BMW iX5 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

De nieuwe iNext SUV aka BMW iX5 2021 wordt betrapt tijdens het testen en we hebben een aantal exclusieve foto’s. Na veel speculatie via internet zal het aanstaande model hoogstwaarschijnlijk het iX5-naamplaatje hebben.

Bovendien wordt het volledig elektrisch. De nieuwe elektrische SUV werd nabij de poolcirkel bespioneerd en is zwaar gecamoufleerd. Op het eerste gezicht zien we echter veel overeenkomsten met het basismodel X5.

BMW iX5 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

BMW iX5 2021 is qua afmetingen identiek aan de Base X5

Het exterieurdesign van de nieuwste BMW iX5 2021 zal fundamenteel anders zijn dan de huidige SUV’s. Zoals eerder vermeld, wordt de testmuilezel betrapt tijdens het testen in de poolcirkel en wordt het hele lichaam van de iX5 zwaar gecamoufleerd. Qua afmetingen staat de elektrische SUV vlakbij een basis X5.

Het grootste verschil is echter dat de iX5 de nieuwste flexibele architectuur van het bedrijf ondersteunt, die in de toekomst voor alle elektrische en ICE-voertuigen zal worden gebruikt. Op het eerste gezicht heeft de BMW iX5 een paar slanke koplampen en een nep-niergrill. Bovendien zal het hoogstwaarschijnlijk dezelfde nierstijl en achtertaal gebruiken als het conceptmodel. Bovendien vertoont het zijprofiel elegante aluminium wielen.

BMW iX5 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Eerste indrukken binnen

De cabine van de komende BMW iX5 2021 zal volgens officiële informatie een van de beste zijn. Daarnaast kunnen we met veel technici een luxe cabine verwachten. Van de nieuwste spionfoto’s worden twee enorme, gebogen schermen op het dashboard weergegeven, die in hoge mate aanpasbaar zijn.

✓ U kunt ook controleren:

Daarnaast is het comfort hoger dan bij de basis X5. Net als het basismodel zal ook de nieuwe elektrische SUV worden uitgerust met twee rijen stoelen en voldoende ruimte voor vijf passagiers. Het unieke veelhoekige tweespaaks stuurwiel met een platte boven- en onderkant voor soepelere overgangen tussen automatisch en normaal rijden is standaard.

BMW iX5 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

BMW iX5 2021 aandrijflijn

Het gloednieuwe lid BMW iX5 2021 is een elektrische SUV die geweldig zal presteren. Volgens de fabrikant zal de iX5 dezelfde aandrijflijntechnologie gebruiken als de aankomende i4- en iX3-modellen. De elektromotor is aan de achterzijde gemonteerd, terwijl de accu uiteraard onder de vloer van BMW’s flexibele architectuur is geplaatst.

BMW belooft ook een indrukwekkend bereik van ongeveer 600 km. Bovendien is acceleratie het volgende grote ding, en de fabrikant schatte het in ongeveer 4 seconden van 100 km / u naar 0-62 mph De definitieve versie zal zeker een breed scala aan verschillende vermogensoutputs en batterijcapaciteiten opleveren.

BMW iX5 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Release datum en prijs

De testmuilezel van de BMW iX5 2021 vertoont veel overeenkomsten met het basismodel X5. Volgens het laatste nieuws lanceert BMW tegen het einde van het jaar de iX5. De verkoop start naar verwachting begin 2021.