Bugatti Chiron 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Het lijdt geen twijfel dat de Bugatti Chiron 2021 de pacemaker was qua snelheid en prestaties. Meer dan tien jaar geleden gaf Ferdinand Piech de toenmalige Veyron-ingenieurs een kleine bestelling: de nieuwe Bugatti Chiron moest in minder dan drie seconden accelereren van 0 naar 60 mph, had meer dan 1.000 pk en haalde 250 mph en meer ze moesten allemaal mevrouw Piech een comfortabele rit kunnen aanbieden op weg naar de Chinese Opera.

Bugatti Chiron 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Snel vooruit naar 2021 en dezelfde klinkende stem is veel duidelijker en luider dan ooit tevoren, alleen hebben we deze keer de Veyron-vervanging. Dames en heren, hier is de nieuwe Bugatti Chiron 2021. De releasedatum moet vóór dit najaar worden verwacht als een 2021 jaar oud model.

Op dit moment heeft Bugatti besloten om de werkelijke waarden om welke reden dan ook geheim te houden. Wat wel bekend is, is dat de nieuwe 2021 Bugatti Chiron 0-60 mph slechts 2,5 seconden in beslag neemt en in normale modus een topsnelheid van ongeveer 236 mph haalt. Volgens bronnen van Bugatti heeft het nieuwe model een lagere rijhoogte – naar verwachting zal de downforce worden verminderd en daardoor sneller worden gereden. In feite is de maximumsnelheid van de computer 261 mph.

Bugatti Chiron 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Dat heb je goed gehoord, 261 mijl per uur, althans volgens computersimulaties. Volgens Wolfgang Durheimer is het oversteken van de 250 mijl-markering onderweg, maar het is een grote uitdaging omdat het overschrijden van deze snelheid de voertuigcomponenten zwaar belast en daarom zelfs voor de meest professionele chauffeurs gevaarlijk zou zijn.

Hij beweert verder dat de nieuwe Bugatti Chiron 2021 gemakkelijk de records van 268 mph en 270,49 mph van de Veyron Super Sport en John Hennessey’s Venom GT zal kunnen breken.

Hoewel veel van de bouwarchitectuur die wordt gebruikt door de Bugatti Chiron 2021 die van de Veyron is, zeggen ingenieurs die aan het nieuwe model werken dat het nieuwe model volledig nieuw is. Dit ondanks de Chiron met de 8.0 liter W12-motor en de zeventraps DCT. Vergeleken met de Veyron zegt Bugatti dat het nieuwe model iets langer is, iets breder en de stoelen iets lager. Het leeggewicht blijft echter hetzelfde.

✓ U kunt ook controleren:

In termen van prestaties bereikt de nieuwe Bugatti Chiron 2021 een adembenemend 1.500 pk bij 6.700 tpm en een koppel van ongeveer 1.165 pond-voet bij 6.700 tpm. Dit komt overeen met een toename van 25% in vermogen en koppel in vergelijking met de Veyron. Waarom meer vermogen met dezelfde Veyron Super Sport-motor? Auto Engineering 101: De hoeveelheid lucht die naar het motorcompartiment wordt gevoerd, is ook verhoogd. Zo simpel is het!

Bugatti Chiron 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Bugatti Chiron 2021 verbouwing van interieur en exterieur

Om te beginnen is het ontwerp van de Bugatti Chiron 2021 een naadloze combinatie van een hoog niveau van “schoonheid” en een “dierlijke” persoonlijkheid. Het is de belichaming van de ultieme sportwagen met een stijlvol ontwerp en een ultramoderne carrosserie.

Het interieur van de Bugatti Chiron is een meesterwerk, net als dat van zijn voorgangers. Dankzij de uitgebalanceerde balans tussen luxe en sportiviteit onderscheidt hij zich van alle andere hyperauto’s. Kunststoffen zijn een vervloekte hoeveelheid en er is zelfs geen centimeter binnenin beschikbaar. De oppervlakken zijn bepleisterd met fijn leer, aluminium of koolstofvezel. Het resultaat is een hoogwaardig, modern voertuig dat in elk opzicht op maat is gemaakt.

Wat betreft de foto’s van Bugatti Chiron Spy uit 2021, het exterieurontwerp is gewoon een evolutie van het Veyron-ontwerp, hoe Bugatti het ook zegt. Op het eerste gezicht zou je het kunnen verwarren met zijn voorganger, omdat de herontwerpen subtiel zijn en je misschien lang en hard moet kijken om verschillen te zien.

Bugatti Chiron 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Motorspecificaties van de Bugatti Chiron 2021

Zoals vermeld aan het begin van deze Bugatti Chiron- test in 2021, wordt het nieuwe model geleverd met een opnieuw ontworpen Veyron-slijper die 1.165 pond koppel en 1.500 pk produceert.

2021 Bugatti Chiron 0-62 mph duurt slechts 2,5 seconden.

Bugatti Chiron 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Bugatti Chiron 2021 releasedatum en prijs

Het gerucht gaat dat het nieuwe model vóór dit najaar waarschijnlijk zal worden gelanceerd als een 2021 jaar oud model. Er gaan geruchten over een hybride model, maar alleen de tijd zal het leren. Chiron-achtergronden zijn beschikbaar op de online forums van Bugatti.

De Bugatti Chiron 2021 kost ongeveer 2,4 miljoen euro.