
Nieuwe motor kan gebeuren

Zoals ik al zei, een nieuwe motor is een optie, maar dat is nog niet officieel. De Buick Enclave uit 2022 zou een 2,0-liter viermotorige turbo kunnen krijgen. Deze motor is beschikbaar in modellen zoals de GMC Acadia en Cadillac XT6. Een 3,6 liter V6 blijft de standaard motoroptie. Het ontwikkelt 310 pk en een koppel tot 265 lb-ft.

Buick biedt nog steeds een automatische transmissie met negen versnellingen aan. Het platform verandert niet, dus Enclave blijft de voorwielaangedreven SUV met optionele vierwielaandrijving. De rijkwaliteit is uitstekend en alles aan deze SUV is zo elegant en stil.

Buick Enclave 2022 releasedatum, prijs

De prijs van de aankomende Buick Enclave 2022 zal nu beginnen bij zo’n 42.000 euro. De Enclave SUV is verkrijgbaar in de uitrustingsvarianten Preferred, Essence, Premium en Avenir. Alle uitrustingsvarianten krijgen meer standaarduitrusting en enkele nieuwe optionele voorzieningen. Hierdoor en door de nieuwe styling is de prijs hoger dan voorheen. De fabrikant is van plan zijn nieuwe SUV met drie rijen tegen eind 2021 op de markt te brengen.