BMW Z4 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De tweezits cabriolet roadster, de BMW Z4 2022 , krijgt een sportievere styling. We houden van de vorige generatie, maar de nieuwe zal een game changer zijn van wat we hebben gehoord. Sommige conceptafbeeldingen zijn beschikbaar en we moeten toegeven dat het aankomende model er op het eerste gezicht een stuk agressiever uitziet.

BMW Z4 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Over het algemeen is de Z4 een luxe sportwagen die leuk is. In hetzelfde segment vind je echter betere auto’s in dezelfde prijsklasse. De Porsche 718 Boxster presteert veel beter dan de Jaguar F-Type, die een supercharged solide V8 biedt.

BMW Z4 2022 facelift

De nieuwe BMW Z4 2022 ziet er beslist agressiever uit dan zijn voorganger. Bovendien heeft hij nog steeds een traditionele nierengrille, die verbonden is met elegante koplampen. Over het algemeen ziet hij er niet uit als een andere auto in het segment. In plaats daarvan wordt het geleverd met een strakke styling die goed gevormd en uniek is.

BMW Z4 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Het nieuwste herontwerp maakt dit model competitiever, vooral met het optioneel verkrijgbare M Sport-pakket. Dit optiekpakket zorgt ervoor dat het er agressiever uitziet en bevat een M-sportonderstel. Daarnaast krijgen klanten die kiezen voor het rijdynamiekpakket een doorontwikkeld adaptief M onderstel, M sportdifferentieel en M sportremmen.

✓ U kunt ook controleren:

Luxere hut

De nieuwe BMW Z4 2022 biedt veel binnenruimte, aangezien het een compacte roadster is. Naast de royale zit is ook de koffer ruim. Het interieur van de Z4 blijft sportief, voorzien van veel techniek en fraaie materialen.

Bij binnenkomst valt als eerste een enorm 10,25 inch touchscreen op, dat net als voorheen ook via een draaiknop te bedienen is. Interessant is dat naast dit scherm nog een 10,25-inch scherm voor de bestuurder zit, ter vervanging van het traditionele analoge instrumentenpaneel. Over het algemeen mogen we ook verwachten dat veel gadgets deel uitmaken van de bovenste uitrusting.

BMW Z4 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Specificaties BMW Z4 2022 aandrijflijn

De basis BMW Z4 2022 uit het laatste rapport zou een 2,0-liter turbocharged inline-4-motor moeten gebruiken die ongeveer 255 pk en een koppel van 295 lb-ft produceert. Deze motor levert uitstekende prestaties, zoals je kunt zien, en je zult je zeker niet vervelen achter het stuur.

De fabrikant biedt echter een krachtig M40i-model voor andere liefhebbers met een turbocharged inline-6 ​​die 382 pk en 369 lb-ft koppel levert. Beide motoren worden geleverd met achterwielen via een 8-traps automatische transmissie. Een handgeschakelde versnellingsbak is helaas niet beschikbaar.

BMW Z4 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Releasedatum en prijs

De releasedatum van de nieuwe BMW Z4 2022 is vastgesteld voor het volgende jaar. Hoogstwaarschijnlijk zal de fabrikant het dit jaar lanceren, terwijl de verkoop in het eerste kwartaal van volgend jaar zou kunnen beginnen. Zoals gezegd is een deel van de concept art beschikbaar en ziet de nieuwe roadster er beter uit dan ooit.

De huidige sDrive30i heeft een adviesprijs vanaf 49.900 euro, terwijl het krachtigere M40i-model 63.700 euro kost.