BMW i3 2021: Technische Daten, Preis, Erscheinungsdatum

Aan de vooravond van de start van de Frankfurt Motor Show presenteerde de New BMW Company een bijgewerkte versie van de nieuwe compacte elektrische auto BMW i3 2021 . Het model onderging de eerste grote update sinds de lancering eind 2013. Toegegeven, er werden al in 2020 verbeteringen aangebracht – daarna kreeg de sedan een nieuwe accu met een capaciteit van 33 kWh (voorheen was de accu 22 kWh).

BMW i3 2021: Technische Daten, Preis, Erscheinungsdatum

Nieuwe BMW i3 2021

De huidige update ging gepaard met aanzienlijk grotere wijzigingen, bijvoorbeeld de herziening van het externe ontwerp en de verbetering van de instrumentatie. Het belangrijkste resultaat van de upgrade was echter het uiterlijk van de sportieve modificatie van de nieuwe BMW i3 2021 , die in een andere configuratie verschilt van bumpers, grotere velgen, een aangepast chassis en een elektromotor. toegenomen productiviteit.

De “verwarmde” optie zal in november 2021 beschikbaar zijn met de gebruikelijke versie voor een prijs van 45.750 euro. De basiskosten van de klassieke sedan in Duitsland zijn 37.550 euro.

In oude wereldlanden geniet de nieuwe BMW i3 2021 elektrische auto een zeer stabiele vraag, vooral met betrekking tot de meedogenloze prijs. En de verkoopcurve na de marktintroductie van het model vordert regelmatig: 9048 eenheden werden verkocht in 2021, 2020 – 11851 eenheden, 2020 – 14999 eenheden.

De belangrijkste concurrenten tegen Renault Zoe en Nissan Leaf zijn, indien niet ingetrokken, niet te sterk, verdeeld in 2021, met een oplage van respectievelijk 21.240 en 18.210 exemplaren. Ze claimen echter geen premium status en zijn van een bescheidener formaat (Nissan kost ongeveer 23 duizend euro, Renault 22 duizend euro).

De groeivooruitzichten voor de nieuwe BMW i3 in 2021 zijn dan ook erg goed. Het is daarom interessant om de technische kenmerken van de Duitse nieuwigheid nader te onderzoeken.

Het carrosseriedesign van de nieuwe BMW i3 en de nieuwe BMW i3 2021

Ondanks zijn bescheiden afmetingen, wordt het Beierse elektrische voertuig gekenmerkt door een dynamisch uiterlijk, zelfs vóór de restyling, aangevuld met een massa “chips” met een ongebruikelijk ontwerp. Na een geplande update zag de hatchback er nog helderder en spannender uit, vooral in de sportversie van de nieuwe BMW i3. Maar we zullen er iets later over praten, in het begin zullen we de metamorfose benaderen die is opgetreden met het verschijnen van de gebruikelijke “ai derde”.

Foto’s van de nieuwe BMW i3 uit 2021

Laten we allereerst letten op een eenvoudige verandering in het kleurenschema van de tweekleurige carrosserie – als deze schaduw tegen de contrasterende zwarte kleur op de motorkap, het dak en de achterklep nu de dakdragers en bogen op de zijdeuren. Daarnaast hebben de voor- en achterbumpers een ander ontwerp gekregen en zijn er andere zilveren elementen op de carrosserie verschenen.

✓ U kunt ook controleren:

Dergelijke accenten worden bijvoorbeeld in het onderste deel van de zijwanden en op het kofferdeksel geplaatst en ook de bovencontouren van de zijruiten worden beperkt door naar achteren doorlopende lichtstroken.

BMW i3 2021: Technische Daten, Preis, Erscheinungsdatum

Ontwerp van de BMW i3 voeding 2021

Het uiterlijk van de nieuwe BMW III heeft nu standaard een full-led-versie. Dit geldt voor achterlichten, koplampen en zelfs horizontale opnamen van richtingaanwijzers. Het assortiment carrosserielakken van het model werd uitgebreid met twee nieuwe kleuren, waaronder zes kleuren: Capparis White, Fliessschwarz, Melbourne Metallic Red, Imperial Blue Metallic, Protonic Blue Metallic, Mineral Grey Metallic.

BMW i3 2021: Technische Daten, Preis, Erscheinungsdatum

De “sportieve” variant van de nieuwe BMW i3 2021 onderscheidt zich van de standaard doordat hij krachtigere bumpers heeft met decoratieve inzetstukken en originele hoezen, wielasverlengingen en exclusieve 20 inch lichtmetalen velgen. Kenmerkend voor versie S is het alomtegenwoordige gebruik in de buitenafwerking van de zwarte glans.

In tegenstelling tot het exterieur heeft de Beierse elektrische auto niet veel updates gekregen. De belangrijkste innovatie was het verbeterde iDrive-multimediasysteem met een 10,25-inch scherm, een verbeterd menu, een verbeterde spraakherkenningsfunctie, het professionele navigatiesysteem, een nieuw applicatiepakket en de Apple CarPlay-interface (optioneel).

De rest blijft ongewijzigd – de vorige cabineconfiguratie met 4 zitplaatsen eindigt met het overwegend gebruik van gerecyclede materialen en hernieuwbare grondstoffen, waarbij de deuren voor elkaar opengaan, een vertrouwde lijst van complete sets (atelier, loft, lodge en suite).

BMW i3 2021: Technische Daten, Preis, Erscheinungsdatum

Interieur van de nieuwe BMW i3 2021

Duitse ingenieurs hebben innovaties gebracht met een verscheidenheid aan elektronische assistenten. Dit omvat een parkeerassistent (versnelling van de bediening, remmen, versnellingskeuze en stuurwielrotatie), een achteruitkijkcamera, een waarschuwing voor aanrijding met voetgangersdetectie, een adaptieve cruisecontrol met stop & go-functie, km / h).

BMW i3 2021: Technische Daten, Preis, Erscheinungsdatum

Technische gegevens van de nieuwe BMW i3 2021

De klassieke versie van de nieuwe BMW i3 2021 wordt aangedreven door een elektromotor met een vermogen van 170 pk. (250 Nm), tractietransmissie met eentraps versnellingsbak op de achteras. De acceleratie tot 100 km / u in de auto duurt 7,3 seconden, de maximumsnelheid is gesteld op 150 km / u. De elektrische auto is uitgerust met een lithium-ion-tractiebatterij met een capaciteit van 33 kWh, die bij volledig opgeladen een gangreserve in de standaard NEDC-cyclus biedt – 290 km in de WLTP-cyclus – 235 km onder reële omstandigheden – ongeveer 180 km.

De sportieve modificatie van de nieuwe BMW i3 2021 werd bestuurd door een gemodificeerde elektromotor van de gebruikelijke i3. Dankzij een ander besturingsprogramma en nieuwe lagers werd de productie verhoogd tot 184 pk. en 270 Nm. Dankzij de verhoogde productiviteit van 14 pk en 20 Nm kon de achterklep de dynamische eigenschappen enigszins verbeteren. De acceleratie naar “honderden” van de versie met de S-index is niet hoger dan 6,9 seconden en de topsnelheid van het voertuig is beperkt tot 160 km / u.

De batterij in de “opgeladen” versie heeft dezelfde capaciteit van 33 kWh, wat ongeveer overeenkomt met dezelfde werkelijke gangreserve van 180 km. Het opladen van de batterij tot 80% bij aansluiting op een nieuw BMW i Wallbox-apparaat duurt 2 uur en 45 minuten – ongeveer 11 uur bij aansluiting op een thuisnetwerk.

Naast een krachtige elektromotor heeft de i3s-versie een onderschat 10 mm sportonderstel met originele veren, schokdempers en stabilisatoren. Een strakkere en stijvere ophanging verbetert de stabiliteit van het voertuig bij hoge snelheden en in krappe bochten. De realisatie van het potentieel van de bestuurder wordt volledig ondersteund door de sportmodus, die kan worden geselecteerd met de rijschakelaar.

Beide versies van de nieuwe  BMW i3 2021 zijn optioneel uitgerust met een tweecilinder benzinemotor met een cilinderinhoud van 0,65 liter (38 pk), die geen tractie op de wielen overbrengt, maar alleen werkt in generatormodus voor opladen. Met draaiende benzinemotor en uitgerust met een 9 liter tank is de daadwerkelijke lift van de achterklep 330 km, 150 km meer dan met de modificatie zonder generator.

Aan de andere kant mag de auto met een stationair draaiende motor in de NEDC-cyclus niet groter zijn dan 220 tot 235 km – het versnelde energieverbruik is te danken aan 120 kg extra, die het gewicht van de boordgenerator met alle bijbehorende apparaten vormen.

Foto’s van de nieuwe BMW i3 2021

BMW i3 2021: Technische Daten, Preis, Erscheinungsdatum