BMW i3 2022: specificaties, prijs, releasedatum

In 2013 lanceerde BMW zijn eerste elektrische auto in massaproductie, de i3. Dit voorstel verschilde sterk van de andere modellen van het Beierse bedrijf, aangezien het een onderscheidende minibus uit het B-segment was met achterdeuren die omgekeerd konden worden geopend en een geavanceerd chassis van koolstofvezel.

BMW i3 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Aanvankelijk was de BMW i3 uitgerust met 21,6 kWh-batterijen, hoewel er ook een versie met uitgebreidere range (REx) werd aangeboden die een kleine warmtemotor als generator toevoegde. Later werd het originele pakket vervangen door nog eens 33,2 kWh, terwijl het in zijn laatste evolutie 42,2 kWh heeft aangenomen, waarmee het erin is geslaagd om 310 km WLTP-autonomie te bereiken, wat het einde van de REx-variant markeert.

Ondanks dat hij acht jaar oud is, blijft de i3 in goede staat. BMW is echter begonnen met de uitrol van zijn nieuwe reeks elektrische auto’s ( iX3, i4, iX…), die allemaal worden geleverd met geavanceerde eDrive-aandrijflijnen van de vijfde generatie. Aangezien de i3 veel ouder is dan de andere, is het een kwestie van tijd voordat zijn commerciële carrière eindigt.

✓ U kunt ook controleren:

De indirecte vervanger zal in eerste instantie de toekomstige iX1 zijn, een elektrische SUV afgeleid van de succesvolle thermische X1. De naam i3 zal echter niet worden vergeten, aangezien hij, volgens het huidige nomenclatuursysteem van het bedrijf, zal worden hergebruikt in een 100% elektrische versie van de 3-serie, een sedan uit het D-segment die de hoeksteen was van het aanbod van de D-serie. voor decennia. het Beierse bedrijf.

BMW i3 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De BMW i3 2022 komt niet aan in Europa

Nu krijgen we de eerste gefilterde beelden van de BMW i3 2022 uit China, die alleen verschilt van de conventionele 3-serie in de blinde grille met de blauw geverfde randen, de specifieke bumpers, de aerodynamisch ontworpen wielen en de diffuser, die ook beschikbaar is met details in blauw. De carrosserie verschilt van die van het Europese model, omdat deze is gebaseerd op de 3 L-serie met verlengde wielbasis, die exclusief is voor de Chinese markt.

De verwachting is echter dat in 2025 zowel de Chinese i3 als de Europese i4 zullen worden vervangen door een derde i3 op basis van de volgende generatie 3-serie, die verantwoordelijk zal zijn voor de lancering van het nieuwe “New Class” modulaire platform. De BMW i3 2025 krijgt onder meer een tot 20% efficiëntere aandrijflijn, geoptimaliseerde leefbaarheid en een elektrisch systeem van 800 volt.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com