BMW X2 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

De komende BMW X2 2021 is de nieuwe luxe SUV waarin ingrijpende veranderingen zullen plaatsvinden. Zoals je misschien al wist, is dit de tweede generatie die wordt nagestreefd met hetzelfde ontwerp en dezelfde vorm.

Volgens de autofabrikant van BMW zal het aankomende model meer verfrissingen brengen en zullen er tal van verbeteringen zijn. De volgende generatie zal ook profiteren van uitgebreide aandrijflijnopties. We kunnen ook meer functies en materialen van nog hogere kwaliteit verwachten. Het nieuwe model is officieel bevestigd en we kunnen verwachten dat het ergens volgend jaar uitkomt.

BMW X2 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

BMW X2 2021 verandert

Het exterieurdesign van de BMW X2 2021 zal niet verschillen van de eerste generatie. Het nieuwe model heeft hetzelfde ontwerp en dezelfde vorm behouden. Bovendien kan het nieuwe model, net als het vorige model, niet worden verward met een andere subcompacte crossover omdat het zijn eigen unieke ontwerp heeft.

Het krachtige M35i-model is echter eleganter dan zijn basisbroer. Dit model heeft een glanzende zilveren 28i-opening aan de onderkant in carrosseriekleur met zwarte accenten. De dubbele niergrill ziet er aantrekkelijk uit en deze kuip bevat exclusieve 20-inch M-Sport-wielen die een extra dosis sportiviteit toevoegen.

Design binnen

De komende BMW X2 2021 ziet er van binnen geweldig uit. Dit model wordt beschouwd als een van de best uitgeruste in zijn klasse. Het ontwerp is modern en er zijn veel nieuwe voorzieningen. Het biedt ook meer comfort dan voorheen. We houden van het nieuwe 8,8-inch touchscreen dat er schoon, duidelijk en relatief eenvoudig te gebruiken uitziet. Als dat niet genoeg is, is er een optioneel premiumpakket dat slechts $ 1.800 meer kost. Dit pakket voegt een head-up display en nieuwe navigatie toe.

✓ U kunt ook controleren:

De X2 M35i zal nog meer functies bieden. Dit model ondersteunt draadloze compatibiliteit met Apple CarPlay. Opvouwbare spiegels, een elektrische achterklep en elektrische voorstoelen zijn ook standaard. Als u meer licht in de cabine nodig heeft, is er een panoramisch zonnedak dat 1 350 euro meer kost.

Zoals eerder vermeld, is het comfort hoog en biedt de nieuwe X2 2021 21,6 kubieke voet achter de tweede rij. Bij het inklappen van de tweede rij biedt deze SUV echter 50,1 kubieke voet ruimte.

BMW X2 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Beveiliging

De standaard actieve veiligheidslijst van de BMW X2 2021 is langer dan voorheen. Het nieuwe model biedt uitgebreide optionele uitrusting. Zaken als een voorwaartse aanrijdingswaarschuwing met automatisch noodremmen, rijstrookwaarschuwing, automatisch grootlicht, actieve cruise control en parkeersensoren zijn standaard.

Optioneel kan een adaptieve cruisecontrol worden uitgevoerd met de Active Driving Assistant (rijstrookwaarschuwing, rijstrookwaarschuwing, voetgangersbescherming overdag) voor nog eens 1.000 euro.

BMW X2 2021 onder de motorkap

De naderende BMW X2 2021 is verkrijgbaar met twee motoropties. De eerste drijft het basismodel aan en bestaat uit een 2.0 liter viercilindermotor met turbocompressor die het vermogen van 228 pk kan verhogen. De tweede aandrijflijn rijdt de M35i.

Het “high-performance model” gebruikt dezelfde motor als het basismodel. Dankzij enkele aanpassingen kan deze versie echter 301 paarden en 331 pond-voet koppel leveren. Bovendien is de M35i de krachtigste viercilindermotor die de beroemde BMW ooit heeft gebouwd. Beide modellen zijn standaard uitgerust met een achttraps automatische transmissie en een xDrive-systeem.

BMW X2 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

BMW X2 2021 prijzen en debuut

De BMW X2 2021 van de tweede generatie ziet er beter uit en brengt meer veranderingen met zich mee. Deze SUV moet nog worden gevuld met de nieuwste technologieën en hoogwaardige materialen. Deze keer zijn er echter nog meer functies.

Volgens het laatste nieuws begint de BMW X2 2021 met 36.400 euro, wat deze SUV de op één na duurste in zijn klasse maakt. De Jaguar E-Pace is met 38.900 euro nog steeds de duurste. Voor het sportievere X2 M35i-model zal de prijs echter oplopen tot 46.450 euro.