BMW M5 2024: Interieur, motor en modificaties

Toen BMW in juni 2020 de midlife-facelift (of “LCI” in BMW-jargon) van de M5 aankondigde, gingen we ervan uit dat dit het begin zou zijn van de ontwikkeling van de volgende generatie van de M5-supersedan. In de Playboy Mobility Guide vorig jaar bevestigde Markus Flasch, voormalig CEO van BMW M, dat de volgende generatie BMW M5 beschikbaar zal zijn als hybride elektrische auto.

nlhhvrrr- Nieuweautos - nieuwe autos, fotos en prijzen

Er zullen krachtige hybride voertuigen zijn als het gaat om capaciteiten voor lange afstanden – bijvoorbeeld voor de opvolgers van de M5 of grote X-auto’s.

Markus Flasch, CEO, BMW M (Drive – The Playboy Mobility Guide Issue 01) in 2021

Komt in 2024 met een V8-hybride

Volgens een rapport van CAR wordt de toekomstige BMW M5 gelanceerd in 2024, een jaar na de volgende generatie 5 Serie (BMW G60). De plug-in hybride EV zou een V8-benzinemotor kunnen krijgen, vergelijkbaar met de BMW XM.

Een rapport suggereert het gebruik van een enkele elektromotor samen met een (4,4-liter twin-turbo) V8-motor in het plug-in hybridesysteem van de M5 van de volgende generatie. De elektromotor, gerapporteerd door Autocar, zal een achteraan gemonteerde eenheid zijn die 200 pk extra en meer dan 220 lb-ft extra koppel levert. Verwacht in het algemeen dat het vermogen van de volgende generatie BMW M5 ongeveer 750 pk en een koppel van bijna 737 lb-ft (1.000 Nm) zal zijn.

Vroege prototypes slaan energie op in een 12 kWh (354 V, 34 Ah) batterijpakket dat onder de achterbank is geïnstalleerd, waardoor het volume van de bagageruimte vrijwel onaangetast blijft. fde productieversie zou een nieuw batterijpakket kunnen krijgen, ontwikkeld door BMW M, dat ultrasnelle ontladingskenmerken heeft en betere e-prestaties zou kunnen bieden. Net als het huidige voertuig zal de geheel nieuwe M5 een 8-traps automatische transmissie en vierwielaandrijving hebben.

Naast de M5 kan de M550i ook een plug-in hybride systeem gebruiken. Volgens een rapport krijgt de volgende generatie M550i mogelijk een plug-in hybride aandrijflijn die bestaat uit een 3,0-liter zes-in-lijn benzinemotor en een in de versnellingsbak gemonteerde elektromotor. Hoewel plug-in hybride auto’s op basis van het CLAR-platform een ​​elektromotor tot 201 pk kunnen hebben, zou het vermogen van deze motor kunnen worden teruggebracht tot 107 pk. Het gecombineerde vermogen en koppel van de 2022 M550i zou 388 pk en 442 Lb.-Ft kunnen zijn. (600Nm).


Ontwerp & Interieur

Spionagebeelden suggereren dat BMW M de volgende generatie M5 zou onderscheiden van de volgende generatie BMW 5 Serie met bekende aanpassingen. Een uniek ontwerp van grille, luchtinlaat en bumper dat koeling/aërodynamische verbeteringen biedt, naast een agressievere styling, verbrede voor- en achterrails voor een betere wegligging en exclusieve wielen staan ​​op het menu. Binnenin, variantspecifieke sportstoelen, speciale welkomstanimaties in het instrumentenpaneel, rode startknop, sportstuur met rood gelakte bestuurdersprofielknoppen (M1 en M2 ) en sportstoelen met dikkere zijwangen voor meer zijdelingse steun behoren tot de functionele veranderingen.

pvdrbjeg- Nieuweautos - nieuwe autos, fotos en prijzen

Aan de voorkant heeft de digitaal weergegeven BMW M5 van de volgende generatie getinte koplampen, een glanzend zwarte nierengrille met dubbele horizontale lamellen en het BMW M-logo, een opvallende bumper met verticale luchtinlaten aan de zijkant en een grote lagere luchtinlaat die in vier secties is verdeeld. Aan de zijkanten zorgen exclusieve tweekleurige lichtmetalen velgen en glanzend zwarte kieuwen, spiegelkappen en raamlijsten voor een sportieve uitstraling. Veranderingen aan de achterkant van de productieauto kunnen onder meer verduisterde lichtclusters, vier uitlaatuiteinden, een opnieuw ontworpen bumper met een zwarte diffuser en een glanzend zwarte spoiler omvatten.


Kenmerken

De volgende generatie M5 moet de nieuwste technische functies van BMW Group bevatten, zoals BMW Curved Display (naadloos geïntegreerd volledig digitaal instrumentenpaneel en centraal display), BMW iDrive 8.0, BMW Digital Key Plus met ultrabreedbandtechnologie (Digital Key 3.0), enz. minimaal autonoom rijden van niveau 2 met contactloos rijden op de snelweg en contactloze parkeerfunctie zou ook beschikbaar kunnen zijn in het gloednieuwe voertuig.

BMW biedt de 5 Serie momenteel aan in verschillende plug-in hybride modellen. De versies BMW 530e, 530e xDrive en 530e Touring hebben een viercilinder benzinemotor van 135 kW (184 pk) en een elektromotor van 80 kW (109 pk). De 530e-versies leveren een maximumkoppel van 420 Nm en kunnen in puur elektrische modus tot 67 km (530e) of 58 km (530e xDrive) afleggen. We verwachten dat de M5 PHEV een vergelijkbaar EV-bereik zal bieden.

Volgende generatie BMW M5-specificatie waard
aandrijflijn V8-motor + elektromotor
Maximale kracht 750 pk
Maximaal koppel 1.000 Nm
Publicatiedatum medio 2024
Prijs (GB) £105.000+

Verwachte specificaties, prijs en releasedatum van de volgende generatie BMW M5.


Volledig elektrische BMW M modellen vanaf circa 2025

De release van een volledig elektrisch BMW i5M-model is op dit moment misschien niet mogelijk, omdat hiervoor aanzienlijk geavanceerdere batterijtechnologie nodig zou zijn, waartoe BMW in 2025 toegang zou krijgen met de clusterarchitectuur Die Neue Klasse. Batterijen zouden voor BMW lichter moeten worden om vergelijkbare dynamische prestaties te bieden. Tot die tijd werkt BMW M aan PHEV’s en verfijnde varianten van bestaande EV’s zoals deze iX M60 en i4 M50.

We zullen later dit jaar het eerste batterij-elektrische M-autoprestatiemodel (verwijzend naar de i4 M50) klaar zien. We zullen vrij snel krachtige hybride varianten zien en over een paar jaar zullen we krachtige elektrische voertuigen op batterijen zien.

Markus Flasch, voormalig CEO van BMW M Division, tijdens een YouTube-chat met BMW Australia in april

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen