BMW i7 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het is al langer bekend dat BMW de volgende 7 Serie ook als puur elektrische versie zal lanceren. Nu is er de eerste officiële informatie over de i7. Dit moet Mercedes ten opzichte van de concurrenten MKN , de elektrische Audi A8 -Opvolger: (Studie Grandsphere, Lucid) Air, de Nio ET7 of de Tesla Model S in de rij gaan staan Maar in tegenstelling tot zijn concurrenten vertrouwt BMW niet op een puur elektrisch platform. Het in München gevestigde bedrijf heeft er een in het assortiment met de nieuwe iX, maar de i7 deelt de basis met de verbrandingsmodellen. Hij neemt de nieuwe i4 met als model de elektrische versie van de 4 Serie Gran Coupé. Hetzelfde geldt voor de iX3 .

ooooarew- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

voor-en nadelen

Deze strategie, waarbij elektrische auto’s en verbrandingsmotoren van dezelfde lopende band komen, heeft als voordeel dat BMW zo snel kan reageren op de actuele vraag. Als er veel e-auto’s worden besteld, neemt hun productie toe, neemt de vraag naar benzine- en dieselauto’s toe en rollen er meer van de lopende band. Maar kopers moeten ook nadelen accepteren. Want elektrische auto’s, die gebaseerd zijn op een speciaal voor hen ontwikkeld platform, besparen meer ruimte en zijn in de meeste gevallen ook zuiniger. Maar de mensen van München zijn blij om dit compromis te sluiten. Vooral omdat er dankzij de vele identieke onderdelen kosten kunnen worden bespaard en de ontwikkeling van uw e-platform nog eens miljarden zou kosten.

lfycskwf- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

uithoudingstest

Maar terug naar de i7. Als onderdeel van het serieontwikkelingsproces ondergaat hij momenteel rijdynamiektests in het BMW-wintertestcentrum in Arjeplog, Zweden. Daar, op slechts een paar kilometer van de poolcirkel, is het al hartje winter. Voor de ingenieurs bieden de ijzige oppervlakken en besneeuwde wegen ideale omstandigheden om de aandrijving en het chassis perfect op elkaar af te stemmen. BMW wil met de nieuwe 7 Serie (inclusief de i7) een goede mix van wendbaarheid en comfort bieden. Daarom moeten de besturing, het onderstel, de remmen en de rijdynamiek- en rijstabiliteitssystemen worden aangepast aan de verschillende motoren (benzine, plug-in hybride, diesel, elektrisch) en aandrijvingen (achter, vierwielaandrijving), die van heeft natuurlijk ook een grote invloed op het leeggewicht. Dit is vooral een uitdaging in het winterlandschap van Lapland.

yozywxih- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Bewezen componenten

Bij de i7 is er natuurlijk het bijzondere van zijn drive. Zoals we allemaal weten, zijn koude temperaturen niet de beste omstandigheden voor elektrische auto’s. Maar daar hoeft BMW zich niet al te veel zorgen over te maken. De i7 maakt gebruik van het platform van de verbrandingsmotor, maar blijft vertrouwen op de elektrische aandrijving, de hoogspanningsaccu, de vermogenselektronica en de laadtechniek van de iX . Aangezien de elektrische SUV al op de markt is, mogen er geen (negatieve) verrassingen komen bij het testen van de i7. Vanwege de verschillende carrosserievormen moeten de componenten opnieuw worden gecontroleerd op betrouwbaarheid.

cjecnhda- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

✓ U kunt ook controleren:

Prestaties van de BMW i7 2022

BMW heeft nog geen informatie verstrekt over de prestatiegegevens. De iX is momenteel verkrijgbaar in twee prestatieniveaus – als xDrive40 (240 kW / 326 PS) en xDrive50 (385 kW / 523 PS) – en met twee batterijformaten (76,6 kWh en 111,5 kWh). Omdat de elektrische SUV op elke as een elektromotor heeft, biedt hij ook vierwielaandrijving (e-xDrive). Er is al een M-versie met ruim 600 pk aangekondigd. De i7 zou vergelijkbare prestatiewaarden hebben en een standaard actieradius (WLTP) tot 700 km kunnen hebben.

lhwjsdpr- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

BMW i7 2022 ontwerp

Aangezien de i7-prototypes nog zwaar gecamoufleerd zijn, kan er niet al te veel worden gezegd over de optiek. BMW houdt vast aan het klassieke sedan-design met een sedan. De voorkant moet gebaseerd zijn op de nieuwe krachtige SUV XM. Aan de achterkant komen waarschijnlijk smalle led-lampjes in de merktypische L-vorm. Bij de i7 konden deze tot ver in de kofferklep reiken. De nieuwe 7er/i7 moet daarom voldoen aan de smaak van alle luxe BMW-klanten. Bij Mercedes en Audi is dat niet het geval. Ook hier hebben de S-Klasse en de A8 een klassieke vorm. Aan de andere kant hebben hun luxe elektrische zweefvliegtuigen EQS en de aankomende Grandsphere hun eigen, bijzonder aerodynamische vormen.

De nieuwe 7-serie en i7 worden in 2022 gepresenteerd, maar de marktintroductie kon pas in 2023 plaatsvinden.