BMW iX3 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

De beroemde Duitse autofabrikant BMW is van plan zijn volledige voertuiglijn opnieuw te ontwerpen en meer opwindende modellen toe te voegen. Daarnaast is de nieuwe elektrische BMW iX3 2021 een goed voorbeeld. BMW is zeker laat op de show omdat Audi, Jaguar en Tesla al elektrische SUV’s hebben gelanceerd en modellen zeer competitief hebben gemaakt. Deze aankondiging is echter erg spannend.

Overigens ziet de nieuwe elektrische versie er futuristisch en compact uit. Daarnaast is het bereik dankzij de krachtige elektromotor en accu 440 km.

BMW iX3 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

BMW iX3 2021 testmuilezel gevangen

De nieuwste BMW iX3 2021 wordt betrapt tijdens het testen en we hebben een aantal exclusieve foto’s. Op het eerste gezicht lijkt het aankomende model bijna precies op de X3-variant. Zoals we kunnen zien, zijn sommige delen van het lichaam bedekt met camouflageverf. We moeten ook vermelden dat naast de nieuwe iX3, twee andere modellen i4 en iNEXT worden bespioneerd.

Bovendien ziet de iX3 er geweldig uit dankzij blauwe accenten over het hele lichaam. Handelsmerk BMW i Blue-accenten lopen samen met de zijschorten van de nierengrille, de diffusor aan de achterkant en de achterschort. De fabrikant kondigt ook aan dat er enkele carrosseriekleuren zullen zijn, inclusief de afgebeelde Moonstone Silver Matte-afwerking.

Cabin geruchten

Er is slechts één spionagebeeld van de cabine beschikbaar. Op het eerste gezicht verwachten we een luxe cabine en de nieuwste technologieën. Kortom, de nieuwe iX3 kan wat informatie lenen van het X3-model. Daarom zullen waarschijnlijk dezelfde ontwerpkenmerken worden weergegeven, inclusief het touchscreen op het dashboard en de digitale displays.

BMW iX3 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Beveiliging

In de BMW iX3 2021 kunnen we alleen eersteklas veiligheidsuitrusting verwachten. Er zijn echter nog geen officiële woorden over welke beveiligingsfuncties standaard zullen zijn. Van een betrouwbare bron zal het nieuwe model beschikbaar zijn met dezelfde functies als de huidige X3.

✓ U kunt ook controleren:

Dit model biedt een uitstekend beveiligingspakket. Een automatisch noodremsysteem, rijstrookwaarschuwingssysteem, dodehoekbewaking, adaptieve cruise en nog veel meer worden standaard aangeboden.

BMW iX3 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

BMW iX3 2021 elektromotor technische gegevens, accucapaciteit

De volledig elektrische versie BMW iX3 2021 is gebouwd op een stabiel platform. Dankzij dit zal de fabrikant een elektromotor gebruiken die 286 pk en een koppel van 295 lb-ft genereert. Volgens officiële informatie zal dit model het populaire BMW xDrive-systeem gebruiken.

Bovendien, en vooral dankzij de batterij van 74 kWh, kan dit model ongeveer 440 km of ongeveer 270 mijl rijden met een volledig opgeladen batterij. Ter vergelijking: de nieuwste Porsche Taycan levert ongeveer 200 mijl, de Audi E-Tron 204 mijl. Beide modellen bieden dus minder millage dan de aankomende BMW iX3.

BMW iX3 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

BMW iX3 2021 productie en prijs

De komende BMW iX3 2021 van enkele geruchten zal ergens dit jaar dealers raken. Tegelijkertijd kunnen we de i4- en iNEXT-modellen verwachten.

De prijs is een mysterie en is te vroeg om te voorspellen. Bovendien zullen we de definitieve assortimentinformatie, prijzen en releasedatums melden zodra deze beschikbaar komen.