BMW X5 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De aankomende BMW X5 2022 zal de markten bereiken met nog een mid-cycle refresh. De X5 SUV ziet er al geweldig uit, maar door de nieuwste visuele upgrades ziet hij er nog beter uit. We weten niet wat er met het interieur en de veranderingen zal gebeuren. Bovendien is prestaties een ander mysterie. We weten echter dat het exterieur zeker enkele visuele verbeteringen zal ondergaan.

X5 is een van de beste modellen in zijn segment en dit model heeft een uitstekende wegligging. De prestaties zijn al geweldig, dus het wordt interessant om te zien wat er onder de motorkap gebeurt. De Duitse fabrikant zal zijn nieuwe SUV later in 2021 uitbrengen en hier is alles wat we tot nu toe weten.

BMW X5 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

BMW X5 draagt ​​nieuwe vreemde grille

Zoals ik al zei zal de BMW X5 2022 zeker een mooiere uitstraling krijgen. Deze SUV is nu al een van de mooiste modellen in zijn klasse. Wel komt de Duitse fabrikant met enkele grote updates. Voor zover bekend is er een nieuwe grille in de maak. De laatste coupé-concept van de 4-serie werd gepresenteerd met exact dezelfde grille. De X5- en X7-modellen bieden momenteel enorme grills. Het concept komt met sportievere en hogere luchtinlaten.

De renderings laten zien hoe de nieuwe X5 eruit zou kunnen zien. We concentreren ons op de voorschort omdat deze SUV een make-over gaat krijgen. De nieren zitten nu hoger en er is ook een gloednieuwe onderbumper beschikbaar. We wachten de komende weken op de eerste spionage-opnames. Daarna zullen we ontdekken wat er met de rest van het exterieur gebeurt.

BMW X5 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Interieur updates

Het interieur van de nieuwe BMW X5 2022 gaat verder met dezelfde indeling. Dat betekent dat de X5 een SUV met drie rijen blijft die plaats biedt aan zeven inzittenden. De afmetingen veranderen niet, dus ook de cabineruimte blijft ongewijzigd. Toch is dit een zeer ruime en comfortabele mid-range SUV. Het interieur zit vol met hoogwaardige materialen en functies. We weten echter niet welke updates BMW zal introduceren.

✓ U kunt ook controleren:

Sommige rapporten voorspellen een nieuw en groter touchscreen, samen met het bijgewerkte infotainment. We mogen ook meer rijhulp verwachten. Daarentegen worden zaken als het Sky Lounge panoramadak en het stuur overgenomen. De X5 SUV biedt tenslotte tot 72,4 kubieke voet laadruimte.

BMW X5 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum
BMW X5 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Specificaties benzine en hybride

De BMW X5 2022 blijft waarschijnlijk onder de motorkap . Deze SUV biedt dus opnieuw een standaard zescilinder met 340 pk. Als je het echter een beetje sterker wilt, wordt het 50i-model geleverd met een grotere 4,4-liter V8. Deze beproefde motor is in staat om 462 pk en een koppel van 480 lb-ft te produceren. De krachtige variant X5 M komt er weer aan. Het hoogtepunt van de X5 SUV is echter het hybride model.

De X5 Hybrid heeft een 3,0-liter motor die een kleinere 2,0-liter motor vervangt. De nieuwe motor krijgt zo’n 285 pk, de elektromotor 112 pk. Het totale vermogen is 395 pk en een koppel van 445 lb-ft. Alle modellen zullen dezelfde achttraps automatische transmissie gebruiken en de X5 Hybrid zal ongeveer 80 kilometer volledig elektrisch rijbereik leveren.

BMW X5 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum
BMW X5 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

BMW X5 2022 releasedatum en prijs

De prijs van de gloednieuwe BMW X5 2022 zal licht stijgen. Het inkomende model zal nu beginnen bij zo’n 60.000 euro. Daarnaast gaat de hybride variant ruim 70.000 euro kosten. De verkoop start later in 2021 en de BMW X5 gaat opnieuw de strijd aan met de Porsche Cayenne en Mercedes-Benz GLE.