BMW 7 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Het prototype van de volgende generatie BMW 7 Serie 2022 werd gespot voor de marktintroductie dit jaar. In tegenstelling tot zijn voorganger zal de nieuwe 7-serie meer veranderingen en updates introduceren die deze auto competitiever zullen maken.

BMW 7 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Over het algemeen is deze auto het vlaggenschip en best verkochte voertuig van BMW, dat veel nieuwe hightech heeft. In principe is hij technologisch nog geavanceerder dan de Audi A8, Lexus LS en de recent geïntroduceerde Mercedes S-Klasse. Voor 2022 zal de BMW 7-serie soortgelijke ontwerpkenmerken blijven delen met de auto die hij zal vervangen. Veranderingen zijn echter duidelijk met het nieuwe model en verwachten een enorme grille, slanke achterlichten en een eersteklas cabine.

BMW 7 Serie 2022 herontwerp

De nieuwste spyshots van de BMW 7 Serie 2022 laten zien dat de nieuwe sedan vergelijkbare ontwerpkenmerken zal delen met zijn voorganger. Over het algemeen is de meest opvallende verandering de massieve grille, slanke achterlichten en een sterke vouw die bijna over de hele lengte van de auto loopt.

In tegenstelling tot de voorganger met slanke koplampen met opvallende L-vormige dagrijlichten, zijn de lichtblokken van de nieuwe BMW 7 Serie dieper en meer geblokt geplaatst. Over het algemeen is het ontwerp aantrekkelijk en ziet het nieuwe model er sportiever uit.

BMW 7 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Cabine specificaties

De cabine van de nieuwe BMW 7 Serie 2022 wordt luxe en ruim. Deze luxe sedan biedt over het algemeen een van de mooiste cabines in het segment. Het biedt een royale koffer van 18,2 kubieke voet (14,8 kubieke voet voor de plug-in hybride) en kan worden verdubbeld door de achterbank neer te klappen.

Het interieur van de BMW 7 Serie zit nog vol techniek. Het eerste dat opvalt als je binnenstapt, is het bestuurdersinformatiedisplay, dat diagonaal 12,3 inch meet en volledig digitaal is. Een 10,25-inch scherm bovenop het dashboard oogt ook uniek en biedt veel maatwerk. Ook de achterpassagiers kunnen hun hart ophalen dankzij de optionele dubbele 10-inch HD-schermen en een Blu-ray-speler.

✓ U kunt ook controleren:

veiligheid

Het rijhulppakket is waarschijnlijk een must. Dit pakket zit boordevol technologie, waaronder adaptieve cruisecontrol, actieve rijstrookassistentie, vermijden van zijdelingse aanrijdingen, automatisch wisselen van rijstrook, uitwijkassistent, kruisverkeerswaarschuwing en fileassistent.

BMW 7 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Aandrijflijn details

BMW heeft onlangs aangekondigd dat de nieuwe 7-serie zal worden uitgerust met een verscheidenheid aan benzine- en dieselmotoren in combinatie met een mild hybride systeem. Daarnaast introduceert de fabrikant ook een plug-in hybride model en een volledig elektrische i7-versie.

Volgens de ons beschikbare informatie omvat het motorengamma van de BMW 7 Serie een 3,0-liter turbodieselmotor, een 3,0-liter turbobenzinemotor, een 4,4-liter biturbo V8-benzinemotor in het M-model en een benzinemotor -Elektrische plug-in hybride met een volledig elektrisch bereik van meer dan 60 kilometer. De minder krachtige motoren krijgen standaard achterwielaandrijving, terwijl de krachtigere modellen naar verwachting over vierwielaandrijving beschikken. Alle modellen maken standaard gebruik van de beproefde achttrapsautomaat.

BMW 7 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Hoeveel gaat de BMW 7 Serie 2022 kosten?

De nieuwe BMW 7 Serie 2022 komt dit jaar naar de showrooms. Volgens de laatste spionagebeelden kunnen we enkele van de belangrijkste veranderingen verwachten. Over het algemeen zullen de prijzen dan ook flink stijgen ten opzichte van de voorganger. Het huidige model begint bij 86.450 euro voor de 740i en kan oplopen tot 95.550 euro voor het plug-in hybride model 745e xDrive.