BMW M9 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Inhoudsopgave

Verbluffend nieuws schokte onlangs de hoofden van BMW-fans: op hun pagina in een van de sociale netwerken presenteerde de ontwerpstudio Radion Design, geleid door de getalenteerde Roemeense ontwerper Razvan Radion, aan het publiek een foto van de nieuwe, unieke M9-conceptauto van BMW. 

Zoals bekend werd, was het concept van het model gebaseerd op het platform van de nieuwste modellen van de “sevens”, maar het is onwaarschijnlijk dat iemand zijn tong zal verdraaien om de auto hun “kleine broertje” te noemen. Wat is er bijzonder aan de BMW M9? Laten we kijken.

BMW M9 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Buiten

Het exterieurdesign is naar onze mening, zo niet revolutionair, een stilistische revolutie te noemen. Op het eerste gezicht lijkt de auto futuristisch, maar als je beter kijkt, kun je begrijpen dat je achter de vloeiende, ongelooflijk aantrekkelijke lijnen van de auto een scherpe, ontembare agressie en ongelooflijke sportiviteit kunt voelen. Het silhouet van de auto lijkt in de grond te worden gedrukt voor een snelle sprong, en wees gerust, iedereen die met dit beest rijdt, zal de snelheid niet een beetje vinden.

Interessant! De trend om de “neusgaten” van het BMW-merk op deze sportwagen te laten groeien, eindigde met succes: de auto kreeg kleine langwerpige “spleten” van de grille, die in combinatie met dezelfde “frons” LED-optiek er ongelooflijk dynamisch uitzien. De eerste blik op de auto is voldoende om te begrijpen dat hij zijn publiek zal vinden.

Het bedrijf merkte op dat de M9 die op de foto’s wordt getoond, verre van het eindproduct is, slechts een versie die op voorlopige basis aan het publiek moet worden getoond. Met het nieuwe ontwerp is volgens de vertegenwoordigers van de studio getracht om meerdere paradigma’s van de trends in de moderne auto-industrie met elkaar te verweven en op basis daarvan een holistische en duurzame uitstraling te creëren. Experts zijn het behoud van tradities niet vergeten: ondanks het revolutionaire ontwerp zullen de meeste automobilisten het merk van het model meteen kunnen raden.

Innerlijk

Dus de GT-klasse zal binnenkort worden aangevuld met een andere heldere vertegenwoordiger, maar zal de nieuwe auto ook aan de binnenkant voldoen aan de hoge eisen van het exterieurdesign? Het is bekend dat de supersportwagen slechts twee zitplaatsen zal hebben, maar de fabrikanten beloven voldoende ruimte in de cabine voor de bestuurder en voorpassagier.

✓ U kunt ook controleren:

Wat betreft de afwerkingsmaterialen, volgens beschikbare bronnen is hier alles “volgens de klassiekers”: duur leer, chromen elementen, houten inzetstukken en hoogwaardig zacht plastic. Het interieur in zijn lijnen is zo dynamisch mogelijk: het verplicht de noodzaak om het door de carrosserie gedicteerde ontwerp voort te zetten.

Interessant! Razvan Radion zelf benadrukte in een van zijn interviews dat hij bij het maken van het ontwerp van een nieuwe auto op geen enkele manier probeerde de beroemde Beierse stijl te vervormen, om fans van de serie niet te beledigen, maar tegelijkertijd enkele introduceerde aspecten van zijn eigen visie op de toekomstige supersportwagen in de kenmerken van het model. Daarnaast merkte de specialist op dat als hij in de toekomst de kans krijgt om bij BMW te werken, het eindproduct van zijn werk fundamenteel anders zal zijn.

Als we het hebben over de elektronische vulling van de cabine, weten we tegenwoordig niet alleen over het standaard moderne navigatiesysteem, evenals een compact en hoogwaardig audiosysteem, maar ook over de ondersteuning van allerlei populaire datatransmissietechnologieën ( Wi -Fi, Bluetooth), ABS, waarschuwingssensoren voor een mogelijke botsing, parkeersensoren, allround camera en een hele reeks andere diverse variaties van de elektronische “vulling”.

BMW M9 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Maar genoeg over het ontwerp. Auto’s van het merk BMW zijn altijd niet in de eerste plaats gewaardeerd om hun “mooie ogen”, maar om hun “vurige hart” en uitstekende rijeigenschappen. Wat zit er onder de motorkap van de M9?

motor

Er zijn momenteel geen officiële gegevens online te vinden over wat de M9-motor zal zijn, maar er zijn redelijke veronderstellingen dat de nieuwe sportwagen de krachtbron zal kunnen lenen van het gevestigde M3-model. In dit geval krijgt de speelse schoonheid een 3,6-liter motor met een capaciteit van 600 “paarden” en een koppel van 1016 Nm.

Interessant! De professionele afstelling van de motor maakte het mogelijk om de ontwikkelde prestaties van 800 “paarden” in de M3 te bereiken en het is mogelijk dat een aangepaste motor in de nieuwe sportwagen zal worden geïnstalleerd.

Als de verwachtingen van automobilisten terecht zijn, is de maximale snelheid die de Baby M9 kan bereiken 515 km / u. Veel mensen weten echter hoe goed de Beieren over hun hoofden kunnen springen en hun eigen resultaten kunnen verslaan, dus niemand kan garanderen dat een supercar met zijn innovatieve ontwerp niet een even innovatieve motor krijgt. En uiteindelijk kan het een echte bom in zijn segment worden en alle concurrenten overtreffen. De tijd zal het echter leren.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com