BMW XM 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De BMW XM, die naar verwachting een op maat gemaakt model van de M-divisie van het Beierse merk zal zijn, kan unieke variantnamen bevatten naast een aantal primeurs, zoals de BMW V8 plug-in hybride aandrijflijn.

Gebaseerd op het platform van X7 De SUV-coupé komt volgend jaar naar het VK met een basisprijs van ongeveer £ 150.000, waarmee het de duurste BMW in het assortiment is.

agejzeou- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

droogte

de BMW XM 2022 zal een agressiever ontwerp hebben dan de X7 waarop hij is gebaseerd, met als opvallend verschil de coupé-achtige daklijn. Angstaanjagend genoeg zouden de enorme nierroosters die te zien zijn op de concept XM in productie gaan, zoals testmuilezels die op de Europese wegen zijn opgepikt aangeven. Alsof dat nog niet genoeg is, krijgen de grote nierenroosters LED-randen!

vffknlfr- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Aan de zijkant komt de coupédaklijn goed tot zijn recht dankzij de two-tone lak op de Concept XM. De deurgrepen zijn goed verborgen onder de zwarte streep die over de lengte van de SUV loopt. Gezien zijn ‘M’-erfgoed, verwachten we veel accessoires van koolstofvezel, naast misschien zelfs dat het dak wordt gespecificeerd in het lichtgewicht materiaal.

Aan de achterkant heeft de Concept XM prominente dubbele, met laser geëtste BMW-logo’s op de voorruit, en BMW-enthousiastelingen zullen er misschien snel op wijzen dat de originele BMW M1 uit de jaren 70 ook dubbele BMW-logo’s op de achterkant had, maar op de voorruit geplaatste kofferbak deksel. De viervoudige trapeziumvormige uitlaatpijpen, die in paren zijn gestapeld, zijn ook onmiskenbaar.

Over het algemeen geeft de Concept XM de indruk van een gepantserde vrachtwagen met bijna elk oppervlak dat er recht plaatwerk uitziet. De ontwerpers hebben ook niet beknibbeld op de bogen rond de 23 inch wielen.

✓ U kunt ook controleren:

BMW XM 2022 interieur & uitrusting

Ondanks alle looks van de conceptcar aan de buitenkant, liet de Concept XM ons eigenlijk een bijna-productie-interieur zien, afgezien van een paar design-highlights. Zo bestaat het dashboard uit een koolstofvezelstructuur met ingeweven koperdraden en herbergt het een versnellingspook en een iDrive-knop.

brbexbcz- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Het centrale scherm is een nieuwe BMW Curved Display (BMW heeft de afmetingen van het scherm niet bekendgemaakt), en het driespaaks stuurwiel heeft rode accenten die het vintage-look bruine leer van de stoelen complementeren. Op de achterkant lijkt het erop dat het concept XM onderdelen zal verhandelen wanneer het in productie gaat. Omdat BMW achterin een lounge-achtige ervaring wilde creëren, koos BMW voor een zitbank gestoffeerd in een tint genaamd Petrol.

Het hoogtepunt van de BMW XM is echter de hemelbekleding, die een 3D-prismastructuur krijgt en een combinatie is van directe en “indirecte” verlichting (BMW zegt dat deze ook in de BMW M-kleuren kan worden verlicht) om de inzittenden een duidelijk Mening.

BMW XM 2022 varianten

Volgens een rapport van de BMW Blog, de BMW XM 2022 hebben een productierun van 5 jaar en zijn verkrijgbaar in drie varianten: BMW XM Red Label, een krachtigere BMW XM Black Label en de topklasse BMW XM Competition. De lancering van de BMW XM valt samen met het 50-jarig jubileum van de BMW M1, dus de naamgeving van de varianten en zelfs het modellengamma (waar geen cijfer achter zit) zal iets speciaals zijn.

ovkkhing- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

BMW XM 2022 aandrijflijn en productie

Het eerste geëlektrificeerde model in BMW’s M-reeks, de XM, zal volgens BMW alleen beschikbaar zijn als een M Hybrid. Het aandrijfsysteem combineert een V8-motor met een krachtige elektromotor om 750 pk en 1.000 Nm koppel te produceren. De aandrijflijn maakt een volledig elektrisch rijbereik van 80 km (50 mijl) mogelijk.

Qua productie wordt de XM vanaf eind 2022 geproduceerd in de BMW Group Plant Spartanburg in de Verenigde Staten. Terwijl BMW zegt dat de VS de belangrijkste markt is voor de XM, heeft de op maat gemaakte prestatie-SUV ook de interesse gewekt van kopers in het VK en Europa.

De definitieve BMW XM 2022

De productieversie gaat eigenlijk BMW XM heten en niet X8 , zoals velen speculeerden. In een gesprek met BMW M-baas Frank van Meel zei hij: “Het is XM. Het is ‘X’ en het is ‘M’”. Oplettende Britten zouden zich de Citroën XM uit de jaren negentig onmiddellijk herinneren, en je zou gelijk hebben als je je afvraagt ​​hoe Citroën niet heeft geprotesteerd tegen het nieuwste van BMW. Volgens CarScoops, dat sprak met een bron bij Citroen, zijn de twee bedrijven tot een wederzijds voordelige overeenkomst gekomen, waardoor BMW de naam ‘XM’ mag gebruiken en Citroen de naam ‘XM’. C5 X” mag gebruiken voor zijn product.

Prijs & releasedatum

Aangezien de productie eind 2022 begint, verwachten we dat de XM begin 2023 in het VK zal landen, hoewel de orderboeken eerder zouden moeten openen. Dit wordt naar verwachting het duurste model van BMW met prijzen in het bereik van £ 150.000.

Veelgestelde vragen over de BMW XM

Wat is de releasedatum van de BMW XM?

De BMW XM zal naar verwachting eind 2022 op de Amerikaanse en Europese markt verkrijgbaar zijn.

Wie zijn de belangrijkste concurrenten van de BMW XM?

De allereerste auto die door de M-divisie is ontwikkeld, zijn de grote premium SUV’s Range Rover SVR en Porsche Cayenne Hybride uitdaging.

Wat is de verwachte prijs van de BMW XM?

Verwacht dat de BMW XM in het VK begint bij ongeveer £ 150.000.