BMW X1 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Dankzij zijn kleine proporties, zijn wendbare rijgedrag en zijn uitgekiende uitrusting onderscheidt de nieuwe BMW X1 2022 zich in zijn klasse. De aanstaande crossover, die precies in zijn zevende modeljaar zit, wordt een carryover-model.

De laatste keer dat deze SUV volledig opnieuw werd ontworpen, was precies vijf jaar. BMW biedt momenteel onder het X1-model een aandrijflijn aan die bestaat uit een 2,0-liter viercilinder turbomotor met 228 pk. De motor is standaard via voorwielaandrijving gekoppeld aan een achttraps automaat. Vierwielaandrijving is natuurlijk optioneel. Op dit moment heeft BMW nog geen informatie gegeven over wanneer we publicatie kunnen verwachten. Op basis van de afgelopen jaren zou de verkoop van de nieuwe X1 ergens deze zomer kunnen beginnen.

BMW X1 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

BMW X1 2022 facelift

De algehele styling van de nieuwe BMW X1 2022 is in lijn met de andere SUV’s van BMW. De totale lengte van de X1 blijft hetzelfde, met een lengte van 175,5 inch, een maximale breedte van 71,7 inch en een hoogte van 62,9 inch. In dezelfde klasse bevindt zich de Audi Q3, die met 176,6 inch iets langer is.

Opvallende uiterlijke upgrades voor 2022 zijn onder meer tweekleurige 18-inch Y-spaaks velgen, dakrails van gesatineerd aluminium, LED-koplampen en achterlichten. Het M sportpakket is ook verkrijgbaar met hoogglans shadowline dakrails, een aerodynamisch pakket en elegante 18-inch M dubbelspaaks velgen.

Cabine-upgrades

Binnenin zal de volgende generatie BMW X1 2022 modern en technologisch geavanceerd zijn . In principe heeft hij hetzelfde interieur als het vorige model. Hij is ook verkrijgbaar in de vorm van een tweerijige stoel en biedt voldoende ruimte voor de achterpassagiers. Vergeleken met de vorige generatie is de middenconsole van de nieuwe generatie iets naar de bestuurder toe gekanteld om de bediening te vergemakkelijken.

✓ U kunt ook controleren:

Daarnaast heeft deze kleine crossover een groot 8,8-inch touchscreen, een audiosysteem met zeven speakers, Apple CarPlay, Bluetooth en enkele USB-aansluitingen. Deze functies zijn ook beschikbaar in het X1 2022- model . De meer luxe cabine is te vinden met bovenpanelen. Duidelijke displays in het instrumentenpaneel, een sportief stuurwiel en grote schakelpaddles zijn elementen die deze cross-over onderscheiden van veel modellen in zijn klasse.

BMW X1 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

BMW X1 2022 motorspecificaties

Uit de laatste verklaring blijkt dat BMW een aandrijflijn in de X1 zal blijven aanbieden. Het vermogen wordt overgebracht dankzij een 2,0-liter viercilinder turbomotor die 228 pk en een koppel van 258 lb-ft kan produceren. Daarnaast is de motor gekoppeld aan een achttraps automaat.

Voorwielaandrijving (FWD) is de standaardconfiguratie voor de sDrive-versie, terwijl de populaire xDrive beschikbaar is voor de xDrive28i. Een brandstofbesparende stop/herstart-functie is ook beschikbaar en bespaart wat brandstof. Het kan echter worden uitgeschakeld als bestuurders de actie te storend vinden.

BMW X1 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Releasedatum en prijs

BMW gaf geen informatie over de releasedatum van de X1 2022 . We mogen echter verwachten dat de X1 ergens deze zomer in de verkoop zal gaan. Zonder grote veranderingen zou de prijsstelling hetzelfde moeten blijven.

De huidige SUV varieert van 36 395 tot 38 395 euro.