BMW X7 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

BMW is begonnen met het testen op de weg van zijn X7 luxe SUV. De nieuwe spionagebanden zijn beschikbaar en de volgende generatie BMW X7 2022 bevat veel verbeteringen. Ten eerste ziet het er aantrekkelijker uit en de fabrikant brengt enkele wijzigingen aan de voorrand aan.

BMW maakte onlangs bekend dat het nieuwe model naast uiterlijke veranderingen ook van binnen hypermodern zal zijn. Dit betekent dat we veel standaardfuncties en nieuwe technologieën mogen verwachten. Als je het nog niet wist, de X7 is de best verkochte SUV in BMW’s lijnen na het X5-model. Hierdoor speelt het een belangrijke rol in het segment. Het zit onder het X8-model en wordt aangedreven door drie motoren.

BMW X7 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

BMW X7 2022 facelift

Camouflage wrap maakt wijzigingen aan de BMW X7 2022 moeilijk te zien. We zijn er echter in geslaagd om enkele kleine, subtiele aanpassingen aan de nieuwe SUV te zien. Om te beginnen heeft de voorkant van het model een meer rechthoekige vorm gekregen, vergelijkbaar met wat we zagen op het onlangs ontdekte prototype i7.

De fabrikant heeft ook een lagere bumper omgevormd en opvallende luchtinlaten aan de zijkant toegevoegd. De gefacelifte X7 behoudt echter dezelfde grille aan de voorkant, die nu veel belangrijker is dan voorheen. Andere visuele veranderingen zijn de opnieuw ontworpen koplampen en de nieuw gevormde bumper aan de achterkant. Over het algemeen is het ontwerp opgefrist en is het voorste gedeelte van de nieuwe X7 vergelijkbaar met de Series 7.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur updates

BMW X7 is de SUV met een van de meest luxueuze cabines in het segment. Net als het vorige model kan de nieuwe worden besteld als 7-zitsbank met centrale bank of als 6-zitsbank met kapiteinsstoelen op de tweede rij. De ruimte is uitstekend, met genoeg hoofd- en beenruimte voor alle passagiers om comfortabel te zitten, zelfs op de achterste rij.

Zoals eerder vermeld, is de BMW X7 een van de luxe SUV’s vol nieuwe technologie. Dit model heeft een geavanceerd 12,3-inch digitaal instrument en de nieuwe multifunctionele iDrive-controller van BMW. Het bevat ook standaard Android Auto-smartphone-integratie, SiriusXM-satellietradio met 360L, starten op afstand en nog veel meer.

BMW X7 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Specificaties BMW X7 2022 aandrijflijn

Onder de motorkap zijn geen drastische veranderingen nodig. Bestaande motoren zullen naar verwachting in 2022 de nieuwe BMW X7 aandrijven . Dat betekent dat het basismodel een 3,0-liter blok aluminium motor blijft gebruiken met een twin-scroll turbocompressor die 335 pk en een koppel van 330 lb-ft produceert.

De krachtigere versie is echter te vinden onder het xDrive50i-model. Dit model maakt gebruik van een 4,4-liter V8 met dubbele turbo die 456 pk en een koppel van 479 lb-ft levert. De krachtigste motor drijft het M50i-model aan. Het gebruikte een 4,4-liter V8 met dubbele turbo en produceerde 523 pk en 553 lb-ft koppel. Net als voorheen zijn alle drie de motoren gekoppeld aan een 8-traps automatische transmissie met schakelflippers. Dankzij hen heeft de X7 ook een maximaal trekvermogen van 7.500 pond.

BMW X7 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Releasedatum en prijs

De herziene versie van de BMW X7 2022 wordt naar verwachting in 2021 gelanceerd. Het nieuwe model wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van het jaar gelanceerd, terwijl de verkoop een paar maanden later zou kunnen beginnen.

Volgens BMW kunnen we een aantrekkelijkere styling en meer geavanceerde technologie verwachten. De prijs is nog niet bekend gemaakt, maar de verwachting is dat deze iets hoger zal zijn dan voorheen.