BMW X3 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De nieuwe BMW X3 2022 is een van de meest verwachte en populaire SUV’s in het BMW-gamma. Deze kleine cross-over is onlangs bespioneerd en heeft een aantrekkelijker ontwerp en een zeer comfortabele cabine.

Met een aanzienlijke verkoop in de Verenigde Staten, die vorig jaar meer dan 70.000 eenheden bedroeg, houdt BMW gelijke tred met een update halverwege de cyclus. Verwacht voor 2022 de opnieuw ontworpen voor- en achterschorten en enkele geplande optimalisaties binnenin. Over het algemeen is BMW de komende jaren bezig met het updaten en herontwerpen van bijna alle modellen om gelijke tred te houden met de concurrentie.

BMW X3 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

BMW X3 2022 facelift

Zoals eerder vermeld werd de aankomende BMW X3 2022 getest met een mid-cycle update. Deze SUV staat nog steeds op hetzelfde platform als zijn voorganger en is qua afmetingen ongewijzigd. De spionagebeelden van het prototype zijn beschikbaar en onthullen enkele van de stylingaanpassingen aan de voor- en achterkant van deze kleine crossover-SUV.

Allereerst heeft de nieuwe BMW X3 een groter ogend radiatorrooster en slankere, elegante LED-koplampen. Interessant is dat het zijprofiel hetzelfde blijft en dat de fabrikant alleen een opening heeft toegevoegd voor extra motorkoeling. Aan de achterkant van het bespioneerde prototype inclusief betere achterlichtgraphics en de twee nieuwe uitlaatsystemen.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur upgrades

Net als de aanzienlijk grotere BMW X5 zal ook de komende BMW X3 2022 een modern en ruim interieur bieden. Je kunt natuurlijk niet dezelfde dosis luxe verwachten als de X5, maar een modernere cabine dan voorheen. De aankomende X3 zal hoogstwaarschijnlijk een bestaand standaard 8,8-inch touchscreen vervangen door het nieuwe 10,25-inch display.

Het hoogtepunt van de X3 is een volledig digitaal en volledig configureerbaar 12,3-inch display dat de analoge displays vervangt. Over het algemeen is het basismodel al goed uitgerust. De standaarduitrusting van de X3 omvat een elektrisch verstelbare achterklep, 3-zone automatische klimaatregeling, elektrisch verstelbare 10-voudig voorstoelen, SensaTec kunstlederen bekleding, ruitenwissers met regensensor, een universele garagedeuropener en standaard parkeersensoren.

BMW X3 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

BMW X3 2022 motorspecificaties

Over het algemeen is niet duidelijk welke veranderingen er in 2022 onder de BMW X3 zullen gebeuren. Mocht je het nog niet weten, de huidige SUV heeft vier motoren. In het instapmodel worden de sDrive30i en de vierwielaangedreven xDrive30i aangedreven door dezelfde 2,0-liter turbo 4-cilinder met 248 pk. Deze motor heeft bewezen betrouwbaar en zuinig te zijn. De volgende motor drijft de X3 M40i aan en gebruikt een 3,0-liter 6-lijnmotor met supercharger en standaard xDrive-vierwielaandrijving. Deze molen produceert 355 pk en 369 lb-ft koppel.

Naast deze motoren biedt de fabrikant ook een plug-in hybride versie xDrive30e aan, die bestaat uit een opgeladen 2,0 liter en batterijgevoede elektromotor. Samen produceren ze een totaal van 288 pk en een koppel van 310 lb-ft. Over het algemeen is het beste aan dit model dat het alleen op vermogen tot 18 mijl kan gaan. Alle modellen worden standaard geleverd met als enige optie een 8-traps automaat.

Specificaties X3 M en concurrerende modellen

De X3 M is de ideale keuze voor gebruikers die veel energie verbruiken. Dit model gebruikt een 3.0 liter inline 6 met dubbele turbo om een ​​belachelijke 473 pk te produceren. En alsof dat nog niet genoeg voor je is, levert de X3 M Competition 503 pk met dezelfde grinder.

BMW X3 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

BMW X3 2022 releasedatum en prijs

BMW heeft onlangs bevestigd dat de bijgewerkte X3 hoogstwaarschijnlijk later dit jaar of begin 2022 op de markt zal komen. Het nieuwe X3-prototype bevindt zich momenteel in de testfase en we mogen verdere wijzigingen aan het eindproduct verwachten.

Naast het X3-model wachten ons herziene versies van de X1, 2-serie, 7-serie en de X7. Als je een aantal updates en wijzigingen in overweging neemt, kost de BMW X3 in 2022 waarschijnlijk iets meer dan voorheen. Het huidige model begint bij 43.000 euro en kan oplopen tot 70.000 euro voor de X3 M-versie.