BMW iX3 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Met de BMW iX3 2022 verfrist het in München gevestigde bedrijf zijn batterij-elektrische mid-range SUV, die pas sinds de zomer van 2020 in productie is. Dit zijn de prijzen, het assortiment en het interieur!

De facelift van de BMW iX3 zal in het najaar van 2021 van de band rollen. De elektrische SUV wordt sinds de zomer van 2020 in China geproduceerd en van daaruit naar alle markten geëxporteerd. Het pre-faceliftmodel kwam eind januari 2021 naar Duitsland.

Met de facelift zou de iX3 echter dichter bij zijn elektronische broers iX en i4 moeten komen. Om dit te bereiken heeft BMW de nieren van de iX3 vergroot, de koplampen 10 millimeter smaller gemaakt en de voorspatborden opnieuw ontworpen. Het ontwerp van de achterkant is ook nieuw en wordt gedomineerd door driedimensionaal gemodelleerde led-achterlichten.

BMW iX3 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De blauwe bekleding, een gesloten radiatorrooster en een blauwe diffusor aan de achterzijde zijn in gewijzigde vorm behouden. Het M Sportpakket is standaard in de iX3. Als optie zijn ook 20-inch M aerodynamische wielen verkrijgbaar. Zelfs vóór de facelift brachten een geoptimaliseerde bodemplaat en speciale 19-inch aerodynamische wielen de luchtweerstandscoëfficiënt terug tot 0,29.

motor

Dit komt de efficiëntie ten goede en maakt met de batterij in de bodem en een brutocapaciteit van 80 kWh (74 kWh netto) een bereik tot 460 kilometer mogelijk volgens WLTP. De elektromotor heeft een rendement tot 93 procent en stuurt 210 kW (286 pk) en een maximumkoppel van 400 Newtonmeter naar de achterwielen.

Ook de BMW i4 en iX5 (iNext) krijgen de speciaal ontwikkelde aandrijfunit. Sinds Bayer: een 150 kW-lader die erin is geïnstalleerd, kan de BMW iX3 2022 in slechts 34 minuten van nul tot 80 procent worden opgeladen – dat komt overeen met een bereik van ongeveer 100 kilometer per tien minuten.

BMW iX3 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

BMW iX3 2022 interieur

Als het gaat om geschiktheid voor dagelijks gebruik, stelt de iX3 geen compromissen: tot vijf passagiers: binnen en 510 liter bagage in het interieur. Door de achterbank neer te klappen kan de kofferbak tot 1560 liter worden vergroot. BMW biedt voor de facelift twee “Inspirerende” uitrustingslijnen aan, want de basisversie omvat onder meer led-koplampen, een adaptief onderstel, automatische achterklepbediening, een glazen panoramadak, elektrisch verstelbare stoelen, een lederen sportstuur , een opbergpakket, automatische airconditioning 3 Zone regeling evenals bijverwarming en airconditioning.

✓ U kunt ook controleren:

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Ook standaard zijn de Driving Assistant Professional, de parkeer- en achteruitrijassistent met achteruitrijcamera, het cloudgebaseerde navigatiesysteem en de uitgebreide smartphone-verbinding inclusief online functies. De optioneel verkrijgbare uitrustingslijn “Impressive” breidt de uitrusting van de BMW iX3 uit met tal van comfortfuncties zoals akoestische beglazing, sportstoelen met lederen bekleding en een HiFi-systeem van Harman Kardon.

BMW iX3 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Met de revisie van de iX3 hebben ook een 12,3-inch digitaal instrument en een 12,3-inch centrale monitor hun weg naar het interieur gevonden. Ook de middenconsole van de BMW iX3 Facelift 2022 heeft een geoptimaliseerd design. het cloudgebaseerde navigatiesysteem en de uitgebreide smartphone-verbinding inclusief online functies zijn standaard. De optioneel verkrijgbare uitrustingslijn “Impressive” breidt de uitrusting van de BMW iX3 uit met tal van comfortfuncties zoals akoestische beglazing, sportstoelen met lederen bekleding en een HiFi-systeem van Harman Kardon.

Met de revisie van de iX3 hebben ook een 12,3-inch digitaal instrument en een 12,3-inch centrale monitor hun weg naar het interieur gevonden. Ook de middenconsole van de 2022 BMW iX3 heeft een geoptimaliseerd design. het cloudgebaseerde navigatiesysteem en de uitgebreide smartphone-verbinding inclusief online functies zijn standaard.

BMW iX3 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De optioneel verkrijgbare uitrustingslijn “Impressive” breidt de uitrusting van de BMW iX3 uit met tal van comfortfuncties zoals akoestische beglazing, sportstoelen met lederen bekleding en een HiFi-systeem van Harman Kardon. Met de revisie van de iX3 hebben ook een 12,3-inch digitaal instrument en een 12,3-inch centrale monitor hun weg naar het interieur gevonden. Ook de middenconsole van de BMW iX3 2022 heeft een geoptimaliseerd design.

Met de revisie van de iX3 hebben ook een 12,3-inch digitaal instrument en een 12,3-inch centrale monitor hun weg naar het interieur gevonden. Ook de middenconsole van de 2022 BMW iX3 heeft een geoptimaliseerd design. Met de revisie van de iX3 hebben ook een 12,3-inch digitaal instrument en een 12,3-inch centrale monitor hun weg naar het interieur gevonden. Ook de middenconsole van de BMW iX3 2022 heeft een geoptimaliseerd design.

BMW iX3 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

BMW iX3 2022 prijs

De bijgewerkte versie is sinds augustus 2021 te bestellen voor 67.300 euro (per augustus 2021). De iX3 is gebaseerd op de  X3  en is het eerste model van Bayer dat verkrijgbaar is met een verbrandingsmotor, als hybride en als batterij-elektrisch voertuig.