BMW X8 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De aankomende BMW X8 2022 SUV wordt volgend jaar geïntroduceerd als een sportiever alternatief voor de X7, met een meer rake uitstraling, een plug-in hybride optie en een indrukwekkende M Performance-variant. De BMW X8 is in wezen een tweerijige coupé-achtige fastback crossover-variant op basis van de drierijige X7 SUV. De X8 zal beschikbaar zijn naast de compacte X2-, X4- en middelgrote X6-modellen. Alle drie de typen hebben een aflopende daklijn, ook wel bekend als fastbacks. X8 daarentegen heeft een agressievere slop.

Hoewel de architectuur en aandrijflijnen hetzelfde zijn, zal een hybride model het hoogtepunt zijn.” De ontwerptaal is bekend en de nieuwe X8 is absoluut prachtig. Het is geen verrassing dat het interieur premium is en met luxe gepaard gaat. Het is een interessant model dat ook de X8 M high-performance variant zal bevatten.

BMW X8 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

BMW X8 2022 spionage schoten

De BMW X8 2022 zal ongetwijfeld atletischer overkomen dan de X7. Zijn uiterlijk zal echter veel SUV-kenmerken van de coupé missen. Het behoudt zijn rechtopstaande zijprofiel, maar er zullen bepaalde upgrades zijn, zoals een steiler hellend dak en een verbeterde taille. Ook de achterkant krijgt sportieve accenten, zoals opvallendere wielkastlijnen en een bumper met twee grotere uitlaten.

De luxe voorschort van de X8 zal de enorme nieren van de X7 bevatten, maar ze worden geflankeerd door split-level LED-koplampen. Dit ontwerp zal verschijnen op enkele van de andere toekomstige topvoertuigen van het bedrijf, waaronder de geheel nieuwe 7-serie die in 2022 op de markt komt.

BMW X8 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Interieur

Spionagefoto’s van de BMW X8 2022 toonden geen interieurdetails. Met hetzelfde ontwerp en dezelfde technologie zal het naar verwachting echter minder verschillen van het uiterlijk van de X7. De focus ligt op twee 12,3-inch schermen die worden aangestuurd door BMW’s nieuwste iDrive-infotainmentsysteem.

Ook omdat BMW de verleiding weerstaat om van de X8 een echte coupé-SUV te maken, kan de meer rechtopstaande achterkant nog steeds plaats bieden aan de derde zitrij. Het doel is om hem een ​​sportiever, maar iets minder ruimtelijk alternatief te bieden voor de X7. De Duitse autofabrikant zal de komende maanden meer details over het interieur onthullen. Toch verwachten we geen grote verrassingen.

✓ U kunt ook controleren:

Hybride aandrijving bezig

De spionagebeelden wijzen uiteraard op een nieuwe BMW X8 2022 met een plug-in hybride aandrijving. Dit model zal echter ook verkrijgbaar zijn met twee niet-hybride motoropties. Het motorengamma is natuurlijk geïnspireerd op de X7 SUV. Een 335 pk sterke zescilinder turbomotor zal standaard zijn. De M50i wordt standaard geleverd met een 4,0-liter twin-turbo V8-motor die zo’n 523 pk ontwikkelt.

De X8 M is een zogenaamd high-performance variant met een 4,4-liter motor die maar liefst 617 pk ontwikkelt. Niet alle informatie over de plug-in hybride aandrijflijn is toegankelijk. De X8 PHEV zal ongetwijfeld in Amerika aankomen, met prestaties afkomstig van de 745e sedan. Het is een 3.0 liter motor gecombineerd met een elektromotor. Dit vermogen brengt 390 pk en een elektrisch rijbereik van zo’n 27 kilometer.

BMW X8 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum
BMW X8 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

BMW X8 2022 releasedatum, prijs

De aankomende BMW X8 2022 zal hoogstwaarschijnlijk begin volgend jaar arriveren. Sommige rapporten suggereren eind 2021 als mogelijke startdatum. De prijs is niet bekend, maar het X8-model gaat rond de 80.000 euro kosten.