BMW X4 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De nieuwe spionagefoto’s van de aankomende BMW X4 2022 zijn beschikbaar. Onlangs is een prototype ontdekt dat een milde camouflage draagt. Op het eerste gezicht zal BMW deze SUV competitiever maken en een milde update geven.

Verwacht in principe dat de X4 een herziene grille heeft en enkele verbeteringen aan de achterlichten. Helaas hebben we geen foto van het interieur. Over het algemeen kunnen we vertrouwen op geruchten dat de cabine wordt aangeboden met een groter infotainmentscherm van 10,25 inch.

BMW X4 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

BMW X4 2022 herontwerp

De aankomende BMW X4 2022 is een compacte SUV die tussen de grotere X5 en de kleinere X3 in zit. Zoals de meeste van de huidige BMW-modellen, heeft ook de nieuwe BMX X4 dezelfde erkende ontwerptaal. Net als het vorige model heeft het toekomstige model dezelfde afmetingen en vormen.

De camouflage-uitrusting van het spionagemodel suggereert echter een nieuw ontwerp van de voorkuip. We kunnen duidelijk zien dat de fabrikant de grille opnieuw heeft ontworpen en dezelfde koplampen heeft gebruikt. Als je achter je naar deze SUV kijkt, valt het eerste op dat het nieuwe uitlaatsysteem en enkele verbeteringen die resulteren in beter gevormde achterlichten.

BMW X4 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Indoor geruchten

In tegenstelling tot de uiterlijke wijzigingen hebben we geen officiële informatie over de cabine-updates. Een foto buiten laat zien dat de fabrikant meer kwaliteitsmaterialen en een groter infotainmentscherm gaat toevoegen. Hoogstwaarschijnlijk zal BMW hetzelfde scherm van 10,25 inch gebruiken als in het huidige model.

In ieder geval kunnen kopers meer technici en zachte accenten verwachten dan het vorige model. In de basisvorm van xDrive30i biedt de huidige SUV meer functies dan alle modellen in dezelfde klasse. Het heeft een panoramisch schuifdak, automatische airconditioning, SensaTec-interieuruitrusting van kunstleer, automatische airconditioning, 10-voudig verstelbare voorstoelen en regengevoelige ruitenwissers.

Het grote infotainmentsysteem is standaard uitgerust met navigatie en Apple CarPlay-ondersteuning. Zoals u kunt zien, boden BMW’s geen Android Auto aan. We denken echter dat het zal worden toegevoegd in het aankomende model.

✓ U kunt ook controleren:

Veiligheidstoestellen

De BMW X4 is een zeer veilige SUV. Net als de andere BMW-modellen wordt ook de nieuwe standaard geleverd met een waarschuwing voor aanrijdingen met voetgangersdetectie en automatisch remmen in de stad.

BMW X4 2022 aandrijflijn technische gegevens

Het is momenteel niet duidelijk welke wijzigingen aan de aandrijflijn gepland staan ​​voor de aankomende BMW X4 in 2022 . De huidige X4 biedt de keuze tussen drie motoren. De eerste aandrijflijn is een 2,0-liter inline 4 met een turbolader die 248 pk kan produceren.

De tweede aandrijflijn is krachtiger en bestaat uit een 3,0 liter inline 6 met een turbo die 382 pk ontwikkelt. De krachtigste eenheid onder de modellen X4 M en X4 M is tenslotte Competition. Dankzij de uitstekende mechanica en de 3,0-liter inline 6 met twee turbo’s ontwikkelt de X4 M 473 pk, terwijl de concurrentie 503 pk verbruikt. Alle motoren zijn standaard uitgerust met een 8-traps automaat en vierwielaandrijving.

BMW X4 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Release datum en prijs

Volgens BMW zal de productie van de X4 plaatsvinden in de fabriek in Spartanburg, South Carolina. De nieuwe X4 zal in de tweede helft van 2021 naast de bijgewerkte X3 in de verkoop komen als model voor 2022. De vanafprijs van het huidige model is 51.000 euro, terwijl de X4 M iets minder dan 75.000 euro kost.