BMW i5 2023: specificaties, prijs, releasedatum

BMW elektriseert de 5 Serie. de BMW i5 zal binnenkort op de weg zijn, en we hebben onlangs een testauto gespot tijdens proefritten.

BMW i5 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Na i4 het was slechts een kwestie van tijd voordat BMW een elektrische versie schonk aan zijn sedan uit het middensegment. Deze heet toen de BMW i5 en werd ontdekt terwijl hij nog zwaar gecamoufleerd was. We vertellen je wat er tot nu toe bekend is.

  • BMW i5 gespot tijdens proefrit
  • Presentatie gepland voor 2023
  • 700 pk M-versie mogelijk
  • Bouwt voort op het CLAR-platform van de 2e generatie
  • Puristisch interieur vergelijkbaar met i4 en iX

In de toekomst zal de i5 het opnemen tegen de al gepresenteerde Mercedes EQE en de aankomende Audi A6 e tron Aan .

Exterieur design

Je ziet nog niet veel. De i5 is nog erg zwaar gecamoufleerd, wat aangeeft dat het voertuig zich nog in een zeer vroeg ontwikkelingsstadium bevindt. De verhoudingen zijn nog te zien. En wat je herkent doet je erg denken aan de klassieke 5 Serie. De elektrische versie van BMW houdt bijvoorbeeld meer vast aan de bekende sedan-look dan zijn concurrent Mercedes met de EQE.

Natuurlijk verbergt de camouflage veel sensoren en wat betreft assistentie- en veiligheidssystemen zal de i5 waarschijnlijk op geen enkele manier onderdoen voor de 7-serie.

Motoren en technische gegevens

De iX had al kunnen laten zien welke motoren we in de i5 kunnen verwachten, want beide modellen gebruiken eDrive-technologie van de vijfde generatie. Concreet betekent dit dat we bij de marktintroductie waarschijnlijk een i5 eDrive40 en een i5 xDrive50 te zien zouden krijgen, die 340 en meer dan 500 pk zouden moeten produceren.

✓ U kunt ook controleren:

De actieradius kan oplopen tot 600 kilometer en het is te verwachten dat er de komende jaren andere versies van de BMW i5 op de markt komen die nog meer actieradius bieden en wellicht nog sportiever zijn. We hebben het natuurlijk over een M-versie die de BMW i5 M60 zou uitschelden en al stopgezet is. Het is nog niet duidelijk of er een elektrisch alternatief komt voor de volwaardige M5.

BMW i5 2023 prijs & verkoop lancering

De BMW i5 wordt naar verwachting in 2023 gepresenteerd. Tot die tijd moet er nog veel gebeuren en wat de elektrische sedan gaat kosten is dan ook niet helemaal te overzien.