BMW X8 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

De aanstaande BMW X8 2021 is klaar om de volgende vlaggenschip-SUV te worden. Volgens verschillende berichten zou het nieuwe model veel luxe moeten introduceren. Zoals je misschien al geraden hebt, zal dit model gebaseerd zijn op het beroemde X7-model en veel elementen gemeen hebben.

We hebben wat informatie verzameld over het interieurontwerp en de specificaties van de aandrijflijn. Overigens zijn er ook renderings beschikbaar en we analyseren dit model graag.

BMW X8 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

BMW X8 2021 ontwerpvergelijking met de X7

De nieuwe renderings van de aankomende BMW X8 2021 zijn beschikbaar. Op het eerste gezicht weerspiegelt het silhouet van de X8 de modellen X6 en X7. Zoals u kunt zien, zijn alle modellen nauw verwant. De X8 heeft echter een unieke stijl en is meer een coupé. Interessant is dat het voorpaneel bijna identiek is. De X8 heeft dezelfde grote nierengrille met zeven verticale sleuven die er erg hoogwaardig uitziet. Zoals we kunnen zien, heeft de fabrikant ook dunnere LED-koplampen toegevoegd die het een agressiever ontwerp geven.

De belangrijkste verandering is echter te zien in het zijprofiel. De vorm is anders dan de X7 en de X8 biedt meer coupé-design. Aan de achterkant zorgt het rechthoekige uitlaatsysteem momenteel voor een sportievere sfeer.

BMW X8 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Indoor geruchten

Het interieur van de aanstaande BMW X8 SUV in 2021 zal zeker van hogere kwaliteit zijn dan zijn broer X7. We hoorden echter dat de nieuwe BMW X8 in 2021 dezelfde lay-out zou hebben als de X7. Het interieur moet modern blijven en een strakker design hebben.

Net als zijn broers en zussen gaan we ervan uit dat de nieuwe SUV van het merk drie rijen stoelen zal hebben. Vanwege de coupéstijl kunnen de achterpassagiers echter geen been- en hoofdruimte hebben. Uit de verschillende rapporten blijkt dat de basisuitrusting standaard moet worden uitgerust met zeer comfortabele stoelen en zwarte SensaTec-bekleding. Verwacht echter tal van optionele functies, zoals een tweekleurig interieur en het led-dak van de Panoramic Sky Lounge.

✓ U kunt ook controleren:

Technische gegevens BMW X8 2021 aandrijflijn

Onder de motorkap zal de nieuwe 2021 BMW X8 hoogstwaarschijnlijk dezelfde motoropties gebruiken als de X7-versie. In dit geval biedt het X7-model over het algemeen zeer krachtige aandrijflijnopties. De eerste aandrijflijn is een 3,0-liter zescilinder die 335 pk en 330 lb-ft koppel ontwikkelt. Als u echter op zoek bent naar meer vermogen, is de xDrive50i-versie de ideale keuze. Dit model wordt aangedreven door een 4,4 liter V8-turbomotor met een vermogen van 456 pk en een koppel van 480 lb-ft.

De topsnelheid van de X7 is 250 km / u en we kunnen waarschijnlijk hetzelfde verwachten met de X8. Interessant is dat er enige speculatie is dat de M ”-variant mogelijk ook tegelijkertijd beschikbaar zal zijn. Dit model zal waarschijnlijk een 4,4 liter V8 gebruiken die 523 paarden zal produceren.

BMW X8 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Release datum en prijs

De aanstaande BMW X8 2021 komt eraan en zal gebaseerd zijn op het X7-model. In principe hebben beide modellen veel vergelijkbare functies gemeen. X8 kan echter duurder zijn omdat het meer luxe en geavanceerde technologieën introduceert.

Sommige auto-experts voorspelden dat de nieuwe X8 zeker zo’n 80.000 euro gaat kosten. Zoals eerder vermeld, is de X8 nog in ontwikkeling en we mogen verwachten dat hij volgend jaar debuteert.