BMW i8 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De BMW I8 is een plug-in hybride die chauffeurs een nieuwe, milieuvriendelijke en duurzame vervoersmogelijkheid biedt. Het voertuig rijdt op elektriciteit en benzine en kan 250 km/u bereiken met zijn 220 pk sterke elektromotor en 362 pk driecilinder turbomotor. 

Deze auto is ontworpen om meer dan zuinig te zijn. De BMW i8 topsnelheid 2022 biedt de bestuurder ook een opwindende rijervaring en superieur comfort en veiligheidsvoorzieningen.

BMW i8 2022: specificaties, prijs, releasedatum

innerlijke ruimte

Met zijn revolutionaire hybride aandrijfsysteem is de BMW i8 een van de modernste auto’s op de markt. De auto accelereert van 0 naar 60 in slechts 3,5 seconden en doet een indrukwekkende 124 mijl per gallon. 

Het interieur van de auto is ontworpen naar BMW’s typische hoge eisen en is voorzien van een luxe design met lederen stoelen, aluminium accenten en een prachtig infotainmentcentrum met veel schermen.

BMW i8 2022: specificaties, prijs, releasedatum

ontwerp

De te koop aangeboden BMW i8 was door veel mensen een langverwachte auto en terecht. Geïntroduceerd in 2014, het is de perfecte auto om u van punt A naar punt B te brengen. 

De BMW i8 PakWheels heeft een plug-in hybride elektrische aandrijflijn, wat betekent dat hij wordt aangedreven door een 1,5-liter 3-cilindermotor die 170 pk en 184 lb-ft koppel kan produceren, terwijl de andere motor afkomstig is van een elektromotor die produceert 129 pk en 184 lb-ft koppel.

motor

De BMW i8 Roadster is een van de technologisch meest geavanceerde auto’s op de markt. Zijn brandstofefficiëntie overtreft die van elke hybride, wat betekent dat hij geen uitstoot heeft. 

BMW i8 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Hij heeft een topsnelheid van 300 km/u en accelereert van 0 naar 100 km/u in slechts 3,2 seconden. De BMW I8 heeft zijn reputatie als milieuvriendelijke auto verdiend door zowel zijn prestatiekenmerken als milieuveiligheidskenmerken.

overdragen

De BMW i8 2022 specs is de nieuwste sportwagen van BMW en werd uitgebracht in 2014. Het is een tweezitter met een futuristische styling en wordt van alles genoemd, van ‘een hypercar voor de hyperrealistische’ tot ‘de meest innovatieve sportwagen ooit gebouwd’. 

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

De hightech BMW i8 coupé maakt gebruik van een plug-in hybride systeem dat wordt aangedreven door een 3,0-liter aluminium V6-motor in combinatie met elektromotoren op elke as. 

Hierdoor kan het voertuig puur elektrisch rijden of tegelijkertijd benzine en elektriciteit gebruiken. Daarnaast zijn er drie verschillende rijmodi; Eco propeller-modus, sport-modus en power-modus.

✓ U kunt ook controleren:

sturen

Eerst zal ik het stuurmechanisme in een typische auto bespreken. Het stuur draait en zorgt ervoor dat de wielen draaien door te draaien om een ​​pen die door het midden van de stuurnaaf loopt. Dit type systeem wordt een ronddraaiende bol genoemd. Ten tweede heeft een elektromotor daarentegen geen wielen of assen nodig om te draaien. 

BMW i8 2022: specificaties, prijs, releasedatum

In plaats daarvan gebruikt de BMW i8 Cabrio uit 2022 zijn eigen krachtbron om een ​​as te draaien, die vervolgens een ander stel versnellingen in de behuizing laat draaien. Het resultaat is dat de hele unit kan worden gedraaid zonder andere onderdelen dan de versnellingsbak zelf te verplaatsen.

remmen

Remblokken, een remrotor, een remblok en een remklauw zijn allemaal noodzakelijke onderdelen van het remsysteem. Remblokken maken contact met de rotor en voorkomen dat de auto vooruit gaat. 

Remklauwen comprimeren de remblokken om wrijving op de rotor te creëren, die de auto vertraagt ​​of stopt. Een remblok verslijt wanneer het de rotor raakt en moet uiteindelijk worden vervangen.

BMW i8 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Prijzen en beschikbaarheid

Gebruikte BMW i8’s te koop zijn nu beschikbaar voor aankoop op 3 verschillende prijsniveaus. De auto is gemaakt van koolstof, wat betekent dat hij erg licht is en goed voor het brandstofverbruik. Het beschikt over een elektromotor en een supercharged driecilindermotor om het vermogen te leveren. 

Het hybride voertuig heeft de prestaties van een tweeliter benzine sportwagen met het koppel van een elektromotor; waardoor het uitstekende acceleratie en prestaties.

Conclusie

Op dit moment is de BMW i8 PS 2022 een prachtige maar ook oude auto. Het ging in 2014 open voor het publiek en is nu niet meer zoveel waard als vroeger. De waarde van deze auto is sinds de lancering gedaald. Deze auto is het niet waard omdat het alleen maar erger zal worden na verloop van tijd.