BMW X6 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Cijfers zijn leuk, en op het gebied van BMW-nomenclatuur is de X5 SUV eigenlijk een grotere en praktischere boot dan de X6 met schuin dak. In veel opzichten gedraagt ​​de X6 zich als een dikke 3-serie op hakken. Aangedreven door een 335 pk sterke zescilinder (40i) of een 523 pk sterke twin-turbo V8 (M50i), ontketent de 2023 X6 zijn kracht zo soepel als scheerschuim.

BMW X6 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Wil je meer vermogen, kies dan voor de X6 M met maximaal 617 pk (apart getest). Hoewel de buitenproporties van de X6 omvangrijk zijn, is het interieur elegant en functioneel. Het stijlvol schuine dak gaat ten koste van stahoogte en opbergruimte, maar degenen die prioriteit geven aan opvallende looks zullen zich nauwelijks zorgen maken over de hogere prijs ten opzichte van de X5.

BMW X6 2023: specificaties, prijs, releasedatum
BMW X6 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Wat is er nieuw voor 2023?

Hoewel de 523 pk sterke X6 M50i een steviger geluid en een betere acceleratie heeft, denken we niet dat hij $ 20.000 meer waard is. In plaats daarvan zouden we kiezen voor de zescilinder X6 40i, die standaard wordt geleverd met vierwielaandrijving. We zouden kiezen voor het M Sport-pakket, dat een slankere carrosseriekit en exterieuraccessoires, een verbeterd uitlaatsysteem, opnieuw afgesteld chassis en een uniek stuur omvat.

BMW X6 2023: specificaties, prijs, releasedatum
BMW X6 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Het comfortstoelenpakket is een echte blikvanger en biedt geventileerde voorstoelen met elektrische stoelverstelling en massagefunctie. Wie net als wij in koude streken woont, zal het nieuwe klimaatcomfortpakket weten te waarderen. Het omvat automatische airconditioning met vier zones, verwarmde stoelen voor beide rijen stoelen en verwarmde stuurwiel- en armleuningen.

BMW X6 2023: specificaties, prijs, releasedatum

motor, transmissie en prestaties

De X6 40i wordt aangedreven door een 3,0-liter zes-in-lijn motor met 335 pk en een 48-volt hybride systeem gekoppeld aan een automatische achtversnellingsbak en vierwielaandrijving. De M50i heeft dezelfde versnellingsbak en ook vierwielaandrijving, maar is met zijn 4,4-liter twin-turbo V8 beduidend krachtiger. Met 523 pk en 553 pond koppel accelereert hij op onze testbaan in slechts 3,8 seconden naar 100 km/u. De X6 M levert tot 617 pk en is nog sneller.

BMW X6 2023: specificaties, prijs, releasedatum
BMW X6 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Toch is de standaard zescilinder aandrijflijn razendsnel en fluweelzacht. Zowel de X6 40i als de M50i worden standaard geleverd met adaptieve dempers en velgmaten van 20 tot 22 inch. Onze test van de V8-aangedreven X6 toonde zijn indrukwekkende grip in de bochten en remkracht. Hoewel de ophanging steviger is dan de zescilinder X6 die we hebben getest, voelde hij nooit stijf aan. We waardeerden ook de verstelbare besturing en het stille interieur bij kruissnelheden.

✓ U kunt ook controleren:

trekvermogen en laadvermogen

De X6 heeft een indrukwekkend trekvermogen in een segment waar trekvermogen vaak op de tweede plaats komt. Met het optionele sleeppakket is het maximale trekvermogen van de X6 7200 lbs.

BMW X6 2023: specificaties, prijs, releasedatum
BMW X6 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Brandstofverbruik en MPG in de praktijk

De X6 40i met vierwielaandrijving haalt 21 mpg in de stad en 25 mpg op de snelweg. De aanzienlijk krachtigere X6 M50i met V8-tweecilindermotor met turbocompressor haalt 16 mpg in de stad en 22 mpg op de snelweg. Terwijl de zescilinder X6 de verwachtingen van de overheid overtrof op ons 75 km/u snelwegverbruik – onderdeel van ons uitgebreide testprogramma – met 29 mpg snelwegverbruik, miste de M50i dat cijfer met 2 mpg in dezelfde test. Bezoek de EPA-website voor meer informatie over het brandstofverbruik van de X6.

Interieur, comfort en belading

Het is geen verrassing dat het interieur van de X6 eruitziet en aanvoelt als de meeste nieuwe BMW modellen. Dat betekent dat hoogwaardige materialen en tactiele afwerkingen in overvloed aanwezig zijn, en twee grote 12,3-inch digitale schermen domineren het dashboard. Het dashboard ziet er hip uit, maar de meters zijn een verwarrende puinhoop. Gelukkig is het optionele head-up display duidelijker. Ook de rest van het dashboard is intelligent ontworpen. De gebarenbediening van BMW, waarmee je bepaalde functies, zoals het volume van het audiosysteem, kunt bedienen door met je hand voor het infotainmentscherm te zwaaien, is aanwezig maar niet nodig.

BMW X6 2023: specificaties, prijs, releasedatum
BMW X6 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Tot de standaarduitrusting behoren ook 16-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen, individueel verstelbare sfeerverlichting, stoelverwarming en passieve instap. De achterbank biedt comfortabel plaats aan twee volwassenen, maar de beenruimte en hoofdruimte krimpen met respectievelijk ongeveer vijf en zeven centimeter in vergelijking met de boxy X5. De X6 biedt ook minder opbergruimte achter de achterbank. In de test was er maar plek voor negen stuks handbagage, bij de X5 waren dat er elf.

infotainment en connectiviteit

Het standaard 12,3-inch touchscreen infotainmentsysteem omvat Apple CarPlay en Android auto . Het wordt bediend met conventionele knoppen, spraakopdrachten, een draaiknop in de middenconsole en zelfs gebaren. De iDrive-gebruikersinterface van het bedrijf biedt scherpe afbeeldingen en onmiddellijke reacties, maar sommige gelaagde menu’s kunnen afleidend werken. BMW biedt ook upgrades zoals geïntegreerde navigatie, verbeterde USB-poorten, draadloos opladen en een Wi-Fi-hotspot. De X6 kan ook worden geüpgraded met een hoogwaardig audiosysteem van Harman/Kardon of een nog hoger kwaliteitssysteem van Bowers & Wilkins.

BMW X6 2023: specificaties, prijs, releasedatum

veiligheid en rijhulp

De Bimmer is leverbaar met diverse standaard en optionele rijhulpsystemen. Ga voor meer informatie over de resultaten van X6-crashtests naar de websites van de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) en het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). De belangrijkste beveiligingsfuncties zijn onder meer

  • Botsingswaarschuwing en automatisch noodremsysteem standaard
  • Standaard dodehoekbewaking en waarschuwing voor kruisend verkeer achteraan
  • Leverbaar met adaptieve cruisecontrol met stop-and-go-technologie

garantie en onderhoud

BMW biedt beperkte garanties en aandrijflijngaranties die wedijveren met die van concurrerende fabrikanten van luxe auto’s zoals Audi En Mercedes-Benz zijn vergelijkbaar. Samen met jaguar BMW biedt echter een van de beste gratis onderhoudsplannen in de branche.

  • Vier jaar of 50.000 mijl beperkte garantie
  • De aandrijflijngarantie is vier jaar of 50.000 mijl.
  • Gratis onderhoud gedurende drie jaar of 36.000 mijl

De adviesprijs voor de BMW X6 2023 xDrive40i bedraagt ​​72.020 euro.