BMW 6er: technische gegevens, prijs, releasedatum

De vernieuwde BMW 6 Serie GT 2021 hatchback debuteerde op dezelfde dag als de vernieuwde BMW 5 Serie G30. De “Six” van de Gran Turismo-serie kreeg een aantal externe en interne verbeteringen die vergelijkbaar waren met de “Five” maar niet zo geëlektrificeerd waren. Zo werd de nieuwigheid beroofd van hybride versies die werden opgeladen via het netwerk, maar kreeg het een 48-volt startergenerator die is geïnstalleerd met alle benzine- en dieselmodificaties.

BMW 6er: technische gegevens, prijs, releasedatum

Maten en ontwerp

De elegante coupévormige BMW 6 2021 hatchback werd herbouwd op basis van de modellen van het jongere model in de vijfde serie. Voorlichten, grille en bumperarchitectuur zijn veranderd. Lichten kwamen achter een iets andere afbeelding. Optioneel is een laser grootlicht leverbaar, terwijl standaard matrixkoplampen met adaptieve functie zijn ingebouwd.

Een andere update bracht de “zes” nieuwe opties voor fietsen van maat 18-20. Welnu, er zijn zeven extra tinten toegevoegd aan het kleurenpalet van het lichaam: Phytonic Blue, Piedmont Red, Bernina Grey Amber, Portimao Blue, Dravite Grey, Tanzanite Blue en Alvit Grey. De laatste drie kleuren maken deel uit van het BMW Individual-pakket.

BMW 6er: technische gegevens, prijs, releasedatum

De buitenafmetingen en proporties van de carrosserie van de BMW 6 Serie bleven ongewijzigd. Met een wielbasis van 3070 mm heeft de auto een indrukwekkende lengte van 5091 mm. Breedte en hoogte zijn 1902 en 1538 mm. Het profiel van het model kenmerkt zich door een lange lijn van de motorkap en een dakkoepel die zo ver mogelijk naar achteren wordt getrokken. Het actieve karakter van het hatchback-model wordt onderstreept door een actieve spoiler die automatisch uitzet wanneer hij 120 km / u haalt.

✓ U kunt ook controleren:

Innerlijke ruimte

De belangrijkste metamorfosen binnenin zijn het uiterlijk van een nieuw multi-wiel met een geoptimaliseerde knopindeling, een 12,3-inch digitaal dashboard en een verbeterd mediacenter met een 10,25- of 12,3-inch scherm. Het interieur is standaard voorzien van Dakota-leer in een van de drie kleuren. Er zijn echter ook andere bekledingsopties beschikbaar tegen een toeslag: nappa- of merinoleder.

BMW 6er: technische gegevens, prijs, releasedatum

BMW 6er: technische gegevens, prijs, releasedatum

De lijst met opties voor de nieuwe BMW 6 Serie 2021 Gran Turismo omvat airconditioning met vier zones, led-binnenverlichting, 1400 watt Bowers & Wilkins Diamond surround-luidsprekers, een panoramisch zonnedak, gemotoriseerde rolluiken en een omgevingsluchtpakket. Passagiers op de achterbank kunnen vertrouwen op een apart infotainmentsysteem met twee 10,25-inch touchscreens, een Blu-ray-speler en twee USB-poorten. Een systeem voor het onderhouden van de rijstrook en de automatische remfunctie op stadsstraten is toegevoegd aan de set van elektronische assistenten.

BMW 6er: technische gegevens, prijs, releasedatum

De hatchback kofferbak met alle bezette stoelen biedt ruimte aan maximaal 600 liter vracht. In aanwezigheid van een elektrisch kofferdeksel met handige toegangsfunctie waarmee u de vijfde deur zonder handen kunt openen en sluiten. Door de achterbank neer te klappen in een verhouding van 40:20:40 wordt de laadruimte vergroot tot maximaal 1800 liter.

BMW 6er: technische gegevens, prijs, releasedatum

Technische gegevens van de BMW 6 Serie GT 2021

De nieuwe BMW 6 Serie 2021 komt in zeven versies op de Europese markt. De eenvoudigste benzineversie van de 630i met achterwielaandrijving is uitgerust met een 2.0-liter motor met 258 pk. en 400 Nm. De volgende zijn twee versies van de 640i en 640i xDrive met een 3,0-liter turbocompressor die 333 pk levert. en 450 Nm.

Dieselmodificaties worden vertegenwoordigd door de eerste versie van de BMW 620d (190 pk en 400 Nm), de krachtigere vijfdeurs BMW 630d en 630d xDrive (286 pk en 650 nm) en de topversie BMW 640d xDrive (340 pk) en 700 Nm).

Alle zes in Europa zijn allemaal uitgerust met een extra 48-volt startgenerator met een vermogen van 11 pk. en de verbeterde 8-traps Steptronic automaat. Deze laatste is afgerond en schakelt nu nog sneller.

Prijs en releasedatum

De montage van de serie-exemplaren van de BMW 6 Series 2021 Gran Turismo begint in juli 2020 in Duitsland en zal tegen het einde van de zomer in de autodealers verschijnen. De 249-leden basisversie van de 630i kost 55.000 euro.

Foto BMW 6 Serie Gran Turismo 2021