BMW X5 M 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De X5 is altijd een van de meest populaire cross-overs in de line-up van het bedrijf geweest en een van de redenen hiervoor is dat hij in verschillende smaken verkrijgbaar is. De bovenkant van deze aanbieding is uiteraard gereserveerd voor modellen met het bekende M-logo. De M staat voor prestaties, en deze modellen komen altijd met allerlei upgrades, of het nu gaat om motorprestaties, chassis of esthetiek. De BMW X5 M 2022 is niet anders. Het brengt upgrades in alle aspecten en onderscheidt zich van de massa met de ultieme rijervaring.

Voor dit jaar brengt de Beierse autofabrikant geen noemenswaardige updates. De algehele lay-out blijft hetzelfde en hoewel sommige bronnen een grote update of zelfs dingen als het herontwerp van de BMW X5 M 2022 suggereerden, gaat de populaire artiest op dezelfde manier verder. Het is verkrijgbaar in twee versies, omdat je een nog krachtigere versie kunt krijgen met de “Competitie”-badge.

BMW X5 M 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

BMW X5 M 2022 ontwerp

Qua design zijn de wijzigingen aan de BMW X5 M 2022 minimaal en zoals gezegd gaat het nieuwe model op dezelfde manier verder. Dit model is sterk gebaseerd op de standaard X5, maar komt ook met allerlei upgrades. Dit geldt met name voor het chassis. Het onderstel werd afgesteld door ingenieurs van de M-afdeling, daarnaast kan je rekenen op enorme remmen met 6 zuigers, standaard vierwielaandrijving, verschillende rijmodi, enz.

Natuurlijk zijn er ook tal van stylingdetails die het high-performance karakter van het model onderstrepen. Enkele van de dingen die in je opkomen zijn enorme 21- of 22-inch wielen met laagprofielbanden, uniek grillepatroon, agressievere bumpers, frontsplitter, achterdiffusor en nog veel meer. Grote quadpipes maken een grote impact, zowel esthetisch als sonisch.

Innerlijk

Binnenin verschilt de X5 M 2022 niet significant van het productiemodel. Het dashboard en het grootste deel van de cabine zien er grotendeels hetzelfde uit, maar er zijn ook flinke verschillen qua kleur, materialen en kleine details.

Een van de eerste dingen die je opvalt, is veel koolstofvezel rond de cabine. Er is ook het herkenbare “M” -embleem op de middenconsole en het stuur, terwijl de schakelflippers mooi ontworpen en gemakkelijk te gebruiken zijn.

BMW X5 M 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Naast het aantrekkelijke uiterlijk biedt deze cabine ook een hoge mate van bruikbaarheid en functionaliteit. De BMW X5 M 2022 wordt geleverd met goed ontworpen voorstoelen die comfortabel en ondersteunend zijn en er ook nog eens geweldig uitzien. Daarnaast is de tweede rij ruim en geschikt voor volwassenen.

Als het gaat om laadruimte, kun je ongeveer 33,9 kubieke voet laadruimte achter de achterbank en 72,3 kubieke voet verwachten, wat behoorlijk indrukwekkend is voor een middelgrote luxe SUV op dit prestatieniveau.

✓ U kunt ook controleren:

Kenmerken

Net als elke andere X5 wordt dit model geleverd met volledige standaarduitrusting. U kunt rekenen op een groot digitaal instrumentenpaneel en infotainmentscherm, evenals een met leer bekleed dashboard. Ook zaken als Apple CarPlay en Android Auto staan ​​op de lijst van standaarduitrusting, evenals een geluidsinstallatie met 16 speakers. Natuurlijk zijn er ook tal van veiligheidssystemen, en vooral de mooie moduskiezer, waarmee je kunt kiezen tussen verschillende rijmodi, vinden we leuk.

De BMW X5 M 2022 Competition wordt geleverd met verschillende andere upgrades. Naast meer pk’s komt deze versie ook met een verbeterd uitlaatsysteem, uitgebreide Shadowline-sierstrips en M-veiligheidsgordels. Je kunt ook kiezen voor een audiosysteem met 20 speakers.

BMW X5 M 2022 motor

De X5 M 2022 heeft een bekende 4,4-liter twin-turbo V8-motor die zo’n 600 pk ontwikkelt. Hij is standaard uitgerust met vierwielaandrijving en het vermogen wordt overgebracht via een soepele 8-traps ZF-transmissie. Er is ook een moduskeuzeschakelaar waarmee u kunt kiezen tussen drie rijmodi. Als het op acceleratie aankomt, heeft deze SUV slechts 3,8 seconden nodig om de 100 km/u te bereiken.

De BMW X5 M 2022 Competition krijgt een mooie 17 pk upgrade, waardoor het maximale vermogen stijgt naar 617 pk.

BMW X5 M 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

BMW X5 M 2022 releasedatum en prijs

Als het gaat om de releasedatum van de BMW X5 M 2022 , verwachten we dat het nieuwe model in de komende weken zal aankomen. De prijs zou niet drastisch moeten veranderen, dus de basisversies zouden rond de 106.000 euro moeten liggen. De belangrijkste concurrenten zijn high-performance versies van modellen zoals Mercedes-Benz GLE,  Audi Q7  , enz.