BMW iX1 2022: specificaties, prijs, releasedatum

de BMW iX1 2022 (Codenamed U11) wordt verkocht als een derde generatie afgeleide van de BMW Blog, volgens de BMW Blog BMW X1 op de markt komen, die in juni 2022 in wereldpremière gaat. Het testen van de ICE-variant met productielichaamsdelen en de volledig elektrische BMW iX1 was in 2020 begonnen in Duitsland en andere delen van Europa, wat een glimp gaf van wat te verwachten.

dhskouon- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Vanwege de relatie tussen de Mk3 BMW X3 en de BMW iX3 we vermoeden een bijna identiek design voor de BMW X1 electric, met de meest opvallende veranderingen waaronder elementen als gesloten grilles, exclusieve wielen in een strakker, meer aerodynamisch design en blauwe accenten op bumpers, dorpels, grille en meer aerodynamische wielen met een lage rolweerstand banden.

De vormentaal moet een evolutie zijn van het huidige model met een sportievere uitstraling en scherpere kreuken. De meest opvallende element naar verwachting is dit echter de niergrille, die zal groeien en vervagen voor de elektrische versie. Aan de achterzijde zouden de lampen de L-vorm volgen en komt er een grote spoiler met remlicht. De achterruit zal klein zijn en we verwachten geen grote verbeteringen in het zicht naar achteren gezien spyshots die een meer hellend dak laten zien.

Testprototypes van de BMW iX1 werden rond het nieuwe jaar in heel Europa gespot en verloren hun camouflage en onthulden nieuwe details. In deze video van CarSpyMedia toert de iX1 door de straten van München in de buurt van het BMW-hoofdkantoor. Interessant is dat BMW dit model heeft getest met de standaard koplampen. Er is het element van dubbele C-vormige LED-dagrijlichten die typisch zijn voor BMW-voertuigen. De achterzijde is voorzien van een elegant, rondomlopend LED-achterlicht met een geïntegreerde dakspoiler.

ahtqkifd- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Innerlijk

Spionagefotografen hebben het interieur van de BMW X1 uit 2022 vastgelegd, waardoor we een idee krijgen van wat we kunnen verwachten van de volledig elektrische variant. Het BMW Curved Display, dat is: BMW iX debuteerde, zal beschikbaar zijn in de BMW X1 2022 en dus misschien in de BMW iX1. Een enkel breed paneel op het dashboard, gericht naar de bestuurder, voegt het bestuurdersinformatiedisplay (instrumentenpaneel) samen met het bedieningsdisplay (touchscreen). In plaats van de traditionele twee airconditioningsopeningen in de middenconsole, zal er waarschijnlijk een enkele, brede airconditioningsopening zijn.

Het touchscreen en het instrumentenpaneel, die beide waarschijnlijk 12,3 inch diagonaal meten, zouden deel moeten uitmaken van de nieuwe generatie BMW iDrive, die draait op BMW Operating System 8. Verwacht minder knoppen en schakelaars, waarbij de meeste functies toegankelijk zijn via touchscreen en spraakopdrachten.

De navigatie-ervaring zou dankzij BMW Maps volledig nieuw moeten zijn. Het cloudgebaseerde systeem biedt snelle routeberekening en, samen met een Connected Parking-optie, meer informatieve hulp bij het vinden van een vrije parkeerplaats in de buurt van de bestemming. Er zijn ook suggesties voor de route waar de kans op het vinden van een parkeerplaats in de buurt van de bestemming groter is. Connected Charging is ontworpen om bestuurders te helpen laadstations te vinden.

Het interieur moet worden gekenmerkt door het gebruik van milieuvriendelijkere materialen, een speciale kleurencombinatie voor bekleding en bekleding, en enkele opvallende EV-specifieke kenmerken in de elektronica.

✓ U kunt ook controleren:

BMW iX1 varianten & specificaties

De BMW iX3 heeft standaard een accupakket van 74 kWh (nettocapaciteit), waarmee een actieradius tot 460 km volgens WLTP (of tot 520 km in de NEDC-testcyclus) mogelijk is. De BMW iX1, beperkt door zijn kleinere afmetingen en mogelijk lagere verkoopprijs, zal een optie bieden met een lager batterijpakket.

juiuargu- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Volgens de BMW blog kunnen we ons verheugen op twee accupakketten: 38 kWh en 74 kWh in de 400V aandrijflijn. Het 38 kWh-batterijpakket zou een bereik (WLTP) van 200 km (125 mijl) kunnen bieden en is bedoeld voor kopers die alleen een auto nodig hebben voor korte ritten zoals kantoor, school en supermarkt. Deze variant zou de toetredingsdrempel aanzienlijk verlagen. Deze laatste zou een actieradius (WLTP) van maximaal 400 km (250 mijl) bieden en zou bedoeld zijn voor gezinnen die reizen of autoritten maken, en voor locaties waar de oplaadinfrastructuur niet vertrouwenwekkend is.

Bovendien, vergelijkbaar met de BMW i4 serie, enkele en dubbele motorvarianten aangeboden. Volgens BMWBlog omvat de reeks varianten een iX1 eDrive20 met minder dan 200 pk en een iX1 eDrive30 met ongeveer 250 pk. De eerste zou een eenmotorige FWD-variant zijn en de laatste een tweemotorige AWD-variant.

Als de aandrijflijn van de iX1 slechts een aangepaste variant van de iX3 is, verwacht dan een DC-laadvermogen van 150 kW, genoeg om 100 km actieradius (WLTP) te bereiken in 10 minuten opladen. Interessant is dat rapporten uit China spreken van een 70,27 kWh-batterij voor de BMW i3-sedan, een andere eenheid die BMW zou overwegen voor de iX1.

Kenmerken

digitale sleutel

Een optionele functie die waarschijnlijk beschikbaar zal zijn op de BMW iX1 is een digitale sleutel. Met de BMW Digital Key-functie kunnen gebruikers hun auto ontgrendelen met behulp van de ingebouwde Near Field Communication (NFC) van hun telefoon. Het enige wat de gebruiker hoeft te doen is de smartphone tegen de deurklink te houden om de auto te ontgrendelen en vervolgens in de draadloze oplader te plaatsen om te starten. Momenteel wordt de functie ondersteund op iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max en nieuwere telefoons met iOS 13.6 en hoger, en Apple Watch Series 5 en hoger met WatchOS 6.2.8 of hoger. De digitale sleutel kan ook worden gedeeld met maximaal 5 gebruikers, met de mogelijkheid om beperkingen in te stellen voor verschillende voertuigfuncties, zoals topsnelheid, motorvermogen en zelfs het volume van het geluidssysteem.

Nieuwe spraakbediening

Met de lancering van de nieuwe X3 en iX3 vorig jaar, is de spraakbediening van BMW verbeterd om interactiever te zijn en nieuwe commando’s uit te voeren. De Intelligent Personal Assistant kan nu herkennen waar het commando vandaan komt en naar de bestuurder of de passagier toe leunen via een grafisch display op het scherm. Als er bijvoorbeeld een verzoek wordt gedaan om de cabinetemperatuur te verlagen, kan de persoonlijke assistent alleen de temperatuur verlagen aan de kant van waaruit het verzoek is gedaan.

BMW Nieuws-app

De BMW News-app is ook vernieuwd om een ​​meer gepersonaliseerde feed over de grotere SUV te tonen. Andere grote nieuwsaanbieders zijn in het systeem geïntegreerd en de geluidskwaliteit bij het voorlezen van het nieuws via de luidsprekers is verbeterd. Verwacht dat de iX1 zal profiteren van de verbeterde software.

productie- en releasedatum:

Het langetermijndoel van de BMW Group is om tegen 2030 een cumulatieve verkoop van ongeveer tien miljoen elektrische voertuigen te realiseren, en belangrijke lanceringen zoals de BMW iX1, BMW i7 en BMW i5 zullen het bedrijf naar dat doel sturen. Tijdens de conference call voor het tweede kwartaal van 2021, zei Oliver Zipse, chief executive officer, dat het bedrijf van plan is om tegen 2023 een EV-optie aan te bieden in bijna elk segment waarin het aanwezig is. Zipse ging verder met praten over het lanceringsschema van de iX1.

Vanaf nu volgen de nieuwe modellen elkaar in rap tempo op: de komende twee jaar lanceren we volledig elektrische versies van de BMW 7 Serie, X1 en 5 Serie.

Oliver Zipse, CEO van de BMW Group ( Q2 Inkomstenconferentie 2021) in augustus 2021

skidowkg- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

In een persbericht van 7 december 2021 heeft de BMW Group bevestigd dat het de X1 EV in 2022 zal lanceren.

In het komende jaar zal de BMW Group zijn geëlektrificeerde productgamma uitbreiden met volledig elektrische versies van de BMW 7 Serie en de BMW X1.

Op 7 december 2021 kondigt de BMW Group de levering van zijn 1 miljoenste elektrische voertuig aan

Volgens Bimmerpost-gebruiker ynguldyn start BMW (Plant Regensburg in Duitsland) in juli 2022 met de productie van de nieuwe BMW X1. De elektrische versie zou later dit jaar in productie kunnen gaan. In november 2020 maakte BMW bekend dat haar fabrieken in Regensburg en Leipzig vanaf dit jaar worden overgeschakeld op de productie van batterijmodules en hoogspanningsbatterijen.