BMW X6 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Het wachten is voorbij, de opnieuw ontworpen BMW X6 2021 is bevestigd en we kunnen rekenen op tal van verbeteringen. Deze populaire luxe SUV zal volgend jaar zijn debuut maken en meer updates ontvangen. Zoals u wellicht weet, werd het X6-model eind 2008 voor het eerst geïntroduceerd en trok het destijds veel aandacht. Bovendien is de aankomende X6 2021 de vierde generatie binnengegaan en met dit herontwerp verwachten we dat het een uitzending zal zijn.

De komende BMW X6 2021 zal ook worden aangeboden als een carry-over model in dezelfde vorm en hetzelfde design als de huidige. Er zullen echter enkele kleine upgrades zijn en het nieuwe model zal er aantrekkelijker uitzien dan voorheen.

BMW X6 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

BMW X6 2021 ontwerpwijzigingen

Zoals reeds vermeld, blijft de naderende BMW X6 2021 in dezelfde vorm worden aangeboden. In wezen is dit model een versleping en worden hier en daar slechts kleine wijzigingen aangebracht.

Het belangrijkste is dat de voorkant agressiever wordt en de niergrille van BMW er nu beter uitziet. Het sportieve ontwerp is er en het nieuwe model heeft een swoopy daklijn, een lange motorkap, korte overhangen voor en achter. Over het algemeen zijn er geen harde aanpassingen nodig, omdat dit model er uniek uitziet en daardoor gemakkelijk te herkennen is.

✓ U kunt ook controleren:

M-pakket

Het M-pakket zal ook beschikbaar zijn en het model dat het draagt ​​zal agressiever worden vormgegeven. Dit pakket bevat een zwart geverfde niergrille, uitlopende wielkasten en een diffuser aan de achterkant met vier uitlaatpunten. 21 inch wielen zijn standaarduitrusting in het M pakket.

BMW X6 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

BMW X6 2021 interieur en veiligheid

In het interieur krijgt de aankomende BMW X6 2021 een duidelijk en luxe design. Dit model zal meer technici en materialen van hoge kwaliteit huisvesten. Er zullen binnen enkele updates plaatsvinden en de fabrikant zal meer hakmessen in zijn cabine regelen. Hierdoor biedt deze dubbelrijige stoel meer comfort. Het heeft een infotainmentscherm op het dashboard, een nette middenconsole, diverse hoogwaardige uitrustingsopties, een elektronische versnellingspook, talloze premium bekledingsopties en een sportief driespaaks stuur. Zoals je kunt zien, zijn veel van de functies hetzelfde.

Er zal ook veel geavanceerde veiligheidsapparatuur zijn. Als onderdeel van het standaardpakket omvat dit model automatisch noodremmen, dodehoekmonitoren, parkeersensoren, rijstrookwaarschuwingen, grootlichtassistent en adaptieve LED-koplampen. Optioneel kunnen adaptieve cruisecontrol, actieve rijstrookcontrole, een rijstrookwisselassistent en een surroundzichtcamera worden verkregen.

BMW X6 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

BMW X6 2021 aandrijflijn opties

We verwachten geen veranderingen onder de motorkap van de nieuwe BMW X6 2021 . Er zijn drie motoropties. De basis sDrive40i zal dezelfde 3.0-liter zescilinder gebruiken die 335 pk en 330 pond-voet koppel produceert.

Bij de overstap naar het M50i-model krijgen kopers een krachtigere 4,4-liter twin-turbo V8 met 523 pk. De X6 M met het langste bereik is het best uitgerust en zal een 4,4-liter V8-motor gebruiken die 600 pk of 617 pk levert. Bovendien zal de bestaande automatische transmissie met acht versnellingen alle bovengenoemde modellen aandrijven.

BMW X6 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Releasedatum en kosten

Er is geen officiële releasedatum vastgesteld voor de komende BMW X6 2021 . Volgens speculaties van enkele experts kan het nieuwe model volgende zomer worden verwacht. Deze aankomst is gebaseerd op de schema’s van voorgaande jaren.

De prijs is nog niet beschikbaar, maar we kunnen aannemen dat deze in hetzelfde bereik ligt als voorheen. Het huidige model sDrive40i kost 65.295 euro, terwijl xDrive40i begint bij 67.595 euro. Het hogere model M50i begint echter bij 86.645 euro. Het opladen van een BMW X6 2021 met M-pakket verhoogt de prijs tot 115.000 euro.