BMW X2 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De aanstaande BMW X2 2022 werd opnieuw bespioneerd. Een compacte crossover is een goede optie in dit segment, vooral omdat het een prima alternatief is voor de premium hatchbacks. Het formaat is compact en de cabine biedt een hoge zitpositie. Bovendien biedt de X2-crossover een grotere bodemvrijheid en een eersteklas ontwerp.

Voor 2022 zal X2 competitiever zijn en veel versnaperingen krijgen. Spy-tapes laten dat precies zien: de updates bevatten zowel externe als interne verbeteringen, terwijl de prestaties helemaal niet zouden moeten veranderen. De verkoop start volgende zomer en de prijs zal hoogstwaarschijnlijk intact blijven.

BMW X2 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

BMW X2 Spy Photos

Het was 2018 toen BMW zijn X2-model presenteerde. De BMW X2 gaat daarmee in 2022 zijn vierde productiejaar in. En terwijl BMW in de eerste drie jaar koos voor kleine upgrades, zal de nieuwe X2 eindelijk meer veranderingen doorvoeren. De veranderingen zijn echter nog steeds niet significant. De spionagefoto’s suggereren enkele updates, wat goed nieuws is. De X2-crossover is nauw verwant aan het X1-model, dus we hebben al een idee van hoe het nieuwe model eruit zou kunnen zien.

Het prototype is bespioneerd met herziene koplampen en een sterke camouflage over de grille duidt duidelijk op meer significante veranderingen. Dat betekent dat de voorkuip wordt opgefrist en dat er mogelijk ook nieuwe mistlampen beschikbaar zijn. BMW zal in de nabije toekomst zeker het volgende prototype laten zien en hopelijk wordt het een stuk duidelijker. De geruchten suggereren dat de X2 cabrioletvariant in de nabije toekomst ook verkrijgbaar zal zijn.

BMW X2 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Interieur verandert

Veranderingen in de cabine zijn ook waarschijnlijk. De gloednieuwe BMW X2 2022 zou zijn uitgerust met meer geavanceerde technische functies en een nieuw ontwerp van het dashboard. Iets soortgelijks zagen we bij de nieuwe 1-serie hatchback en 2-serie Gran Coupé-varianten. Dit is een perfect voorbeeld van hoe nieuwe BMW-voertuigen er van binnenuit kunnen uitzien.

Veranderingen zijn onder meer een bijgewerkt digitaal instrumentenpaneel met een groter infotainment-touchscreen. Dit apparaat bevindt zich bovenaan de middelste stapel en heeft een zeer indrukwekkende gebruikersinterface. Wat de rest van het interieur betreft, we zullen moeten wachten tot 2021. De X2-crossover zal echter zeker een premiummodel blijven met veel comfort en goede veiligheidsclassificaties.

BMW X2 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Zal BMW hybride introduceren in de VS?

Momenteel beschikbaar in de VS, is de X2-crossover beschikbaar in de xDriver28i- en M35i-klassen. Beide varianten gebruiken 2,0 liter turbo viercilinder benzine met 228 en 302 pk. Verschillende rapporten zeggen dat de BMW X2 in 2022 met dezelfde prestaties zou moeten aankomen. Aan de andere kant is er de mogelijkheid van de nieuwe aandrijflijnoptie.

✓ U kunt ook controleren:

Het gerucht gaat dat er een nieuwe motor beschikbaar zal zijn in een nieuwe instapversie met standaard voorwielaandrijving. Beide modellen maken gebruik van een 8-traps automatische transmissie en een plug-inhybridemodel is een andere optie voor deze cross-over. Interessant is dat het X2-model al een PHEV-variant biedt, maar deze versie is niet beschikbaar in de VS.

BMW X2 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

BMW X2 2022 prijs en releasedatum

De prijs voor de nieuwe BMW X2 model 2022 begint bij 39.000 euro. De subcompacte crossover zal in het eerste kwartaal van 2021 in Europa op de markt komen. Daarna zal de Amerikaanse versie ergens in de zomer beschikbaar zijn.