BMW M5 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Er is geen maand verstreken sinds het debuut van de nieuwe BMW 5 Serie. De twee krachtigste versies van de familie zagen het levenslicht – de BMW M5 2021 , getransformeerd in de gelijkenis van de basismachines en behield in feite de oude uitrusting. Ze zullen in juli van dit jaar samen met de gebruikelijke “fives” in de verkoop gaan.

BMW M5 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Lichaamsontwerp van nieuwe modellen

De extern opnieuw ontworpen “M” F90-serie verschilt nauwelijks van de standaard “Fives”. In aanwezigheid van dezelfde optiek met L-vormige secties van de navigatielichten, vergrote “neusgaten” van de grille, grote luchtinlaten aan de zijkant. De feed is op een vergelijkbare manier ontworpen, maar hier heeft de uitlaat het formaat van twee dubbele pijpen langs de randen van de bumper en heeft de diffuser in het midden een iets andere vorm.

BMW M5 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

De modificatie van de BMW M5 Competition 2020 oogt dankzij de zwarte decoratieve elementen wat agressiever dan de gebruikelijke M5. Een glanzend zwarte afwerking wordt bereikt met een valse radiator, “kieuwen” op de vleugels, spiegelbehuizingen en een spoiler die het kofferdeksel bekroont. De uitlaatpijpen zijn zwart verchroomd.

✓ U kunt ook controleren:

Tijdens de update is het kleurenpalet van de carrosseriemodellen uitgebreid. Er zijn vijf nieuwe tinten toegevoegd: Brands Hatch Grey, Motegi Red, Tanzanite Blue II, Aventurine Red II en Frozen Bluestone. Er zijn ook nieuwe 20-inch wielen in een baangrijs ontwerp. Ze zijn geleend van de tweedeurs BMW M8.

BMW M5 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

innerlijke ruimte

Het interieur van de nieuwe BMW M5 2021 is op dezelfde manier verbeterd als de standaard BMW 5-serie. Als gevolg van het herontwerp heeft M een virtueel instrumentenpaneel en een mediacenter-display met een diagonaal van 12,3 inch (voorheen 10,25 inch) aangeschaft. De uitrustingslijst bevat ook een verwarmd stuur en stoelen, een projectiedisplay en de akoestiek van Harman Kardon. Het standaard interieur is gemaakt van merino leer.

BMW M5 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Twee nieuwe sleutels verschenen in de middentunnel van de limousines: de ene is verantwoordelijk voor het instellen van de boordsystemen, de tweede – M-modus – voor het selecteren van een rijmodus. Het BMW M5 2021- model heeft twee vooraf geïnstalleerde programma’s: straat en sport, terwijl de productievere versie van Competition is uitgerust met het vooraf ingestelde circuit. Het wijzigen van de rijmodus heeft niet alleen invloed op de werking van de hulpelektronica, maar ook op de grafische weergave van het dashboard en het projectiedisplay.

BMW M5 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Wegmodus betekent dat alle beschikbare assistentiesystemen betrokken zijn en de displays tonen het beeld met instrumentschalen dat gebruikelijk is voor de vijfde serie. Door het sportprogramma te activeren, worden sommige assistenten uitgeschakeld (voornamelijk degenen die de werking van het remsysteem en de besturing verstoren) en schakelt de schermen over naar de M View-modus. Nu wordt puur sportieve informatie weergegeven op het dashboard en het projectiedisplay – motortoerental, geselecteerde versnelling, optimale snelheidsschakeltijd.

BMW M5 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

De trackmodus is alleen bedoeld voor racecircuits. Zijn keuze leidt tot het deactiveren van alle comfort- en beveiligingssystemen en tot het uitschakelen van het audiosysteem en het centrale multimediascherm. De sedan verandert in een echte racewagen die een onbeschrijfelijke rijervaring uitstraalt.

Technische gegevens BMW M5 2021

De motoren van de opnieuw ontworpen BMW M5 2021 achterin de F90 gingen ongewijzigd van hun voorgangers. Op de standaard Emka levert de V8 4.4 turbo-eenheid 4.400 pk. en 750 Nm. In de competitieve variant levert dezelfde motor 625 pk. en dezelfde 750 Nm, maar het maximale koppelrek is breder. De motor combineert met een 8-traps automatische transmissie en de M xDrive vierwielaandrijving, die de vooras verbindt met een koppeling.

BMW M5 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

De nieuwe BMW M5 2021 accelereert in 3,4 seconden naar de “honderd” , de BMW M5 Competition in 3,3 seconden. De lijn van 200 km / u wordt in 11,1 en 10,8 seconden naar de modellen gestuurd. De standaard topsnelheid is begrensd op 250 km / u. Bij het bestellen van het M driverpakket wordt de maximumsnelheid echter opgeschoven naar 305 km / h.

Er zijn geen wijzigingen in de chassisconfiguratie, behalve dat de Competition sedan andere veren en elektronisch gestuurde schokdempers heeft ontvangen van de “oudere” BMW M8 Gran Coupé.

BMW M5 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Prijs en releasedatum

Op de Duitse markt kost de nieuwe BMW M5 2021 120.900 euro, de BMW M5 2021 competitie 129.900 euro.