BMW X2 2024: Interieur, motor en modificaties

BMW heeft de X2 2024 onthuld, de tweede generatie van de coupéachtige mini SUV van de Duitse autofabrikant. In vergelijking met zijn voorganger heeft de BMW X2 2024 een langere wielbasis, een grotere carrosserie, meer vermogen onder de motorkap en een design dat je niet in de steek laat.

De groeispurt is bedoeld om de grootste zwakke punten van de oude X2 te verhelpen, vooral de kleine bagageruimte en het krappe achtercompartiment. Hij is meer dan zeven inch langer en heeft een 0,9 inch langere wielbasis, wat zorgt voor een ruimere cabine met meer knieruimte op de tweede rij en tot 25,3 kubieke meter laadruimte achterin.

BMW X2 2024: Interieur, motor en modificaties

De hogere en bredere carrosserie geeft hem meer aanwezigheid op de weg, terwijl de aflopende daklijn en het slimme ontwerp hem een sportieve en atletische look geven.

Wat is er nieuw?

De BMW X2 2024 is de tweede modelgeneratie van BMW’s groeiende Sports Activity Coupe (SAC) familie. Kopers krijgen twee versies van de volledig nieuwe X2 met viercilinder turbomotoren, standaard vierwielaandrijving (AWD) en een zeventraps automatische transmissie met dubbele koppeling en mechanisch sperdifferentieel (LSD).

BMW X2 2024: Interieur, motor en modificaties

De X2 xDrive28i heeft een vernieuwde 2,0-liter viercilinder turbomotor met een Miller-verbrandingscyclus met dubbele brandstofinspuiting, variabele kleptiming, volledig variabele kleptiming en een opnieuw ontworpen verbrandingskamer. Hij levert 241 pk en 295 Nm koppel. BMW claimt dat de X2 xDrive28i in 6,2 seconden accelereert vanuit stilstand naar 100 km/u.

BMW X2 2024: Interieur, motor en modificaties

Het topmodel van de X2 M35i xDrive heeft een nieuw geconfigureerde 2,0-liter viercilinder turbomotor met een versterkte krukas en een verbeterd smeersysteem, die 312 pk en 295 Nm koppel ontwikkelt. Hij accelereert in 5,2 seconden van nul naar 100 km/u en produceert een krachtiger uitlaatgeluid dankzij een speciaal M-uitlaatsysteem met dubbele uitlaatpijpen.


Geoptimaliseerde basis

BMW heeft gewerkt met de fundamenten van de oude X2 om een meer solide carrosserie te creëren. De 2024 X2 heeft een vergelijkbare enkel gekoppelde voorwielophanging en modulaire drietraps achterwielophanging als het oude model, maar alles is opnieuw bewerkt. De hydraulische veerpootbevestigingen zijn nu bijvoorbeeld van aluminium om het gewicht te verminderen (tot 6,6 pond) en BMW heeft de geometrie van de ophanging aangepast om de wegligging te verbeteren.

BMW X2 2024: Interieur, motor en modificaties

Bovendien heeft de nieuwe X2 anti-roll bars voor en achter en nieuwe slagafhankelijke voordempers voor meer comfort en stabiliteit. BMW M Adaptive Suspension is standaard op de X2 M35i xDrive (optioneel op de X2 xDrive28i) en omvat verstelbare dempers en een sportievere elektrische stuurbekrachtiging. Mooie 19-inch wielen in tweekleurig design zijn standaard, terwijl de M35i is uitgerust met 20-inch M lichtmetalen wielen met all-season banden die gelukkig ondoordringbaar zijn.

BMW X2 2024: Interieur, motor en modificaties

De BMW X2 xDrive28i heeft schijfremmen met enkele zuiger en zwevende remklauwen op alle vier de wielen, terwijl de M35i M Sport-remmen heeft met vaste remklauwen met vier zuigers en geperforeerde 15,2-inch schijven vooraan.


Sportpaket M

De BMW X2 uit 2024 is een verandering in de polariserende benadering van het autodesign van de fabrikant. Hij heeft een lange motorkap, een rechtopstaande voorkant en slanke voorstijlen in combinatie met radiatorroosters van ware grootte. Het optionele M-sportpakket geeft de X2 xDrive28i een voorskirt met luchtinlaten, zijskirts, een diffuser achter en een M-specifiek interieur met leder, Alcantara en antracietkleurige hemelbekleding.

BMW X2 2024: Interieur, motor en modificaties

Het M Sport Professional pakket is beschikbaar voor de X2 xDrive28i en de M35i. Voor de X2 xDrive28i en de M35i is er het M Sport Professional pakket, met zwarte buitenspiegelbehuizingen, M Sport remmen met rode remklauwen, een achterspoiler en een donker exterieur voor de X2 xDrive28i en de M35i, terwijl de M35i is uitgerust met M Sport stoelen, blauwe of rode remklauwen en optionele M Compound remmen.


BMW iDrive 9

Het interieur en dashboard van de BMW X2 uit 2024 hebben een vergelijkbaar design als dat van de X1. Het heeft een 10,25-inch instrumenten display en een 10,25-inch iDrive9 touchscreen in het midden, waarop de nieuwste BMW Operating System 9 software draait. Het is voorzien van stuurwielbediening, Intelligent Assistant en een meer intuïtieve gebruikersinterface met QuickSelect-menu’s om met één druk op de knop te navigeren tussen de vele instellingen van de auto. De X2 ondersteunt over-the-air (OTA) updates om extra functies of softwareverbeteringen te downloaden.

BMW X2 2024: Interieur, motor en modificaties

De iDrive9 heeft ook een BMW Digital Premium Plan op abonnementsbasis, waarmee gebruikers video-, muziek- of game-apps kunnen downloaden en uitvoeren via de AirConsole. Ook inbegrepen is een interne camera voor foto- en video-opnamen en optionele functies voor diefstalbeveiliging en ongevallenregistratie.


BMW professionele rijhulp

Het semi-automatische bestuurdersassistentiesysteem BMW Driving Assistance Professional is als optie leverbaar voor de nieuwe X2. Het maakt gebruik van camera’s en radar om rustig te kunnen rijden op snelwegen tot 40 km/u. Het systeem heeft ook een afstandsbediening om een veilige afstand te bewaren en de auto af te remmen in het verkeer. Uiteraard is de X2 standaard uitgerust met tal van rijhulpsystemen zoals frontale botsbeveiliging, automatisch remmen en actieve dodehoekdetectie.

BMW X2 2024: Interieur, motor en modificaties

Prijzen en beschikbaarheid

De BMW X2 2024 beleeft zijn wereldpremière op 26 oktober 2023 op de Japan Mobility Show in Tokio. De basisprijzen beginnen bij 42.995 euro voor de X2 xDrive28i en 52.395 euro voor het topmodel X2 M35i. De eerste leveringen staan gepland voor maart 2024.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen