Bugatti Chiron 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De Bugatti Chiron is de nieuwste, snelste en duurste auto ter wereld. De Bugatti Chiron Price is in de VS verkrijgbaar voor slechts € 2,4 miljoen ($ 2,7 miljoen). Deze nieuwe supercar zal zich op elk circuit thuis voelen met zijn 1.500 pk sterke motor en een topsnelheid van 407 km/u (~253 mph) – waardoor het de snelste auto ter wereld is. 

Dit artikel is een inleiding tot de Bugatti Chiron. Het biedt informatie over dit nieuwe model, inclusief specificaties, functies, prestaties, prijs, beschikbaarheid, interieurontwerp, exterieurontwerp en meer. De Chiron wordt gezien als de opvolger en doorontwikkeling van zijn voorganger. 

Bugatti Chiron 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Hij is lichter ontworpen dan de Veyron, maar heeft wel een krachtige W16-motor met vier turbo’s en 1.500 Bugatti Chiron pk.

specificaties:

  • De Bugatti Chiron Top Speed ​​heeft veel unieke eigenschappen die hem onderscheiden van andere auto’s. Waaronder:
  • Een body van koolstofvezel die met de hand in 3D is geprint.
  • Een aluminium spaceframe-chassis zorgt voor meer sterkte dan traditionele stalen frames.
  • Carbon-keramische remmen (eerste gebruik van deze materialen in productievoertuigen. Het gebruik van koolstof-keramiek vermindert het gewicht en verhoogt de remprestaties).
  • Vierwielaandrijving met een achteraan gemonteerde elektromotor die elk wiel afzonderlijk aandrijft. Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor de Chiron.
  • Twee supercharged V12-motoren met in totaal 810 pk. Eén motor zit voorin en één achterin, dus beide kunnen tegelijk gereden worden.
  • Elektromotoren op alle vier de wielen. Een nieuwe generatie lithium-ionbatterijen kan per volume-eenheid meer energie opslaan dan vorige generaties.
  • Een geavanceerd aerodynamisch ontwerp omvat een actief luchtremsysteem, verstelbare zijschorten en grote ventilatieopeningen achter de deuren. De carrosserie van de Bugatti Chiron is ontworpen door Pininfarina in samenwerking met Dallara Automobili SpA.
Bugatti Chiron 2022: specificaties, prijs, releasedatum

motor

De Bugatti Chiron 0-100 is een auto die is ontworpen met één doel: de snelste productieauto ooit zijn. De motor van deze auto is zojuist onthuld en het is een 16-cilinder quad-turbo W16-motor. Deze motor is zo krachtig dat de Bugatti Chiron, die te koop is, Copart niet alleen snelheden kan halen tot 461 mph, maar ook in slechts 2,4 seconden 100 mph kan bereiken. 

Bugatti beweert dat ze erin geslaagd zijn om hun nieuwe supercar zo licht mogelijk te maken door koolstofvezel te gebruiken voor de meeste delen van de carrosserie, waardoor de auto minder dan 3.000 pond weegt. Ze hopen de komende jaren zo’n 1.200 auto’s te verkopen.

✓ U kunt ook controleren:

ontwerp

Als ’s werelds snelste en krachtigste productieauto is de Bugatti Chiron ontworpen als een gestroomlijnd, luxueus voertuig met ongeëvenaarde prestaties. Met een 16-cilindermotor en een 8-traps automatische transmissie kan de Chiron tot 1.500 pk en 1.180 pond per voet koppel produceren. Met een topsnelheid van 261 mph en een acceleratie van 0 naar 60 in 2,5 seconden zal de Chiron zijn concurrenten ver achter zich laten. 

De aerodynamische vorm is geïnspireerd op de legendarische Type 57SC Atlantic supercar die tussen 1955 en 1962 24 keer Le Mans won. Het beschikt ook over een volledig carbon monocoque chassis dat het gewicht vermindert en de sterkte verhoogt.

Bugatti Chiron 2022: specificaties, prijs, releasedatum

prestatie

De Bugatti Chiron 0-60 is op dit moment de duurste auto op de markt, sommige gaan tot $1 miljoen. Het kan snelheden bereiken van 218 mph en heeft een topsnelheid van 261 mph. 

Het is echter niet alleen de prijs die dit voertuig onderscheidt van andere auto’s op de markt. Klanten worden ook aangetrokken door het aantrekkelijke ontwerp, de prestaties die nieuwe normen stellen voor supercars en de technologie die hem ook onderscheidt van andere auto’s. 

De Bugatti Chiron is een van de snelste auto’s ter wereld. De auto accelereert van 0 naar 100 km/u in minder dan 2 seconden en heeft een elektronisch begrensde topsnelheid van 261 km/u, maar heeft geen handgeschakelde versnellingsbak.

Conclusie

Veel mensen zijn benieuwd naar de Bugatti Chiron. De auto is vrij duur, dus voordat u hem koopt, moet u er zeker van zijn dat u de juiste beslissing neemt. 

Het eerste dat u moet beslissen, is wat voor soort rijervaring u wilt. Als u op zoek bent naar een exotisch voertuig met hoge prestaties, is dit misschien een goede optie, maar het zal u veel geld kosten.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos