Bugatti Atlantic 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Bugatti Atlantic 2022 is een van de meest prestigieuze automerken in de geschiedenis. Het Franse bedrijf won races in heel Europa met strakke Grand Prix-bussen – tot aan de Tweede Wereldoorlog. 

Het embleem van Bugatti sierde ook luxe grand tourers uit de Art Deco-periode. Jay Leno zei ooit: “Er zijn niet veel bussen die zo verleidelijk zijn om te rijden als een Bugatti 57SC Atlantic Price.” Dus Leno bezit natuurlijk meerdere Bugatti’s. 

Maar een van Bugatti’s laatste bussen – een futuristische coupé genaamd de Bugatti Atlantic – is zo zeldzaam dat Jay Leno er eigenlijk geen kan kopen als hij dat zou willen. Zoals veel moderne bussen, begon de Bugatti Atlantic 2022 als een prototype. 

Bugatti Atlantic 2022: specificaties, prijs, releasedatum

In 1924 vond hij het aluminium wiel uit voor zijn racebussen. En in juli 1935 voltooide hij een coupé die volledig was gemaakt van een magnesiumverbinding die hij Elektron noemde. Bugatti kon geen manier vinden om zijn magnesium carrosseriepanelen aan elkaar te lassen. 

Dus ontwierp hij ze meer om aan elkaar te hechten. Daarom is het meest herkenbare punt van de Bugatti “Elektron Coupé”-award uit 2022 een geconcentreerd embleem dat over de volledige lengte van de auto loopt, waar de twee zijden elkaar ontmoeten.

Bugatti Atlantic 2022: specificaties, prijs, releasedatum

1936 Bugatti Type 57sc Atlantic Prijs

We weten dat het nog een maand of zo staat in het centrum van het ultra-exquise nieuwe Mullin Automotive Museum, gehuisvest in de voormalige Otis Chandler-structuur in Oxnard, Californië. Het Mullin Museum is echter een levend, ademend eerbetoon aan alles wat knippert als je het niet hebt gezien (of gehoord). 

En het helpt als het object Frans is. Deze specifieke Bugatti Atlantic is in mei door plutocraten verkocht aan een anonieme koper voor een onbekend bedrag. Scuttlebutt zegt dat je naar de meest waardevolle auto ter wereld kijkt, en ik heb gehoord dat dertig tot veertig miljoen botten verder worden besproken dan voorheen. Gelukkig voor ons – of in ieder geval voor mij – koos de ongelooflijk dikke koper ervoor om de Mullin zijn (of haar) Type 57SC Atlantic te laten zien. Om de reus in de kamer te verlichten, hoe vaak we het ook vroegen, we kregen niet de prijs of de identiteit van de eigenaar. Zo zal het zijn.

Bugatti Atlantic 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Wat me altijd verbaast over de meeste mensen die nooit een botmachine van $ 30-40 miljoen kunnen worden, is dat ze tot de meest luidruchtige behoren als ze zeggen: “Ik zou die grote plutocraat nooit voor een auto kopen.” Uitgeven. en ik kan me voorstellen dat het inderdaad een beetje gek is onder de Brangelina’s van de wereld om zoveel uit te geven aan een stuk essence en leer met vier dunne hoepels. Ervan uitgaande dat ze alle Italiaanse troepen en stations zouden missen.

Bugatti Atlantic 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Tot in de extremen van de wereld is het leven niet echt een eerlijke aangelegenheid. Er zijn hele vastelandlanden die leven van goederen zoals $1 per dag. Maar sommige gelukkige mensen vergaren grote, grote, grote fortuinen. Ik veronderstel dat het veilig is om relatief meer te zeggen dan haar “eerlijke aandeel” (ja, ja, zoals Otis’ vader Norman Chandler misschien heeft gepubliceerd over Mary Gahagan Douglas, ik ben roze tot mijn ondergoed). 

Ik wil niet discussiëren over de vraag of dit soort rijkdom goed, slecht of onvermijdelijk is. Zoals Nietzsche zei: “Er bestaat niet zoiets als een moreel wonder. Alleen een morele interpretatie van een wonder.’ Wat ik wil betogen, is dat deze Atlantische Oceaan misschien elke verdomde rode cent waard is.

✓ U kunt ook controleren:

Wat vooral opvalt als je deze babyblauwe Bugatti Chiron Topspeed van dichtbij bekijkt, is dat de klinknagels op de stekels allesbehalve echt met elkaar verbonden zijn, laat staan ​​op gelijke afstand van elkaar. Geen enkele machine had enig onderdeel om deze klinknagels te laten zinken. 

Het is allemaal met de hand gemaakt en Bugatti Type 57sc Atlantic interieurdisplays. Deze schijnbare fout heeft een grote aantrekkingskracht; er zit een karakter in de excessen. Dit brengt een ander punt naar voren waarom de Atlantics zo hoog in het vaandel staan ​​bij de autokenners van de wereld. Samen met de volwassenheid van de rest van Mullin’s ongelooflijke decocollectie, vertegenwoordigen ze niet alleen het toppunt van autovakmanschap, maar ook het dieptepunt. 

Bussen zijn nog nooit zo ver vooruit gebouwd, en ze zullen ook nooit meer zo verbazingwekkend hoog worden gebouwd. De Bugatti Atlantic Top Speed ​​Type 57SC Atlantics is simpelweg het neusje van de zalm in deze bijzondere koffiemok.

Bugatti Atlantic 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Als Bugatti’s zijn de Type 57SC Atlantics veel verder dan rollende kunst. De “SC” in 57SC staat immers voor supercharged. De Affair is bijna 200 pk – enorm voor 1936 – en toen ze uitkwamen, waren dit de snelste productbussen ter wereld, in staat om de andere kant van 125 landmijlen per uur te bereiken. 

Zoals alle Type 57SC zitten de Atlantics op een licht gedokte wielbasis. Evenzo was het rennen (voor die tijd opnieuw) van wereldklasse, hoewel Dan Neil het besturen van een oude Bugatti voor mij beschreef als rijden op een vier-busmotor. Dat zijn twee stevige assen voor je, hoewel ik er nog niet op heb gereden kan ik het niet met zekerheid zeggen. 

Wat ik je kan vertellen is dat veel mensen beweren dat de Type 57SC Atlantics de eerste supercars ter wereld zijn. Ik kan geen enkele reden bedenken waarom ze dat niet zijn. Ik kan ook geen enkele reden bedenken om de raadselachtige facturering van deze auto de meest waardevolle auto ter wereld te noemen. Natuurlijk is er altijd de aanstaande Gooding-veiling.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com